Πάντως το σκληρό παιχνίδι στη Λιέγη και ο πρώτος βαθμός σε πραγματικό ανταγωνισμό αποτελούν μια νέα αρχή. Στο πρώτο ημίχρονο όλα πήγαιναν ιδανικά, ο Αντρέα Στραματσόνι επανέφερε το ευρωπαϊκό 3-5-2 με τον Λέτο στη θέση του Μπεργκ και τον Ιμπάρμπο να κινείται περιφερειακά του.

Από το ξεκίνημα φάνηκε πως η τακτική του Παναθηναϊκού κούμπωνε τέλεια στο 4-4-2 της Σταντάρ, ότι ο Ιμπάρμπο ήθελε να πάρει ρεβάνς από τις χαμένες ευκαιρίες που είχε στο Βίγο και τον Λέτο να του κρατήσει την μπάλα ψηλά και να συνεργαστεί μαζί του. Η απόφαση του Γιάνκοβιτς να μη χρησιμοποιήσει τον σκληρό αμυντικό χαφ Ενόχ και να παίξει στον άξονα με δύο οχτάρια έδωσε τη δυνατότητα στον Ιμπάρμπο να έχει πολλά κενά μέτρα προς εκμετάλλευση ανάμεσα στο δίδυμο των χαφ και στα στόπερ.

Επεφτε και πάνω στα βαριά πόδια του Λαΐφη και το μόνο που έμενε ήταν να κάνει καλά τελειώματα. Ο Παναθηναϊκός στο 12ο και στο 36ο λεπτό πήρε αυτό που άξιζε. Δεν είχε στο πρώτο ημίχρονο κανένα πρόβλημα στην αντιμετώπιση του παιχνιδιού της Σταντάρ, εκμεταλλευόταν τον παραπάνω παίκτη που είχε στο κέντρο άμυνας και στον άξονα, είχε καλή μεταφορά και κράτημα μπάλας.

Τα πράγματα τα έκανε δύσκολα ο βοηθός πίσω από το τέρμα που τιμώρησε αυστηρά την κίνηση που σκέφτηκε να κάνει ο Κουτρουμπής να κρατήσει τον Ορλάντο Σα. Ο Παναθηναϊκός δέχτηκε άδικα ένα τέρμα στη λήξη του ημιχρόνου που έβαζε στο παιχνίδι τους Βέλγους. Στην επανάληψη ο Γιάνκοβιτς αντιλήφθηκε πως χρειάζεται ένα παραπάνω χαφ, έφερε πολύ μέσα τον Ντοσεβί και όταν αντικαταστάθηκε ο Μπενζά ανέβαζε τον Καμερουνέζο Φαέ. Ο Παναθηναϊκός δεν είχε δυνάμεις, έβλεπε να χάνει διαρκώς παίκτες και από τα αριστερά του να απειλείται, με τον Χουλτ να μην αντέχει μόνος του.

Ο Στραματσόνι το πάλεψε σωστά τακτικά, πήγε να κλείσει την τρύπα στα άκρα με 3-6-1, σε έναν βαθμό τα κατάφερε όταν πέρασε τον Εμποκού, αλλά από ένα φάουλ του Μπελφοντί δέχτηκε την ισοφάριση. Μέτρα για κόντρα υπήρχαν αλλά τα κουρασμένα πόδια και το μυαλό των παικτών του Ιταλού τεχνικού δεν βοήθησαν να βγει μία καλή επίθεση στο τέλος. Δόθηκε μεγάλη μάχη, χάθηκαν παίκτες, τουλάχιστον ήρθε ένας βαθμός.

Πηγή: Goal