Δεν τα κατάφερε ο ΑΠΟΕΛ, ο οποίος αποκλείστηκε από τη συνέχεια του EuropaLeagueκαι δεν κατάφερε να φτάσει στην 8άδα. Οι Κύπριοι είχαν ούτως ή άλλως δύσκολο έργο αφού είχαν χάσει 1-0 στην Κύπρο και γνώρισαν ήττα με το ίδιο σκορ στο Βέλγιο από την Άντερλεχτ. Το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης πέτυχε ο Ατσεαμπόνγκ, ο ίδιος παίκτης που βάλει δυο γκολ κατά του Ολυμπιακού στο «Γ. Καραϊσκάκης» την περυσινή σεζόν.

Με γκολ του Μάτα η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ νίκησε 1-0 τη Ροστόφ και προκρίθηκε, αν και αγχώθηκε αρκετά αφού οι Ρώσοι έχασαν ορισμένες μεγάλες ευκαιρίες να ισοφαρίσουν και να στείλουν το ματς στην παράταση.

Η Σάλκε βρέθηκε να χάνει με 2-0 εντός έδρας από τη Γκλάντμπαχ, αλλά κατάφερε να ισοφαρίσει σε 2-2 και σε συνδυασμό με το 1-1 του πρώτου αγώνα πέρασε στην επόμενη φάση.

Ανατροπή έκανε και ο Άγιαξ, ο οποίος είχε χάσει 2-1 στη Δανία από την Κοπεγχάγη, αλλά απόψε νίκησε με 2-0 στην έδρα του και προκρίθηκε στα προημιτελικά.

Όσο για τη Ρόμα, επικράτησε της Λιόν με 2-1, ωστόσο η νίκη δεν της ήταν αρκετή αφού είχε ηττηθεί με 4-2 στη Γαλλία. Οι Ρωμαίοι πίεσαν μέχρι τέλους, όμως δεν βρήκε το γκολ που έψαχναν για να προκριθούν.
 

 

Андерлехт - АПОЭЛ 1:0. Обзор матча. Лига Европы 2016/17. 1/8 финала. Ответный матч. от GOALTIME - ФУТБОЛЬНЫЕ ОБЗОРЫ на Rutube.