Γράφει ο Νίκος Κατσαρός...

Είναι ενδεικτικό το γεγονός ότι στην πρόσφατη συγκέντρωσή τους οι οργανωμένοι οπαδοί που απαρτίζουν τον Ενιαίο Φορέα ασχολήθηκαν για πολλή ώρα με τη στάση που θα κρατήσουν στον αποψινό αγώνα με τη Μακάμπι στο ΟΑΚΑ.

Αρχικά αποφάσισαν τα συνθήματά τους να στραφούν εναντίον του Γιάννη Βαρδινογιάννη και να αποφύγουν τις αποδοκιμασίες προς τους παίκτες της ομάδας. Στη συνέχεια ακούστηκε ότι η μπάλα θα πάρει και τους άλλους μετόχους, κάτι που μένει να διαπιστώσουμε απόψε στο γήπεδο. Ως προς τη στάση τους απέναντι στους ποδοσφαιριστές, θα έπρεπε να είναι αυτονόητο ότι πρέπει να τους ενισχύσουν στην προσπάθειά τους. Κάτι που, όμως, δεν ισχύει για τους οπαδούς όλων των ελληνικών ομάδων. Ο οπαδός αντιδρά με το θυμικό κι όχι με τη λογική, σύμφωνα με την οποία θα πρέπει πάντα να στηρίζει τους ποδοσφαιριστές την ώρα του αγώνα, γιατί στην αντίθετη περίπτωση μόνο κακό μπορεί να προξενήσει στην ομάδα.

Τώρα ως προς τους μετόχους της ΠΑΕ, ειλικρινά δεν μπορώ να σκεφτώ τι αποτέλεσμα μπορεί να έχουν οι αποδοκιμασίες των οπαδών. Οι άνθρωποι έχουν δείξει πεντακάθαρα, είτε με λόγια είτε με έργα, ότι δεν τους ενδιαφέρει η τύχη του συλλόγου, για προφανείς λόγους. Αφενός επειδή οικονομικά η όποια επένδυσή τους είναι ζημιογόνα, αλλά και γιατί, όπως αποδείχτηκε, ουδέποτε υπήρξε ειλικρινής πρόθεση συνεργασίας μεταξύ τους. Εξαρχής οι στόχοι και οι φιλοδοξίες τους σχετικά με τον Παναθηναϊκό ήταν διαφορετικοί, για να μην πω εκ διαμέτρου αντίθετοι. Γι' αυτό δεν συμφώνησαν ποτέ σε ένα πλάνο διαχείρισης και διοίκησης της ΠΑΕ, με συνέπεια να μην πιάσουν τόπο τα όχι λίγα εκατομμύρια ευρώ που διέθεσαν.

Υστερα απ' όλα αυτά δεν νομίζω να πιστεύει κανείς σοβαρά ότι θα «ιδρώσει» κανενός το αυτί από τις όποιες αποδοκιμασίες και τα συνθήματα των οπαδών. Η σκληρή πραγματικότητα είναι ότι ο κ. Γόντικας και οι συνεργάτες του στη διοίκηση, καθώς και οι παίκτες και οι τεχνικοί της ομάδας τους, είναι απόψε μόνοι τους. Αυτοί με τη συμπαράσταση των οπαδών θα κάνουν την προσπάθεια να δώσουν μια παράταση στη βιωσιμότητα της προβληματικής ΠΑΕ, με όλες τις συνέπειες που θα έχει η επιτυχία ή η αποτυχία της αποστολής τους.

Πηγή: Goal