Άλλος ένας αποκαρδιωτικός Παναθηναϊκός (στο δεύτερο ημίχρονο), κατάφερε να προσθέσει άλλη μία μαύρη σελίδα στην ευρωπαϊκή του ιστορία, ύστερα από το κάζο με την Οντένσε. Οι "πράσινοι" είχαν αρκετές ευκαιρίες στο πρώτο ημίχρονο, ωστόσο, στην επανάληψη κατέρρευσαν και δέχτηκαν τρία γκολ, στο 60', στο 67' και στο 90'.

Ξέφρενος ρυθμός

Ο Παναθηναϊκός μπήκε πολύ δυνατά στο παιχνίδι και έχασε την πρώτη του ευκαιρία μόλις στο 4' με τον Κουίνσι να βγαίνει τετ-α-τετ, αλλά να στέλνει την μπάλα λίγο άουτ, μην αξιοποιώντας την ωραία πάσα του Λέτο. Όσο περνούσε η ώρα το παιχνίδι αποκτούσε πολύ γρήγορο ρυθμό, με τις δύο ομάδες να είναι αρκετά κινητικές μπροστά στις δύο εστίες.

Το “τριφύλλι” έχασε άλλη μία σπουδαία ευκαιρία στο 20', με τον Τοτσέ, φάτσα με τον τέρμα, να μην μπορεί να στείλει την μπάλα στα δίχτυα. Η Μακάμπι από την πλευρά της είχε δύο πολύ καλές ευκαιρίες. Ένα δοκάρι στο 20' με τον Ατάρ και μία στο 24' το πλασέ του Κονατέ μέσα από την μικρή περιοχή, έδιωξε με το γόνατο ο Τζόρβας πάνω στη γραμμή.

Στο τέλος του ημιχρόνου είχαμε άλλες δύο φάσεις. Μία για τον Παναθηναϊκό, με τον Κουίνσι να περνάει τέσσερις παίκτες της Μακάμπι και να σουτάρει, αλλά ο Χαίμοφ να διώχνει. Και μία για την Μακάμπι με τον Κονατέ, το σουτ του οποίου αποσόβησε ο Τζόρβας.

Φάντασμα στην επανάληψη

Το δεύτερο ημίχρονο δεν είχε καμία σχέση με το πρώτο. Ο Παναθηναϊκός ήταν απογοητευτικός και επέτρεψε στην Μακάμπι να πάρει τον πλήρη έλεγχο του παιχνιδιού.

Οι Ισραηλινοί είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων και κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ στο 60' με τον Κονατέ, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε την ασταθή απόκρουση του Τζόρβα και το λάθος του Σπυρόπουλου και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Σαν να μην έφτανε αυτό στο 65' ο Σεντρίκ Καντέ υπέπεσε σε πεντακάθαρο πέναλτι (η μπάλα βρήκε καθαρά στο χέρι του) και στο 67' ο Ατάρ εκτέλεσε εύστοχα κάνοντας το 2-0.

Ο ρυθμός στη συνέχεια έπεσε με τον Παναθηναϊκό να μην μπορεί να πλησιάσει την περιοχή της Μακάμπι, αν και στο 81' θα μπορούσε να έχει μειώσει, όταν μετά από κόρνερ ο Τοτσέ έκανε την ρποβολή, ο Χαίμοφ απέκρουσε και στη συνέχεια μπλόκαρε, αλλά όπως έδειξε ο τηλεοπτικός φακός, η μπάλα είχε περάσει την γραμμή.

Στο 90' ολοκληρώθηκε ο θίασος των “πράσινων”, με τον Ατάρ να κάνει το 3-0, δημιουργώντας φουρτούνες στον Παναθηναϊκό , όλη την εβδομάδα εν όψει της ρεβάνς...

To φιλμ του αγώνα

90+3 Λήξη του αγώνα

90' 3-0 για την Μακάμπι. Σέντρα του Κολαούτι, πλασέ του Ατάρ και γκολ.



81' Μεφάλη φάση για τον Παναθηναϊκό. Ο Τοτσέ κάνει την προβολή ο Χαίμοφ αποκρούει, αλλά από το ριπλέι η μπάλα φαίνεται να έχει περάσει όλη τη γραμμή.

