Διαβάστε ΕΔΩ τι έγινε στα ματς των 20.00

Βαλένθια – Ραπίντ Βιέννης 6-0

Μπορεί η ομάδα του Γκάρι Νέβιλ να έχει αμφισβητηθεί πάρα πολύ, ωστόσο σήμερα (18/2) έδειξε δείγματα πραγματικής ομάδας. Και τι ομάδας!

Στο πρώτο μέρος οι γηπεδούχοι έκαναν ό,τι ήθελαν απέναντι στη Ραπίντ, φτάνοντας τελικώς σε μία άνετη νίκη. Ο Μίνα έκανε την αρχή στο 4', ο Παρέχο στο 10' πήρε τα ηνία, ο Μίνα ανέλαβε και πάλι δράση (25') κι οι Νεγρέδο (29') και Γκόμες (35') «έγραψαν » το 5-0!

Το... κερασάκι στην τούρτα μπήκε από τον Ροντρίγκο στο 90', με τη Βαλένθια να πανηγυρίζει από σήμερα (18/2) την πρόκριση στη φάση των «16» του Europa League.

Γαλατασαράι-Λάτσιο 1-1
Το ματς ξεκίνησε ιδανικά για τη Γαλατασαράι, δεδομένου ότι μόλις στο 12' ο 31χρονος αμυντικός Σαμπρί Σαριόγλου άνοιξε το σκορ και έβαλε «φωτιά» στο γήπεδο. Η Λάτσιο, όμως, έδειξε χαρακτήρα. Και αφού στο 16' «προειδοποίησε» με τον Μάτρι, στο 22' ισοφάρισε με σκόρερ τον Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς, ο οποίος με κεφαλιά έκανε το 1-1. Στο 35' η Λάτσιο θα μπορούσε να πάρει και το προβάδισμα, αλλά ο Μουσλέρα έδιωξε σε κόρνερ το σουτ του Παρόλο.

Θα περίμενε κανείς στο δεύτερο μέρος η Γαλατασαράι να γίνει πιο απειλητική και να πιέσει τη Λάτσιο, αλλά ήταν οι Ιταλοί αυτοί που έχασαν τις σπουδαιότερες ευκαιρίες. Στο 77' ο Μιλίνκοβιτς – Σάβιτς με κεφαλιά έστειλε την μπάλα ελάχιστα άουτ και στο 86' ο ίδιος παίκτης ανάγκασε σε εξαιρετική επέμβαση τον Μουσλέρα! Στο 89' η κεφαλιά του Μπουλούτ πέρασε πάνω από τα δοκάρι και κάπως έτσι το 1-1 έμεινε έως το φινάλε, με τη Λάτσιο να έχει πλέον ένα μικρό προβάδισμα στην υπόθεση πρόκριση.

Σπόρτινγκ Λισαβώνας-Λεβερκούζεν 0-1

Το ματς στη Λισαβόνα είχε λίγες φάσεις, με το γκολ του Γεβντά στο 26ο λεπτό να κρίνει την αναμέτρηση, καθώς η Σπόρτινγκ το μόνο που κατάφερε ήταν να μείνει με παίκτη λιγότερο, λόγω αποβολής του Σεμέδο στο 74ο λεπτό.

Σαχτάρ-Σάλκε 0-0

Παρότι ήταν καλύτερη, η Σάλκε δεν μπόρεσε να φύγει με τη νίκη από την Ουκρανία, φέρνοντας ισοπαλία απέναντι στη Σαχτάρ (0-0).

Οι «βασιλικοί μπλε» είχαν τις ευκαιρίες για να πάρουν προβάδισμα στο σκορ, ωστόσο κανείς από τους Μπελχαντά, Νόισταντερ και Σανέ δεν μπόρεσε να βρει δίχτυα. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός πως στο 77ο λεπτό ο διαιτητής αρνήθηκε πέναλτι στη Σάλκε, όταν έπειτα από σουτ του Γκέις η μπάλα βρήκε σε χέρι... ενώ οι Ουκρανοί έμειναν με δέκα παίκτες στο 86', έπειτα από αποβολή του Κούτσερ.

Ακόμα κι έτσι πάντως, η Σάλκε έχει την ευκαιρία να πάρει την πρόκριση στην έδρα της.

Άουγκσμπουργκ- Λίβερπουλ 0-0

Το ότι ήθελε, όμως, δεν αρκούσε. Οι «Κόκκινοι» στο σημερινό ματς απέναντι στην Άουγκσπμπουργκ είχαν ευκαιρίες για να «ματώσουν» τα δίχτυα (Φιρμίνιο 8΄, Κοουτίνιο 52΄ οι πιο κλασικές), όμως φάνηκαν φιλεύσπλαχνοι και έμειναν στο μηδέν, ενώ εξίσου... ταπεινοί ήταν και οι γηπεδούχοι Γερμανοί που με τον Σταφυλίδη στο 76΄ κλώτσησαν, κυριολεκτικά, την ευκαιρία τους για τη νίκη.

