Στις αρχές του χρόνου, όταν η Ευρώπη προσπαθούσε να μοιράσει τους χιλιάδες πρόσφυγες που έφταναν κατά κύμματα στην «γηραιά ήπειρο», η βρετανική εφημερίδα «Guardian» έγραψε για τους λόγους που Δανία και Σουηδία τους έβλεπαν ως… βάρος και δεν τους ήθελαν στα εδάφη τους!

 

Oύτε λίγο, ούτε πολύ τους χαρακτήρισε ρατσιστές.

 

Εκτός των άλλων έγραψε και για τις… μεταξύ τους σχέσεις και ότι οι Δανοί ιστορικά έβλεπαν τους Σουηδούς με ένα είδος κόμπλεξ, τους θεωρούσαν σνομπ, νεόπλουτους και τους κατηγορούσαν για τη… βοήθεια στον Χίτλερ, σ’ αντίθεση με αυτούς που είδαν τη γερμανική μπότα να τους συνθλίβει.

 

Πιθανολογώ ότι οι σχέσεις Δανίας – Σουηδίας, ήταν το λιγότερο που σκέφτηκε ο τεχνικός της Μπρόντμπι, Αλεξάντερ Τσόρνιγκερ όταν τα έβαλε με τον Μάρκους Μπεργκ, στα αποδυτήρια της Λεωφόρου, αλλά και τις ημέρες που ακολούθησαν μέχρι τη σημερινή ρεβάνς.

 

Ο 47χρονος Γερμανός τεχνικός που έκανε καριέρα (!!!) ως ποδοσφαιριστής σε κάποια Bonladen στον γερμανικό νότο, είναι ξεκάθαρο ότι επιχειρεί να αλλάξει τη μοίρα του, παίζοντας κάποια mind games! Παιχνίδια του μυαλού…

 

Άλλωστε ποτέ κανείς δεν μάς εξήγησε πως γίνεται ο Μπεργκ να έβρισε τον Φίρι, κατά τη διάρκεια του αγώνα και ο μέσος της Μπρόντμπι να το θυμήθηκε μόλις έφαγε τα τρία γκολάκια! Μετά τη λήξη του αγώνα…

 

Ο Τσόρνιγκερ, όπως και οι άνθρωποι της Μπρόντμπι ξέρουν ότι μετά το 3-0 της Λεωφόρου δεν έχουν καμία τύχη! Όχι μόνο λόγο του σκορ, αλλά και της ποιοτικής διαφοράς των δύο ομάδων.

 

Οπότε είναι βέβαιο ότι θα χτυπήσουν σε άλλους τομείς. Στη δύναμη και κυρίως στο ψυχολογικό βραχυκύκλωμα των «πράσινων». Και αυτό μπορεί να συμβεί μόνο εάν οι «πράσινοι» αρχίσουν να κάνουν αλλότριες σκέψεις, εκτός του αγωνιστικού τους πλάνου.

 

Εάν εκνευριστούν, εάν χάσουν την αυτοσυγκέντρωσή τους, εάν το γυρίσουν στο… καλαματιανό. Τότε, ναι, το 3-0 του πρώτου αγώνα μπορεί να αποδειχθεί εύθραστο.

 

Εάν ο Μπεργκ, ο Ζέκα και ο Κουτρουμπής που είναι οι πιο παθιασμένοι, άρα και οι πιο «επικίνδυνοι» να ξεφύγουν (ακόμη και να αποβληθούν), σταθούν στο ύψος των περιστάσεων, τότε ο Παναθηναϊκός το πιθανότερο είναι να φύγει νικητής από τη Δανία.

 

Εάν την «πατήσουν» αυτοί, τότε όλα τα σχέδια (επί χάρτου) του Στραματσόνι, θα γίνουν ρουλέτα και το ματς ουδείς γνωρίζει που θα κάτσει…

Πηγή: sportit.gr