Κανείς δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι ο ΠΑΟΚ δεν έκανε αξιόλογες μεταγραφικές κινήσεις το φετινό καλοκαίρι.

Ο Δικέφαλος ενισχύθηκε με ονόματα όπως οι Κάμπος, Μάτος, Μπίσεσβαρ, Βαρέλα, οι οποίοι έχουν δώσει ποιότητα στην ομάδα τής Θεσσαλονίκης και της έχουν ανεβάσει επίπεδο.

Φάνηκε και στα παιχνίδια των προκριματικών τού Τσάμπιονς Λιγκ με τον Άγιαξ, όπου έχασε την πρόκριση από... αυτοχειρία, παρά από έλλειψη καλών μονάδων.

Στο πρώτο ματς των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ όμως, φάνηκε ότι ο ελληνικός σύλλογος θα αντιμετωπίσει δυσκολίες, μιας και δεν ενισχύθηκε σε μία συγκεκριμένη θέση. Εξηγούμαστε για να μην παρεξηγούμαστε...

Στον αγώνα με τη Φιορεντίνα, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε μία πολύ ποιοτική ομάδα, ήταν θετικός αλλά του έλειπε η αποτελεσματικότητα. Με λίγα λόγια το γκολ. Ο Κλάους δεν ήταν καθόλου καλός με αποτέλεσμα οι Θεσσαλονικείς να είναι για αρκετή ώρα ακίνδυνοι επιθετικά. Ο Αθανασιάδης δεν απείλησε ποτέ και όσες ευκαιρίες βγήκαν προήλθαν από τα εξτρέμ.

Και άντε, στην Ελλάδα κουτσά στραβά, ακόμα κι αν ο Κλάους δεν είναι σε καλή ημέρα, μπορεί να βάλει γκολ και να πάρει (κάποια) παιχνίδια. Στην Ευρώπη όμως, όπου σίγουρα θα συναντήσει οργανωμένες άμυνες όπως των Ιταλών, πώς θα καταφέρει να τις ξεκλειδώσει, όταν δεν υπάρχει εναλλακτική λύση; Αυτό ήταν και το μεγαλύτερο λάθος τού Ιβαν Σαββίδη, o οποίος σε κάποιο βαθμό εκτέθηκε μετά την πρεμιέρα των ομίλων τούΓιουρόπα Λιγκ.

Ο ιδιοκτήτης τού ΠΑΟΚ δεν πήρε έναν καλό επιθετικό, όπως είχε υποσχεθεί, ο οποίος θα μπορέσει είτε να λειτουργήσει ως μπακ απ του Κλάους, είτε, όταν το απαιτούν οι περιστάσεις, ως παρτενέρ. Ο Τιάμ που ήρθε ως δανεικός από τη Γιουβέντους και τον έριξε ο Ίβιτς στο τέλος του αγώνα με τη Φιορεντίνα δεν έδειξε το παλικάρι ότι μπορεί να αναλάβει αυτό το ρόλο...

Χρειάζεται ένας ποδοσφαιριστής που θα έχει επαφή με το πλεκτό, γιατί όπως είδατε και ο Ροντρίγκεζ που έπαιξε στην κορυφή έφτιαξε απίστευτη ευκαιρία στο 85' αλλά το τελείωμά του ήταν τραγικό (πάνω στον Ταταρουσάνου).

Κάπως πρέπει ο Ίβιτς να βρει λύσεις και να μπαλώσει αυτή την αδυναμία, τουλάχιστον μέχρι τη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου, όποτε και θα γίνουν συζητήσεις για περαιτέρω ενίσχυση στην αιχμή του δόρατος. To θέμα, όμως, είναι μέχρι τότε να μην έχει χάσει ο ΠΑΟΚ το τρένο στην Ελλάδα και την Ευρώπη...