Οι αριθμοί που κατέγραψαν οι παίκτες του ΠΑΟΚ απέναντι στην ΜΠΑΤΕ, είναι εντυπωσιακοί και ενδεικτικοί της υπεροχής του Δικεφάλου έναντι των Λευκορώσων σε καίριους τομείς του παιχνιδιού, όπως η κατοχή, οι εύστοχες μεταβιβάσεις, οι τελικές, αλλά και τα φάουλ των δύο ομάδων, εκεί που ο σύλλογος του Μπορίσοφ υπέπεσε σε 11 έναντι μόλις ενός των «ασπρόμαυρων», όπως γράφει το sdna.

Κατοχή... αυτοδυναμίας

Ο ΠΑΟΚ από το πρώτο λεπτό του αγώνα στην Borisov Arena επέβαλε τον δικό του ρυθμό, ολοκληρώνοντας το ματς με την κατοχή να είναι στο 67-33% υπέρ του, δείγμα της κυριαρχίας του στον αγωνιστικό χώρο απέναντι στους αντιπάλους του, που αρκέστηκαν την περισσότερη ώρα σε παθητικό ρόλο στην αναμέτρηση.

Η κατοχή της μπάλας, έδωσε την ευκαιρία στους παίκτες του Δικεφάλου, να δημιουργήσουν 13 τελικές με τις πέντε στην εστία, έναντι των 11 της ΜΠΑΤΕ, με τα μόλις δύο σου στο τέρμα του Αλέξανδρου Πασχαλάκη, με τον ΠΑΟΚ να έχει και ένα δοκάρι, στην φάση του 89ου λεπτού με πρωταγωνιστή τον Ντιέγκο Μπίσεσβαρ, σύμφωνα με το sdna.

Ατελείωτο passing game 

Ακόμη ένα σημείο-κλείδι για τον ΠΑΟΚ, ήταν το passing game των παικτών του Ράζβαν Λουτσέσκου, που ολοκλήρωσαν το παιχνίδι έχοντας 707 εύστοχες πάσες, που μεταφράζονται σε 88% ποσοστό επιτυχίας, την ώρα που οι παίκτες της ΜΠΑΤΕ είχαν 336 μεταβιβάσεις με ποσοστό επιτυχίας 77%.

Εντυπωσιακός ήταν και ο... κυνισμός που επέδειξε ο ΠΑΟΚ στο πρώτο ημίχρονο, αφού σε τρεις τελικές σημείωσε ισάριθμα γκολ, εκμεταλλευόμενος στο έπακρο τις ευκαιρίες που του παρουσιάστηκαν μπροστά από την εστία του Σερμπίτσκι.

Εξωπραγματικός Λέο Ζαμπά

Ο MVP της χθεσινής αναμέτρησης, Λέο Ζαμπά, πραγματοποίησε το καλύτερο παιχνίδι του με την φανέλα του ΠΑΟΚ μέχρι στιγμής, κάτι που αποτυπώνεται και από τους αριθμούς που κατέγραψε, πέρα από τα δύο γκολ που σημείωσε και τις δύο ασίστ που μοίρασε σε Πρίγιοβιτς και Πέλκα.

Ο νεαρός Βραζιλιάνος εξτρέμ, είχε 37 εύστοχες μεταβιβάσεις με ποσοστό επιτυχίας 82%, έδωσε πέντε μονομαχίες με τους αντίπαλους αμυντικούς βγαίνοντας κερδισμένος στις τρεις, ενώ στο ενεργητικό του είχε και ένα κερδισμένο φάουλ σε 86 λεπτά συμμετοχής στην αναμέτρηση.