Όλα τα είδαμε απόψε. Τον Ολυμπιακό να καθαρίζει εύκολα την Αστάνα, τον Παναθηναϊκό να κάνει χαρακίρι στη Λιέγη και τον ΠΑΟΚ να έχει από τώρα το μυαλό του στο ντέρμπι με τους ερυθρόλευκους και να μην βλέπεται.

Ο Ολυμπιακός ανέβασε ταχύτητα στα πρώτα 45 λεπτά που πέτυχε τρία γκολ.

Σε αυτό το διάστημα είχε τον απόλυτο έλεγχο, έτρεξε, έβγαλε ενέργεια κι έχασε κι άλλες ευκαιρίες.

Στην επανάληψη οι κόκκινοι φρέναραν τον ρυθμό τους ενόψει ΠΑΟΚ και ξύπνησαν μετά το αστείο γκολ που δέχθηκαν.

Ήταν δώρο του Λεάλι, ο οποίος έδειξε επιπολαιότητα για δεύτερη φορά.

Είχε προηγηθεί μια ντρίμπλα που έκανε στο πρώτο ημίχρονο.

Σε γενικές γραμμές ο κόσμος είδε μια ομάδα που έχει καλό ρόστερ από τη μέση και μπροστά, δημιουργεί φάσεις και σκοράρει.

Η αχίλλειος πτέρνα είναι η άμυνα που μπορεί να δεχθεί γκολ από το πουθενά.

Οι οπαδοί του Ολυμπιακού στήριξαν πολύ τον Ρέτσο, ο οποίος έπαιξε αριστερό μπακ και πήγε καλά, αλλά και τον Μανθάτη που μπήκε αλλαγή και ήταν φουριόζος στις πρώτες του προσπάθειες.

Είναι φανερό ότι η εξέδρα διψά να βλέπει νεαρά ελληνόπουλα και ο Μπέντο το έχει πάρει πρέφα.

Ο Καρντόσο δεν σκόραρε, αλλά έτρεξε πολύ και βοήθησε στο άνοιγμα των διαδρόμων, ενώ για μια ακόμα φορά πολύτιμος για την ομάδα του ήταν ο Σεμπά με τα δυο τέρματα που σημείωσε.

ΑΞΙΟΣ της μοίρας του είναι ο Παναθηναϊκός. Κρατούσε στα χέρια του τη νίκη και έκανε δώρο στους Βέλγους την ισοπαλία.

Ναι μεν το 1-2 προήλθε από πέναλτι φάντασμα, όμως δεν είναι δυνατόν να κερδίζεις 0-2 και να μη ξέρεις πώς να διαχειριστείς τον αγώνα.

Το τριφύλλι οπισθοχώρησε αδικαιολόγητα στο δεύτερο ημίχρονο κι έδωσε το δικαίωμα στην Σταντάρ, που έχει μέτρια ομάδα, να μπει στο ματς.

Αν ο Παναθηναϊκός συνέχιζε να παίζει όπως στο πρώτο μέρος, δηλαδή να πίεζε ψηλά και να έβγαινε στην κόντρα, πολύ δύσκολα θα έχανε τη νίκη που θα τον έβαζε γερά στο κόλπο της πρόκρισης.

Στα συν η εξαιρετική εμφάνιση του Ιμπάρμπο που πέτυχε δύο όμορφα γκολ και συνδυάστηκε μια χαρά με τον Λέτο.

Επηρέασαν την ομάδα οι τραυματισμοί του Σάμπα και του Ζέκα, ενώ στο γκολ της ισοφάρισης από φάουλ η μπάλα πέρασε μέσα από το τείχος και κάτω από τα πόδια του εμβρόντητου Στιλ…

Ο ΠΑΟΚ έχασε με κάτω τα χέρια από την Καραμπάγκ γιατί το μυαλό του ήταν στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό.

Οι 10 ξένοι (μοναδικός Ελληνας ο Γλύκος) που ξεκίνησαν τον αγώνα έχουν ακούσει πολλά για τον Ολυμπιακό κι αυτό τους επηρέασε σε τέτοιο βαθμό που δεν πήραν ούτε μία κίτρινη κάρτα.

Χαρακτηριστικό της έλλειψης πάθους και ενέργειας.

Ο ΠΑΟΚ ξύπνησε μετά το 1-0 όταν μπήκε αλλαγή ο Μπίσεσβαρ και άρχισε να δίνει ρυθμό στην ομάδα.

Ο δικέφαλος είχε την κατοχή, δημιούργησε μία, δυο καλές ευκαιρίες, όμως κατάφερε να δεχθεί και δεύτερο γκολ που ενδεχομένως να του κοστίσει.

Αυτή η εμφάνιση και ήττα ήταν πισωγύρισμα για τον δικέφαλο που τα τελευταία χρόνια στέκεται καλά στα εκτός έδρας ευρωπαϊκά ματς και απόψε δεν βγήκε ποτέ από τα αποδυτήρια...

Πηγή: Filathlos.gr