Το βράδυ της Πέμπτης (25/8) και σε διάστημα 90’ ο Παναθηναϊκός θα παίξει τα «ρέστα» του προκειμένου να σώσει την... ευρωπαϊκή παρτίδα. Η βαριά ήττα με 3-0 από την Μακάμπι Τελ Αβίβ την περασμένη εβδομάδα δεν αφήνει πολλά περιθώρια αισιοδοξίας, δεδομένης κυρίως της κάκιστης εικόνας που έχουν βγάλει οι Πράσινοι από το ξεκίνημα της νέας σεζόν. Παρ’ όλα αυτά, ο τεχνικός του Τριφυλλιού κ. Ζεσουάλδο Φερέιρα θεωρεί ότι οι ποδοσφαιριστές του μπορούν να κάνουν την ανατροπή και να επιτύχουν την ολική επαναφορά και την είσοδο στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ.

Ο πολύπειρος προπονητής τις ημέρες που ακολούθησαν της συντριβής στο Ισραήλ επιδόθηκε σε έναν αγώνα δρόμου προκειμένου να «ντοπάρει» ψυχολογικά τους παίκτες του, να τους «τσιγκλήσει» τον εγωισμό αλλά και να διορθώσει τα (αγωνιστικά) κακώς κείμενα της ομάδας του.

Το πλάνα για την ενδεκάδα

Με επιπλέον δουλειά στην αμυντική λειτουργία αλλά και στις στημένες φάσεις, όπου έχει διαπιστώσει ότι αντιμετωπίζει πρόβλημα η Μακάμπι, ο κόουτς Φερέιρα προσπαθεί να διαφοροποιήσει την κάκιστη εικόνα που βγάζει ο ΠΑΟ κυρίως στον ανασταλτικό τομέα. Μολονότι, δεν προτίθεται να αλλάξει (ελλείψει άλλων επιλογών) την αμυντική τετράδα (Βύντρα, Σπυρόπουλος, Καντέ, Μπουμσόνγκ) που χρησιμοποίησε και στο Τελ Αβίβ, ο κ. Φερέιρα θα κάνει «λίφτινγκ» στα χαφ, με αλλαγές προσώπων και θέσεων, διότι εκεί θεωρεί ότι πηγάζει το πρόβλημα των Πρασίνων.

Σύμφωνα με τις δοκιμές που έχει κάνει στην Παιανία, φαίνεται ότι ο Κατσουράνης ή ο Βιτόλο θα αγωνιστούν σε ρόλο κλασικού αμυντικού μέσου μπροστά από την αμυντική τετράδα, ενώ ο Νίνης με τον Ζέκα θα καταλάβουν τις άλλες δύο θέσεις στον κεντρικό άξονα στο σύστημα 4-3-3 που θα χρησιμοποιήσει ξανά ο Πορτογάλος.

Αντιθέτως, η επιθετική τριπλέτα Κουίνσι, Λέτο και Τοτσέ θα παραμείνει ίδια καθώς στο Τελ Αβίβ, έστω και αν δεν σκόραρε ο ΠΑΟ, έβγαλε ορισμένες κλασικές φάσεις για γκολ.

Πρέσινγκ, τρεξίματα και αυτοσυγκέντρωση

Κατά κύριο λόγο, ο κ. Φερέιρα θεωρεί ότι τα λάθη των ποδοσφαιριστών του Παναθηναϊκού και η απώλεια κλασικών ευκαιριών στο πρώτο ματς οφείλονται στην έλλειψη αυτοσυγκέντρωσης και αυτοπεποίθησης. Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο προσπάθησε να αναπτερώσει το ηθικό των Πρασίνων με «πύρινες» ομιλίες και κατ’ ιδίαν συζητήσεις με τους παίκτες.

Ως προς το αγωνιστικό σκέλος, ο πρώην τεχνικός της Πόρτο έχει ζητήσει από τους ποδοσφαιριστές του ιδιαίτερη προσοχή στις συνεργασίες και στην αλληλοκάλυψη των αμυντικών με τους μέσους, αλλά και περισσότερα τρεξίματα και μεγαλύτερη πίεση ψηλά.

Πηγή: tovima.gr