Διαβάστε αναλυτικά από τη στήλη "Στάση Νιόν" του Ανδρέα Δημάτου:

"Η ΑΕΚ στην ουσία δεν... υπολογίζεται στα πλέι οφ και παίρνει ως κυπελλούχος το θεωρητικά προνομιακό εισιτήριο της χώρας για το Europa.

Αν η Σεβίλλη κάνει την υπέρβαση με δύο κούπες μέσα σε τέσσερις μέρες (αύριο το Europa League και την Κυριακή το Κύπελλο Ισπανίας στον τελικό με την Μπαρτσελόνα), τότε θα γίνει η μοναδική ελληνική ομάδα που θα αποφύγει τα προκριματικά και θα ξεκινήσει απευθείας από τους ομίλους του Europa. Θα μάθει τον όμιλό της στο Μονακό στις 26 Αυγούστου και πιθανότατα λόγω χαμηλού συντελεστή θα τοποθετηθεί στο τέταρτο γκρουπ δυναμικότητας. Αν δεν συμβεί αυτό θα ξεκινήσει από τον τρίτο προκριματικό του Europa στις 28 Ιουλίου (μαθαίνει αντίπαλο στις 15 Ιουλίου) με δύο προκριματικούς γύρους μέχρι τους ομίλους. Θα είναι ανίσχυρη και στους δύο προκριματικούς, αν χρειαστεί να τους δώσει.

-Η ΑΕΚ από τη στιγμή που δεν θα κατακτήσει στη συνέχεια την πρώτη θέση στα πλέι οφ, για τα ευρωπαϊκά εισιτήρια είναι σαν να μην υπολογίζεται στην τελική κατάταξη, που θα αφορά τις υπόλοιπες τρεις ομάδες.

-Ο πρώτος των πλέι οφ θα μετάσχει στον προκριματικό των μη πρωταθλητών του Champions League (διαφορετικός προκριματικός από αυτός του Ολυμπιακού) και για την πρόκρισή του στους ομίλους της διοργάνωσης θα πρέπει να προκριθεί από τον πρώτο προκριματικό (για τους 15 μη πρωταθλητές υπάρχουν δύο προκριματικοί για τα πέντε εισιτήρια) που θα δώσει και στη συνέχεια από τα πλέι οφ. Θα παίξει πρώτο ματς, όπως ο Ολυμπιακός, στις 26 ή 27 Ιουλίου και θα μάθει τον πρώτο του αντίπαλο στις 15 Ιουλίου.

-Η από κάτω του ομάδα των πλέι οφ θα ξεκινήσει από τον τρίτο προκριματικό του Europa στις 28 Ιουλίου (μαθαίνει αντίπαλο στις 15 Ιουλίου) με δύο προκριματικούς γύρους μέχρι τους ομίλους.

-Η τελευταία ομάδα των πλέι οφ θα ξεκινήσει από τον δεύτερο προκριματικό του Europa στις 14 Ιουλίου (μαθαίνει αντίπαλο ή πιθανότατα ζευγάρι από το οποίο θα προκύψει ο αντίπαλός του στις 20 Ιουνίου) με τρεις προκριματικούς γύρους (δεύτερος, τρίτος και πλέι οφ) μέχρι τους ομίλους."