Σε ρυθμούς… Μιλάνου κινείται πλέον ο Ολυμπιακός, ο οποίος έχει αφήσει πίσω του την ήττα στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ και φορτσάρει για το δύσκολο ματς με τη Μίλαν για τη δεύτερη αγωνιστική του Europa League.

Οι Πειραιώτες αναμένεται να παρουσιαστούν μεταμορφωμένοι και με πάρα πολλά νέα πρόσωπα στην αρχική ενδεκάδα, καθώς ο Πέδρο Μαρτίνς αποφάσισε τελικά να… ακολουθήσει την άποψη όσων εντός της ομάδας «φώναζαν» για ροτέισον εδώ και πολύ καιρό.

Ο Πορτογάλος κόουτς άφησε εκτός αποστολής αρκετά πρωτοκλασάτα ονόματα, που λογίζονται ως βασικοί, όπως για παράδειγμα είναι οι Χριστοδουλόπουλος, Βούκοβιτς, Ομάρ και Μπουχαλάκης, καθώς θέλει να τους ξεκουράσει και να τους έχει έτοιμους για το μεγάλο ντέρμπι της Κυριακής με την ΑΕΚ.

Η επιλογή του βέβαια να αφήσει στην Ελλάδα όλους αυτούς τους παίκτες και να μην τους πάρει μαζί του για το σπουδαίο ματς του «Σαν Σίρο», συζητήθηκε στα αποδυτήρια, ενώ υπήρξαν και κάποιοι που «γκρίνιαξαν», ωστόσο μετά τις απαραίτητες εξηγήσεις από τον κόουτς, όλοι κατάλαβαν γιατί έπρεπε να πάρει αυτή την απόφαση.

Στην πλειονότητα τους, αντέδρασαν φυσιολογικά και μάλιστα εκτίμησαν την κίνηση του Πορτογάλου, που τους εξήγησε γιατί έμειναν εκτός, ωστόσο τέτοιες επιλογές (μαζικά… κοψίματα από αποστολές) δημιουργούν πρόσκαιρες και δικαιολογημένες γκρίνιες σε μία ομάδα, αφού όλοι οι ποδοσφαιριστές γι' αυτά τα ματς ζουν και αυτά περιμένουν στην καριέρα τους.

Δεδομένα κάνει καλή δουλειά ο Μαρτίνς, αλλά όπως κάθε προπονητής, από δύο πράγματα εξαρτάται. Το κλίμα στα αποδυτήρια και φυσικά τα αποτελέσματα.

Το πρώτο ελέγχεται απόλυτα σε συνεννόηση πάντα με τη διοίκηση, ενώ όσο έρχονται και τα αποτελέσματα, όλα είναι καλά. Αν νικήσει και στο ΟΑΚΑ την Κυριακή, ο Μαρτίνς θα… απογειωθεί!