Να πω την αλήθεια μια φοβία την έχω και εγώ μέσα μου για το πως ο Παναθηναϊκός δεν θα φάει γκολ από την Μακάμπι και θα ψάχνει για πέντε τεμάχια μετά, τα οποία άντε να τα βάλεις. Ειδικότερα όταν από τη μεσαία γραμμή και πάνω ΟΛΟΙ οι παίκτες της 11άδας βλέπουν σαν αγγαρεία το μαρκάρισμα. Επιχειρώ ωστόσο να το διαβάσω και λίγο ανάποδα, έτσι για αλλαγή.

Να δω δηλαδή τι διάολο έκανε στα τελευταία παιχνίδια η ομάδα ανασταλτικά έχοντας στην ενδεκάδα αυτό το (πρώην) ατάιστο σκυλί του πολέμου, τον Σιμάο. Δέχομαι, λοιπόν, για την οικονομία της συζήτησης αλλά και για την ουσία του πράγματος, ότι ο Κατσουράνης δεν είναι και ο καλύτερος κόφτης στην Ελλάδα. Γι' αυτό και ο Τεν Κάτε που βλέπει μπάλα 200 χρόνια μπροστά τον έβαλε πιο ψηλά και τσίμπησε αν θυμάμαι καλά έξι γκολάκια από τον Πατρινό. Αλλιώς μπορεί να τον έβαζε και στόπερ, ποιος ξέρει; Σε κάθε περίπτωση, ακόμη και έτσι, 3-4 καλές τελικές μπορεί κάλλιστα να τις βγάλει και να αλλάξει όλο το ματς. Ναι, ίσως θα έπρεπε να ξεκινήσει ο Βιτόλο, αλλά από τη στιγμή που ούτε αυτός είναι καλά, νομίζω πως τζάμπα συζητάμε και απλά ο κόουτς πολεμάει με τα όπλα που έχει στα χέρια του, μην έχοντας να κάνει κάτι παραπάνω.

Από την άλλη όμως δεν μπορώ να δεχτώ σε καμία περίπτωση ότι μιλώντας για τον Σιμάο μιλάμε και πάλι για τον ίδιο ποδοσφαιριστή εκείνης της περιόδου (δηλαδή του Τεν Κάτε, αλλά και τα μισά της περασμένης σεζόν). Και το λέω μετά λύπης καθώς μου ήταν αρκετά συμπαθής για τη συμπεριφορά του εντός γηπέδου. Διότι έξω από αυτά, πρόκειται για πραγματική μορφή, αλλά δεν είναι εκεί το θέμα μας! Δυστυχώς ο Μοζαμβικανός το έχει παρατήσει καιρό τώρα το πράγμα. Κι αν τον ζυγίζουν κάθε βδομάδα και δεν τον σέβονται, όπως παραπονέθηκε στον κόουτς, είναι επειδή για λόγους που ο ίδιος γνωρίζει καλύτερα (“μάντεψε τι κάνω τα βράδια...”, λεγόταν η ταινία που βλέπαμε μικροί) όσο κι αν παλεύει μαζί του η διατροφολόγος Τόνια Μαχαίρα, αυτός δεν λέει να χάσει ούτε γραμμάριο. Αλλού πατάει αλλού βρίσκεται. Αλλωστε, αν είχε ένα βασικό προσόν αυτό ήταν το τρέξιμό του και η αντοχή, όχι η ποιότητα. Εφόσον το χάνει κι αυτό, τι να τον κάνεις; Να δίνει λάθος τις πάσες και να μην μπορεί να προλάβει μετά τους αντιπάλους; Αφήστε ότι στον διάλογο με τον Φερέιρα ο μικρός είχε 100-0 άδικο.

Γενικώς έτσι όπως έχει γίνει η κατάσταση μετά το 3-0 ο Φερέιρα δεν έχει και πολλά παραπάνω να χάσει. Με το ενάμισι πόδι στον τάφο είναι η ομάδα, οπότε ίσως θα πρέπει να κάνει κάτι exreme, να ανακατέψει την τράπουλα, να το πάει στην τρέλα ρισκάροντας και ο... Θεός βοηθός. Αν αποκλειστεί από την Ευρώπη ο Παναθηναϊκός πάντως σίγουρα δεν θα είναι επειδή δεν έπαιξε ο Σιμάο. Εδώ δεν παίζει ο Καραγκούνης (που είτε αρέσει είτε όχι σε ΑΥΤΟΝ τον Παναθηναϊκό είναι πολυτέλεια) και δεν μιλάει άνθρωπος, στον Σιμάο θα κολλήσουμε; Ας δώσει ο καθένας αυτά που μπορεί μέσα στο γήπεδο και μετά βλέπουμε αν περνάει ή δεν περνάει ο Παναθηναϊκός. Ραντεβού στο ΟΑΚΑ λοιπόν και τα λέμε μετά το ματς για όλους και για όλα...

Πηγή: leoforos.gr