79'
Σέντρα του Λέτο, κεφαλιά του Κατσουράνη, διώχνει την μπάλα ο Χαίμοφ.

72' Αλλαγή για την Μακάμπι. Στην θέση του Κονάτε ο Κεχάτ.

71' Σουτ του Κονατέ, λίγο άουτ.

68' Αλλαγή για τον Παναθηναϊκό. Ο Ζεκά στη θέση του Σιμάο.

67' 2-0 για την Μακάμπι με εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Ατάρ, στο οποίο υπέπεσε ο Καντέ.



65' Σέντρα του Λέτο, κεφαλιά του Τοτσέ άουτ.

60' Γκολ για την Μακάμπι. Σέντρα του Μίκα, η μπάλα περνάει απ' όλους, φτάνει στον Κονατέ που πλασάρει, ο Τζόρβας αποκρούει με τα πόδια, όμως η μπάλα δεν απομακρύνεται και ο Κονατέ την σπρώχνει στα δίχτυα.

 


 

 

58' Σουτ του Λογκάσι άουτ.

55' Αλλαγή για τον Παναθηναϊκό. Ο Βιτόλο στη θέση του Νίνη

53'
Αλλαγή για την Μακάμπι. Τη θέση του Νταχάν πήρε ο Μεντουνιανίν.

52' Σουτ του Κονατέ, μπλοκάρει ο Τζόρβας.

48' Σουτ του Λογκάσι λίγο άουτ από την εστία του Τζόρβα.

46' Έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου

46' Αλλαγή για την Μακάμπι.
Ο Κολαούτι περνάει στη θέση του Νταμπούρ.

45+1' Λήξη του πρώτου ημιχρόνου

45+1' Σουτ του Κονατέ, αποκρούει ο Τζόρβας.

45'
Προσωπική προσπάθεια του Κουίνσι, ο οποίος σουτάρει έξω από την περιοχή, αλλά ο τερματοφύλακας της Μακάμπι διώχνει.

 

 

43' Ωραίο σουτ του Μίκα, λίγο έξω από το αριστερό δοκάρι του Τζόρβα.

41' Σουτ του Κονατέ η μπάλα κοντράρει στον Βύντρα και βγαίνει κόρνερ.

24' Μεγάλη ευκαιρία για την Μακάμπι. Πλασέ του Κονατέ από πολύ κοντά, ενστικτώδης απόκρουση από τον Τζόρβα.

21' Ακόμη μία σπουδαία ευκαιρία για τον Παναθηναϊκό. Ωραία πάσα του Κουίνσι στον Τοτσέ, τον βγάζει φάτσα με το τέρμα, αλλά ο Ισπανός στέλνει την μπάλα λίγο άουτ.

 

 

20' Δοκάρι για την Μακάμπι. Σουτ του Ατάρ, κοντράρει στον Σπυρόπουλο και καταλήγει στο αριστερό δοκάρι του Τζόρβα.

8' Σουτ του Κονατέ, αρκετά άουτ από την εστία του Τζόρβα.

4' Μεγάλη ευκαιρία για τον Παναθηναϊκό. Κάθετη του Λέτο, βγάζει τετ-α-τετ τον Κουίνσι που στέλνει την μπάλα λίγο άουτ.

 

 

1' Έναρξη του αγώνα

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:


Μακάμπι(Ιβανίρ): Χάιμοφ, Νιβάλντο, Νταμπούρ(46' Κολαούτι), Μίκα, Ατάρ, Παβίτσεβιτς, Κονατέ(71' Κεχάτ), Γιεϊνί, Λογκάσι, Ντάχαν(53' Μεντοντζανιν), Βερέντ
Στον πάγκο: Λέβι, Σάμπαν, Κοέν, Ζιζόφ

Παναθηναϊκός(Φερέιρα):Τζόρβας, Βύντρα, Μπουμσόνγκ, Καντέ, Σπυρόπουλος, Σιμάο(68' Ζεκά), Κατσουράνης, Νίνης(55'Βιτόλο), Κουίνσι, Λέτο, Τοτσέ
Στον πάγκο: Κοτσόλης, Σεϊταρίδης, Σαριέγκι, Καραγκούνης, Κλέιτον