Έτσι, αυτό το «πονηρό» 0-0 δίνει- σε θεωρητικό, τουλάχιστον, βαθμό- στη Λίβερπουλ το πάνω χέρι, όμως ο Κλοπ είναι σίγουρος πως δε θα αισθάνεται και πολύ άνετα.

Ένα εκτός έδρας γκολ θα έλυνε από σήμερα τα χέρια του Normal One.

Σιόν- Μπράγκα 1-2

Τεράστιο βήμα πρόκρισης για τους «16» έκανε η Μπράγκα, καθώς κέρδισε τη Σιόν στην Ελβετία με 1-2. Το 0-1 έκανε ο Στοίλκοβιτς στο 13΄ με ωραίο σουτ στην κίνηση, ο Κονατέ ισοφάρισε με κίνηση α λα... Ρονάλντο στο 53΄, όμως ο Σίλβα στο 61΄ έδωσε τη νίκη στους Πορτογάλους και, μαζί, τη μισή πρόκριση για την επόμενη φάση του Europa League.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Φάνης Γκέκας έκανε το ευρωπαϊκό του ντεμπούτο με τη Σιόν, μιας και αντικατέστησε στο 77΄ τον σκόρερ της ομάδας του.

Μαρσέιγ-Αθλέτικ Μπιλμπάο 0-1

Το ματς αρκετά κλειστό, με τις φάσεις μοιρασμένες για τις δύο ομάδες, όμως τελικά στο τέλος η Αθλέτικ ήταν εκείνη που πήρε προβάδισμα πρόκρισης ενόψει της ρεβάνς στο «Σαν Μαμές».

Το γκολ των Βάσκων σημείωσε ο συνήθης ύποπτος Αρίτθ Αντούριθ. Ο 35χρονος επιθετικός της Μπιλμπάο έβαλε μία απίστευτη γκολάρα στο 54΄ με τον Μανταντά να εκτινάσεται, όμως η βολίδα του βάκσου αρκετά μέτρα έξω από την περιοχή να καταλήγει στα δίχτυα!

Η Μαρσέιγ πίεσε στη συνέχεια προκειμένου να φτάσει στην ισοφάριση, με τον Τοβάν στο 84΄ να έχει δοκάρι! Τελικά τίποτα δεν άλλαξε μέχρι το τέλος του αγώνα και έτσι η Μπιλμπάο έχει στα χέρια της την πρόκριση επί της ομάδας του Μίτσελ.

Σπάρτα Πράγας-Κράσνονταρ 1-0

Οι δύο ομάδες, που είχαν τεθεί στη φάση των ομίλων αντίπαλοι του Αστέρα και του ΠΑΟΚ αντίστοιχα, σε ένα κλειστό παιχνίδι, δεν είχαν πολλές φάσεις για γκολ. Οι Τσέχοι όμως ήταν εκείνοι που τελικά επικράτησαν με χάρη στο γκολ του Γιούλις στο 64ο λεπτό μετά από ασίστ του Ντότσκαλ.

Στο πρώτο μέρος ο Φάται ήταν ο πρώτος που απείλησε με τον Φάταϊ στο 3ο λεπτό, για να έρθει άλλη μια καλή στιγμή για την γηπεδούχο στο 15’ με τον Ντίκαν να αποκρούει σουτ του Κρέιτσι, ενώ ο Ντίκαν σταμάτησε και τον Φάταϊ, στο 30.

Στο δεύτερο μέρος η Σπάρτα ήταν εκείνη που πίεσε, κέρδισε αρκετά «στημένα» και στο 64ο λεπτό, σε μια φάση διαρκείας, ο Ντότσκαλ, έβγαλε τη σέντρα από δεξιά και στο δεύτερο δοκάρι, πετάχτηκε ο Γιούλις για να γράψει το 1-0. Στο 86’ η Κράσνονταρ είχε την ευκαιρία της για την ισοφάριση, αλλά ο Μπίτσικ απέκρουσε για να κρατήσει τη νίκη για τους Τσέχους.

Τα αποτελέσματα

Βαλένθια - Ραπίντ Βιέννης 6-0
(4`, 25` Σάντι Μίνα, 10` Παρέχο, 29` Νεγρέδο, 35` Αντρέ Γκόμες, 89` Ροντρίγο)

Άουγκσμπουργκ - Λίβερπουλ 0-0

Σπάρτα Πράγας - Κράσνονταρ 1-0
(64` Γιούλις)

Γαλατασαράι - Λάτσιο 1-1
(12` Σαρίογλου-21` Σάβιτς)

Σιόν - Μπράγκα 1-2
(53` Κονατέ-13` Στοΐκοβιτς, 61` Ράφα Σίλβα)

Σαχτάρ Ντόνετσκ - Σάλκε 0-0

Μαρσέιγ - Αθλέτικ Μπιλμπάο 0-1
(54` Αντούριθ)

Σπόρτινγκ Λισσαβόνας - Μπάγερ Λεβερκούζεν 0-1
(26` Μπελαραμπί)