Το θετικό πρώτο 25λεπτο βασίστηκε στα πολλά τρεξίματα που μπορούσαν να βγάλουν οι Ζέκα, Γουακάσο. Ο Στραματσόνι παρέταξε τον Παναθηναϊκό με τακτική με 3 στόπερ, τον Λεντέσμα μπροστά τους, τον Λουντ πίσω από τον Μπεργκ και τους Γουακάσο, Ζέκα να καλύπτουν μεγάλο χώρο στο γήπεδο.

Ο Γουακάσο είχε τη διαγώνια κάλυψη στα αριστερά, ο Ζέκα στα δεξιά. Τακτική που για να λειτουργήσει ήθελε πολλά τρεξίματα. Αυτά υπήρχαν για 25 λεπτά. Σε αυτό το διάστημα ο Παναθηναϊκός αιφνιδίασε τον Αγιαξ που πιθανότατα να μην περίμενε τέτοιου είδους αντιμετώπιση. Του δυσκόλευε πολύ την αρχική ανάπτυξη και εκμεταλλευόμενος και τις προωθήσεις του Χουλτ από τα αριστερά ήταν επικίνδυνος. Προηγήθηκε και όλα άρχισαν να δείχνουν πως ο Ευρωπαίος Παναθηναϊκός επιστρέφει. Το όμορφο παραμύθι κράτησε μόλις 25 λεπτά.

Στη συνέχεια φάνηκαν αδυναμίες ή για την ακρίβεια πως δεν ήταν έτοιμος να παίξει σε υψηλή ένταση για παραπάνω χρόνο. Ο Παναθηναϊκός μετά το 25' δεν είχε εύκολη κατοχή και η μπάλα δεν έφτανε και δεν έμενε στον άξονα. Ο Λεντέσμα δεν είχε πόδια για να μπορέσει να ζητήσει και να κρατήσει μπάλα και οι δύο ακραίοι στόπερ, Ιβανόφ, Κουτρουμπής, δεν μπορούσαν να μεταφέρουν την μπάλα και να λύσουν σε κάποιον βαθμό αυτό το πρόβλημα. Ο Παναθηναϊκός ισοφαρίστηκε από ένα λάθος που προήλθε από λανθασμένη κίνηση του Κουτρουμπή με τον Μέστο να μην υπάρχει στη φάση. Θυμίζω πως και στην Μπρόντμπι παρουσιάστηκε πρόβλημα στη συνεργασία των Κουτρουμπή, Μέστο.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Παναθηναϊκός φώναζε πως χρειάζεται κάποιον να κρατήσει την μπάλα χαμηλά και ήθελε ενέργεια ψηλά. Ο Στραματσόνι κοίταγε μέχρι το 65ο λεπτό και όταν αποφάσισε να επέμβει έβαλε τον Λέτο που δεν μπορούσε να προσφέρει τίποτα από τα δύο. Ο Βιγιαφάνιες μπήκε αργά και ο Εμποκού έμεινε στον πάγκο. Οταν έγινε το 1-2, ο Παναθηναϊκός έκανε την ύστατη προσπάθεια με περισσότερο ηρωισμό, παρά καθαρό μυαλό, συμπεριφορά που έφερε και την κόκκινη του Γουακάσο. Ο Βιγιαφάνιες πάντως ακόμα και σε δύσκολες συνθήκες έδειξε πως αδικείται και έχει στοιχεία που δεν διαθέτει κανένας άλλος κεντρικός χαφ του Παναθηναϊκού.

Πηγή: Goal