Από τα παιχνίδια που θα δώσει ο ΠΑΟΚ στην Αθήνα, εναντίον του Ολυμπιακού, του Παναθηναϊκού και της ΑΕΚ, θα εξαρτηθεί αν μπορεί να κατακτήσει το φετινό πρωτάθλημα ο Δικέφαλος.

Αυτό δήλωσε σε συνέντευξή του στον SportDog o Κούλης Αποστολίδης, συμπληρώνοντας ότι αν οι Ερυθρόλευκοι κατακτήσουν και φέτος τον τίτλο, τουλάχιστον αυτό δε θα γίνει από τον ...Δεκέμβριο, μετά τις τελευταίες αλλαγές στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Ακόμα, αναφέρθηκε στο ευρωπαϊκό παιχνίδι με τη Φιορεντίνα, στην έλλειψη ενός ακόμα σέντερ φορ με προσωπικότητα στο ρόστερ του ΠΑΟΚ, αλλά και στον Βλάνταν Ίβιτς που φαίνεται ότι δικαιώνει τον Ιβάν Σαββίδη για την απόφαση να του εμπιστευτεί την τεχνική ηγεσία της ομάδας.

Πώς είδατε το χθεσινό παιχνίδι του ΠΑΟΚ;

"Ήταν ένα δίκαιο αποτέλεσμα, γιατί ο ΠΑΟΚ μέσα στην Τούμπα είναι δυνατός. Βέβαια χθες δεν έπιασε την απόδοση που έχει συνήθως, αλλά είναι φυσιολογικό γιατί η Φιορεντίνα είναι πολύ καλή ομάδα. Στάθηκε πολύ καλά στο γήπεδο και δεν άφησε τον ΠΑΟΚ να κάνει σε απόλυτο βαθμό το δημιουργικό παιχνίδι που κάνει φέτος. Ήταν δίκαιο αποτέλεσμα και θεωρώ ότι και η Φιορεντίνα δεν είναι δυσαρεστημένη. Αν λάβουμε υπόψη μας και το αποτέλεσμα στο άλλο ματς του ομίλου, θεωρώ ότι έγινε μία καλή αρχή".

Τι έλειψε στον ΠΑΟΚ χθες για να πάρει τη νίκη; Μήπως είναι η απουσία ενός ακόμα σεντερ φορ, που όλοι συμφωνούν ότι θα έπρεπε να είχε αποκτηθεί;

"Αυτό είναι σίγουρο, ότι δηλαδή χρειάζεται ένας σέντερ φορ διαφορετικού τύπου και χαρακτηριστκών από τον Αθανασιάδη, για να έχει λύσεις και ο προπονητής. Ήταν και παραμένει γεγονός αυτό, άσχετα από το χθεσινό παιχνίδι. Έδειξε καλά στοιχεία ο Τίαμ, που έχει διαφορετικά χαρακτηριστικά από του Κλάους, αλλά σαφέστατα έπρεπε να είχε αποκτηθεί ένας φορ με προσωπικότητα. Γιατί ο ΠΑΟΚ στα τελευταία ματς, με Άγιαξ, Παναιτωλικό και χθες, δημιούργησε πολλές ευκαιρίες χωρίς να υπάρχει η ανάλογη αποτελεσματικότητα στο γκολ. Χθες δεν έκανε τόσες πολλές ευκαιρίες, αλλά και πάλι θα μπορούσε να είχε πετύχει ένα γκολ, ειδικά με τον Ροντρίγκες στο τέλος".

Πώς είδατε τη διαχείριση του ματς από τον Ίβιτς; Σωστά του έδωσε το τιμόνι φέτος ο Σαββίδης;

"Εξαρχής, από το διάστημα των πλέι οφ έκανε καλή δουλειά ο Ίβιτς. Βέβαια η δική μου άποψη ήταν ότι το καλοκαίρι χρειαζόταν να έρθει ένας προπονητής με κύριο χαρακτηριστικό την εμπειρία, για να χτίσει την ομάδα και να διαχειριστεί τις δύσκολες καταστάσεις που μπορεί να προκύψουν. Ο Ίβιτς δεν το είχε αυτό, ήταν ρίσκο να αναλάβει ως πρώτος προπονητής, αλλά μέχρι τώρα φαίνεται ότι το ρίσκο δικαιώνεται. Κινείται καλά ο Ίβιτς και στον πάγκο και πριν από τα ματς. Φαίνεται ότι δικαιώνεται η επιλογή του Σαββίδη, αν και η σεζόν τώρα άρχισε. Και δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι σε μία αγωνιστική περίοδο υπάρχουν πολλές κατηφόρες και ανηφόρες. Εύχομαι να συνεχίσει με τον ίδιο τρόπο".

Πώς βλέπετε τη μάχη του πρωταθλήματος;

"Ήταν θετική η εικόνα της πρώτης αγωνιστικής. Δεν είναι πρωτότυπο αυτό που θα πω: αν το περιβάλλον που κίνειται το ποδόσφαιρο (ΕΠΟ, διατησίες κ.λπ.), αρχίσουν να αλλάζουν, πιστεύω ότι και οι τέσσερις μεγάλες ομάδες έχουν την δυνατότητα να ξεκινήσουν διεκδικώντας το πρωτάθλημα και το Κύπελλο. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι ο ΠΑΟΚ σίγουρα θα πάρει το πρωτάθλημα. Αν υπάρχει ένα φαβορί, με μικρό προβάδισμα λόγω προϊστορίας, ρόστερ και κεκτημένης ταχύτητας, αυτός είναι ο Ολυμπιακός. Αλλά είναι μικρό προβάδισμα, που μπορεί να ανατραπεί. Αν υπάρξουν οι προϋποθέσεις για την αλλαγή σε ΕΠΟ, διαιτησία κ.λπ., αν μη τι άλλο είναι σίγουρο ότι ο Ουμπιακός και να πάρει ξανά το πρωτάθλημα δεν θα γίνει από τον Δεκέμβρη".

Βλέπετε τον ΠΑΟΚ πρωταθλητή;

"Θα εξαρτηθεί αν μπορεί να πάρει το πρωτάθλημα ο ΠΑΟΚ, από το πώς θα ανταποκριθεί στα δύσκολα παιχνίδια. Με τους τρεις στην Αθήνα δηλαδή. Φέτος ο ΠΑΟΚ μέσα στην Τούμπα έχει πολύ καλύτερα αποτελέσματα. Αλλά χρειάζεται να γίνουν οι αλλαγές που ανέφερα στο ελληνικό ποδόσφαιρο, να γίνει καλύτερο ποιοτικά το πρωτάθλημα και να μην απαξιώνεται πριν από αρχίσει".