Το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό την προσεχή Κυριακή φαίνεται πως θα λειτουργήσει καταλυτικά στον σχεδιασμό του Πάουλο Μπέντο ενόψει Αστάνα την Πέμπτη. Και αυτό γιατί ο Πορτογάλος τεχνικός σκοπεύει να κατεβάσει τον Ολυμπιακό με πολλές αλλαγές στο ματς του EuropaLeague.

Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, που ο 47χρονος προπονητής άφησε στην Αθήνα βασικά στελέχη της ομάδας, όπως ο Φορτούνης, ο Ντα Κόστα και ο Μιλιβόγεβιτς. Παράλληλα, τρεις ακόμα βασικοί παίκτες έχουν συμπεριληφθεί στην αποστολή, αλλά πολύ δύσκολα θα ξεκινήσουν στην ενδεκάδα. Ο λόγος για τους Καπίνο, Ιντέγε και Φιγκέιρας.

Τη θέση τους στην ενδεκάδα στο Καζακστάν αναμένεται να διατηρήσουν ο Μποτία, ο Σεμπά,  Ελιουνούσι και Ρέτσος, ενώ ο Αντρέ Μάρτινς φαίνεται να κερδίζει την «κούρσα» σε βάρος του Τσόρι Ντομίνγκες.

Με τα τωρινά, δεδομένα, ο Μπέντο καταλήγει σε ένα σχήμα με τον Λεάλι κάτω από τα δοκάρια και τους Μποτία, Βιάνα, Ελαμπντελαουί και Ρέτσο να αποτελούν την τετράδα της άμυνας.

Οι Ρομαό και Μπουχαλάκης θα αγωνιστούν ως δίδυμο στη μεσαία γραμμή με τον Μάρτινς μπροστά τους, σε πιο προωθημένο ρόλο από τον συνηθισμένο. Στα «φτερά» θα είναι οι Σεμπά-Ελιουνούσι και στην κορυφή της επίθεσης ο Καρντόσο.