Τα άλλα δύο αφορούν σε αποκλεισμούς κάποιων ομάδων για να ανέβει ο Παναθηναϊκός. Αυτές οι δύο ομάδες είναι η Μπενφίκα και η Ντιναμό Κιέβου. Από την Ουκρανία ήρθε το πρώτο δώρο για το «τριφύλλι».

Η Ρούμπιν Καζάν επικράτησε με 2-0 της Ντιναμό στο Κίεβο και ουσιαστικά είναι με τα... δύο πόδια στην επόμενη φάση.

Αν η λογική επικρατήσει και η Ντιναμό ύστερα από αυτό το αποτέλεσμα αποκλειστεί, τότε ο Παναθηναϊκός θα χρειάζεται και αποκλεισμό της Μπενφίκα (υποδέχεται το βράδυ της Τετάρτης 27/7 την τουρκική Τράμπζονσπορ στο πρώτο παιχνίδι) για να ανέβει στους «ισχυρούς».

Τα γκολ της Ρούμπιν πέτυχαν οι Κασάεφ (6') και Νάτσο (68' πέν.).

Αφησε ανοιχτούς λογαριασμούς ο ΑΠΟΕΛ

Ο ΑΠΟΕΛ «κόλλησε» στο... μηδέν κόντρα στη Σλόβαν Μπρατισλάβας στο «ΓΣΠ» και πλέον θα τα παίξει όλα για όλα για την πρόκριση στα πλέι οφ του Champions League σε μία εβδομάδα στη Σλοβακία.

Οι πρωταθλητές Κύπρου είχαν τον έλεγχο του αγώνα, όμως δεν κατάφεραν να διασπάσουν την καλά οργανωμένη άμυνα των Σλοβάκων, που συνέχισαν το εντυπωσιακό αήττητο σερί τους (έχουν να ηττηθούν σε επίσημο ματς από τις 23 Οκτωβρίου του 2010)!

Το πρώτο ημίχρονο κύλησε χωρίς πολλές φάσεις μπροστά στις δύο εστίες, όμως στο δεύτερο 45λεπτο οι Κύπριοι πίεσαν την άμυνα της Σλόβαν και έχασαν μεγάλες ευκαιρίες με τους Κόντη (64'), Αΐλτον (69', 91') και Ζόρζε (82').

Βήμα πρόκρισης για τον επόμενο γύρο (πλέι οφ) έκανε και η Στουρμ Γκρατς με την ισοπαλία 1-1, που απέσπασε στην Τιφλίδα κόντρα στη Ζεσταφόνι. Οι Γεωργιανοί προηγήθηκαν στο σκορ με τον Γκελασβίλι στο 74', όμως κράτησαν το προβάδισμα μόνο για τέσσερα λεπτά, αφού οι Αυστριακοί ισοφάρισαν με τον Βολφ στο 78'.

Στο 0-0 έμειναν η Εκράνας με την ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ με τους Λευκορώσους να 'χουν, πλέον, το... πάνω χέρι στην υπόθεση πρόκριση, αφού έχουν τη ρεβάνς στην έδρα τους. Ενα ματς το οποίο θα χάσει ο Σέρβος μέσος της Εκράνας, Μάρκο Αντζέλκοβιτς, που αποβλήθηκε στο 58'.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα:

ΑΠΟΕΛ – Σλόβαν Μπρατισλάβας: 0-0

Εκράνας – ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ: 0-0

Ζεσταφόνι – Στούρμ Γκρατς: 1-1

Nτιναμό Κ. - Ρούμπιν Καζάν 0-2

Πηγή: Sentragoal.gr