Ο ΠΑΣ Γιάννινα τα κατάφερε! Άντεξε στην πίεση της Οντ στη Νορβηγία, συνήλθε από το σοκ της παράτασης και με το γκολ του Κούτρη στο 98' έκλεισε εισιτήριο για τον γ' προκριματικό γύρο του Europa League, όπου θα κυνηγήσει την υπέρβαση κόντρα στην ολλανδική Αλκμάαρ!

Κράτησε άνετα το μηδέν

Ο ΠΑΣ Γιάννινα μπήκε δυνατά στην αναμέτρηση και λίγο έλειψε να σκοράρει με το... καλημέρα σφραγίζοντας έτσι την πρόκριση. Μόλις στο 3' ο Μπέριος έπιασε την κεφαλιά, αλλά οι Νορβηγοί απομάκρυναν πάνω στη γραμμή!

Αφού δεν επετεύχθη το γρήγορο γκολ, οι Γιαννιώτες "τράβηξαν" πίσω τις γραμμές τους και έδωσαν χώρο στους γηπεδούχους. Οι παίκτες του Γιάννη Πετράκη αμύνθηκαν αποτελεσματικά  αφήνοντας τους Νορβηγούς να επιδίδονται σε σέντρες γύρω από την περιοχή που δεν δημιούργησαν ιδιαίτερα προβλήματα. Η πρώτη ευκαιρία της Οντ ήρθε στο 26' με τον Νορτβέλε να μην πιάνει το σουτ όπως θα ήθελε από καλή θέση. Η απάντηση του ΠΑΣ ήταν άμεση με τον Ναδάλες να πιάνει κοντινή κεφαλιά και να αστοχεί στο 32'!

Κατέρρευσε στο δεύτερο ημίχρονο

Εκεί που τα πράγματα έδειχναν να πηγαίνουν κατ' ευχήν, ο "Άγιαξ της Ηπείρου" κατέρρευσε μετά το πρώτο δεκάλεπτο του δευτέρου μέρους. Στο 55' ο Καρανίκας παραχώρησε πέναλτι με χέρι στην περιοχή, το οποίο εκτέλεσε εύστοχα ο Νορτβέλε για το 1-0. Πριν προλάβουν οι Γιαννιώτες να συνέλθουν από το πρώτο γκολ, ήρθε απανωτό... σοκ με τον Μπέντλεϊ να κερδίζει την κεφαλιά εντός περιοχής γράφοντας το 2-0 για την Οντ στο 57'!

Έκτοτε, το γήπεδο... κατηφόρισε! Στο 61' ο Μπέργκερ απώλεσε τεράστια ευκαιρία να κάνει το 3-0 και να ισοφαρίσει το σκορ του πρώτου αγώνα. Ο ΠΑΣ θα μπορούσε να μειώσει στο 66', αλλά ο νεοεισελθόντας Κούτρης αστόχησε σε ανεπανάληπτο τετ α τετ!

Με... φτερά στα πόδια οι Νορβηγοί έκλεισαν την ελληνική ομάδα στα καρέ της πιέζοντας ασφυκτικά για το τρίτο γκολ. Ο ΠΑΣ πέρασε ένα εφιαλτικό 10λεπτο κατά το οποίο δεν μπορούσε να κυκλοφορήσει καθόλου την μπάλα δεχόμενος απανωτές επιθέσεις. Η Οντ έχασε άλλες δυο μεγάλες ευκαιρίες με τους Ρουντ (70') και Γιοχάνσεν να σουτάρουν άουτ από καλές θέσεις.

Το τελευταίο τέταρτο ήταν ένα πραγματικό θρίλερ. Ο Ακόστα έχασε τεράστια ευκαιρία να πετύχει "χρυσό" γκολ για τους Ηπειρώτες  με κοντινό σουτ στο 75' και στη συνέχεια ο ΠΑΣ κλείστηκε ξανά με τους Νορβηγούς να... κατασκηνώνουν στην περιοχή του!

Γκολ-μαχαιριά και παράταση

Τελικά, οι πάικτες του Γιάννη Πετράκη δεν άντεξαν. Στο 89'  ο Ζεκνίνι από αριστερά γύρισε στο δεύτερο δοκάρι, η μπάλα πέρασε από όλη την άμυνα του ΠΑΣ και ο Ρουντ με προβολή την έστειλε στα δίχτυα για το 3-0 που ισοφάιρισε το σκορ του πρώτου αγώνα στέλνοντας το παιχνίδι στην παράταση!

"Χρυσό" γκολ από τον Κούτρη

Παρά το σοκ της παράτασης, ο ΠΑΣ στάθηκε στο ύψος του και κατόρθωσε να πετύχει το γκολ που έκρινε τα πάντα. Στο 98' ο Μαμπουλού έκανε ωραία ενέργεια και γύρισμα από τα αριστερά με τον Κούτρη να πλασάρει από κοντά στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα για το 3-1!

Στην τελευταία φάση του πρώτου ημιχρόνου της παράτασης, ο Πασχαλάκης ανέλαβε δράση γλιτώνοντας τον ΠΑΣ με τρομερή διπλή απόκρουση σε προσπάθειες των Γιόχανσεν και Ρουντ από κοντά! Στο 110' ο Κούτρης λίγο έλειψε να πετύχει το δεύτερο προσωπικό του γκολ με το δυνατό αριστερό σουτ που πραγματοποίησε να καταλήγει στο δοκάρι!

Οι Νορβηγοί συνέχισαν να παλεύουν για να αλλάξουν τη μοίρα τους, εντούτοις οι προσπάθειές τους δεν είχαν αποτέλεσμα. Τίποτα δεν άλλαξε μέχρι το τέλος με τον ΠΑΣ Γιάννινα να φτάνει σε μια τεραστια πρόκριση!

ΟΝΤ ΓΚΡΕΝΛΑΝΤ (Φαγκέρμο): Ρόσμπαχ, Ρουντ, Χάγκεν, Μπέργκε, Γκόγκααρντ, Σάμουελσεν (63' Μπεργκ), Νόρντκβελε (84' Μεσούντι), Γένσεν (101' Νίλσεν), Ακαμπουέζε, Γιόχανσεν, Ζεκνίνι.

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Πετράκης): Πασχαλάκης, Μπέριος, Τζημόπουλος, Μιχαήλ, Καρανίκας, Ναδάλες, Κοζορώνης (94' Δώνης), Λίλα, Ακόστα, Γιάκος (79' Μαμπουλού), Φερφελής (66' Κούτρης).