Καθάρισαν ο Καμπιάσο με τον Λεάλι και ήρθε το διπλό. Αυτόματα οι «ερυθρόλευκοι» έγιναν φαβορί με το... καλημέρα για την πρόκριση (μαζί με τον ΑΠΟΕΛ). Δεν έπαιξαν μπαλάρα, τρόμαξαν στην αρχή με τον συνθετικό χλοοτάπητα και τα χάλια τους στην άμυνα, μα στο τέλος το αποτέλεσμα είναι εκείνο που μετράει.

Σενάριο-φωτοτυπία με εκείνο στην Αρούκα. Ιδιο σκορ, παρόμοια απόδοση, ακόμη καλύτερη γεύση. Τρώγοντας έρχεται η όρεξη, δεν λένε; Με τον Μπέντο βρίσκουν τα πατήματά τους, αλλά τα προβλήματα δεν μπαίνουν κάτω από τα χαλάκι. Η πείρα του Ολυμπιακού είναι δεδομένη, μα έχει ταβάνι. Κάποια στιγμή δεν θα πάνε όλα δεξιά. Είναι όμως ώρα για γκρίνια; Προφανώς όχι. Με ολόκληρο διπλό γυρίζουν από την Ελβετία οι πρωταθλητές.

Εκείνοι που μπορούν να τα βάζουν με τον εαυτό τους είναι οι «πράσινοι». Το είχαν έτοιμο το θέμα. SOSάρα, που λέγαμε στο σχολείο. Επεσαν τα ίδια με το... ΠΑΟΚ - Αγιαξ, αλλά ο Παναθηναϊκός είδε το ίδιο έργο. Προηγήθηκε, μα στο τέλος έχασε. Ο «Αίαντας» ήξερε καλύτερα το μάθημα και πέρασε πάλι με διπλό. Μισή δουλειά, λοιπόν για τον ΠΑΟ, που θα περιμένει ακόμη για την 100ή νίκη (που έφτασε ο Ολυμπιακός), αλλά και για την πρώτη σε όμιλο μετά το 2012. Καλή ομάδα έχει, αλλά η ρημάδα η άμυνα δεν διορθώνεται. Αλλη μια ανατροπή στη Λεωφόρο και πάμε παρακάτω. Αυτοκαταστροφής συνέχεια και επιστροφή στα του πρωταθλήματος. Δεν χάθηκε τίποτα, βέβαια, για την πρόκριση, μα αν δεν διορθωθούν τα αμυντικά ζητήματα και το μπλοκάρισμα λίγο πριν από την επιτυχία, τότε το «τριφύλλι» θα αργήσει να επιστρέψει στις πραγματικές glory days.

Ο ΠΑΟΚ, από την πλευρά του, καλά στάθηκε. Τα είχε διαβάσει τα ιταλικά, τα μίλησε (όχι φαρσί) και την πέρασε την τάξη. Δεν κέρδισε, δεν έχασε. Η Φιορεντίνα είναι καλή ομάδα. Ιταλική και δύσκολη. Βαθμός σημαντικός στην οικονομία του ομίλου. Η πρόκριση είναι εφικτή, αλλά τα ευρωπαϊκά θα τα ξαναφορέσουμε σε δυο εβδομάδες. Τώρα προέχει για όλους το πρωτάθλημα. Πόντους μαζεύουμε στας Ευρώπας, καλούτσικοι είμαστε, αλλά όχι για πάρα πολλά. Δυο καρπούζια στην ίδια μασχάλη προφανώς δεν χωράνε. Οσο πάει στην Ευρώπη και πατάμε γκάζι στην Ελλάδα. Αυτή είναι η ουσία για τα όσα έδειξαν (και δεν έδειξαν) οι τρεις μας εκπρόσωποι στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ. Η Ευρώπη είναι μέχρι το λύκειο. Η εισαγωγή στα ευρωπαϊκά... ΑΕΙ θέλει πολύ διάβασμα...

Πηγή: Goal