Μπορεί άπαντες στον ΠΑΟΚ να περίμεναν τον αγώνα με τη Σάλκε ως μία μεγάλη πρόκληση, ωστόσο η ομάδα παρουσιάστηκε στο σύνολό της κατώτερη των περιστάσεων, με αποτέλεσμα να έρθει η συντριβή από τους Γερμανούς στην κατάμεστη Τούμπα.

Πάντως, υπάρχει εξήγηση για την πολύ κακή εμφάνιση των "ασπρόμαυρων", καθώς πολύ σημαντικοί παίκτες, που είναι "κλειδιά" στον τρόπο λειτουργίας του Δικεφάλου, βρέθηκαν σε άσχημο βράδυ, συμπαρασύροντας όλους τους υπόλοιπους.

Καταρχήν, το βασικό "γρανάζι" του ΠΑΟΚ στη μεσαία γραμμή, ο Τσίμιροτ, έκανε πολλά αβίαστα λάθη στην πρώτη πάσα, με αποτέλεσμα να μην μπορεί ο Δικέφαλος να μεταφέρει σωστά το παιχνίδι του από την άμυνα στην επίθεση. Βέβαια, η κακή απόδοση του Τσίμιροτ οφείλεται σίγουρα και στην απουσία του Κάνιας, ο οποίος προσδίδει μεγάλη σιγουριά και ηρεμία στην κυκλοφορία της μπάλας.

Παράλληλα, ο πιο δημιουργικός παίκτης στην ενδεκάδα του ΠΑΟΚ, ο Μπίσεσβαρ, βρέθηκε στη χειρότερη δυνατή κατάσταση, θυμίζοντας τον παίκτη της αρχής σεζόν, με λίγα τρεξίματα και χωρίς εμπνεύσεις. Ο Ολλανδός μέσος δε βοήθησε καθόλου την ομάδα του στην ανάπτυξη, με αποτέλεσμα να υπάρχουν μεγάλες αποστάσεις στις γραμμές και ο ΠΑΟΚ να μην μπορεί να δημιουργήσει προϋποθέσεις για ευκαιρίες.

Την ίδια στιγμή, ο Κλάους δεν εκμεταλλεύτηκε ούτε αυτή τη φορά την ευκαιρία που πήρε από τον Ίβιτς, όχι επειδή έχασε ευκαιρίες, αλλά γιατί δε συμμετείχε καθόλου στο πρέσινγκ της ομάδας και γενικά δεν τον "ένιωσε" η αντίπαλη άμυνα. Ο Αθανασιάδης παρέμεινε έξω από τα νερά του και δεν μπόρεσε να κάνει σε κανένα σημείο του αγώνα αισθητή την παρουσία του. 

Τέλος, μακριά από τον καλό τους εαυτό βρέθηκαν επιθετικά και τα ακραία μπακ του ΠΑΟΚ, Λέοβατς και Μάτος, με τον δεύτερο να πραγματοποιεί ίσως τη χειρότερη εμφάνιση με την ασπρόμαυρη φανέλα.

Δε είναι υπερβολή, μάλιστα, να πούμε ότι μόνο ο Ουάρντα μπήκε στο ματς και με κάποιες ατομικές ενέργειες έδωσε άλλη πνοή στο παιχνίδι του Δικεφάλου, ωστόσο, πλέον, ήταν αργά και όλα είχαν κριθεί...