Πρεμιέρα Γιουρόπα Λιγκ σήμερα και τα γκολ... έπεσαν βροχή στο «πρώτο μέρος» και συγκεκριμένα στα παιχνίδια των 20.00. Ας τα πάρουμε ανά όμιλο...

«Σούπερ» Ρουμπίν, Ιρλανδοί για... κλάματα

Στον πρώτο όμιλο εκτός από το 0-0 του ΠΑΟΚ με την Τότεναμ, είχαμε και την επίσκεψη της Ρουμπίν Καζάν στην Ιρλανδία για το παιχνίδι με την Σάμροκ Ρόβερς. Η Ρουμπίν σκόραρε μόλις στο 2' με τον Μάρτινς και στην συνέχεια απλά... έκανε πλάκα. Το 3-0 διαμορφώθηκε από τον Νομπόα στο 50' και τον Καραντενίζ στο 60'. Σύμφωνα με την εικόνα του αγώνα, η Σάμροκ Ρόβες είναι με διαφορά η πιο αδύναμη ομάδα του ομίλου και ο ΠΑΟΚ έχει πάρα πολλές πιθανότητες για να πετύχει δύο νίκες απέναντί της.

«Φτώχια» στο σκοράρισμα...

Ο δεύτερος όμιλος ήταν ο μοναδικός που δεν είχε πολλά γκολ. Το Αννόβερο με την Σταντάρ Λιέγης έμειναν στο 0-0 σε ένα παιχνίδι με λίγες φάσεις και κακό θέαμα, ενώ στο άλλο ματς του ομίλου η Κοπεγχάχη πήρε το τρίποντο και ανέβηκε στην κορυφή, καθώς επικράτησε 1-0 της Βόρσκλα Πολτάβα. Οι Δανοί ξεκίνησαν δυνατά και απέκτησαν προβάδισμα για την πρόκριση.

Ένα και ένα

Στον τρίτο όμιλο αποδείχθηκε πως ακόμα και ένα γκολ... αρκεί. Η Ραπίντ Βουκουρεστίου επικράτησε 1-0 μέσα στην έδρα της Χαποέλ Τελ Αβίβ και έκανε μεγάλο βήμα για την πρόκριση, ενώ προβάδισμα πήρε και η Αϊντχόφεν με το 1-0 επί της Λέγκια.

Ο Σισέ έκανε την δουλειά του, αλλά...

Ελληνικό ενδιαφέρον είχε και ο τέταρτος όμιλος, όπου η Λάτσιο του «παλιού πράσινου» Τζιμπρίλ Σισέ... αυτοκτόνησε. Οι Ιταλοί άνοιξαν το σκορ στο 35' με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Γάλλου επιθετικού, ωστόσο η συνέχεια δεν ήταν καθόλου καλή. Ο Ουέσλεϊ με δύο τέρματα στο 59' και στο 63' έφερε την κατάσταση... τούμπα και το μόνο που κατάφεραν οι «λατσιάλι» ήταν να ισοφαρίσουν στο 71' με τον Σκούλι. Η Λάτσιο πάντως έπαιζε με δέκα παίκτες από το 62' μετά την αποβολή του Ζαουρι.

«Έβρεξε» γκολ στην Τουρκία

Πραγματικό... πάρτι έκανε η Μπεσίκτας κόντρα στην Μακάμπι Τελ Αβίβ, την οποία και νίκησε με 5-1! Μάλιστα ο Ούγκο Αλμέιδα έκανε το 2-0 με τέρματα στο 3' και στο 28'. Οι Ισραηλινοί όμως για... κακή τους τύχη μείωσαν σε 2-1 στο 49' και το πλήρωσαν ακριβά και πιο συγκεκριμένα με άλλα τρία γκολ. Ένα στο 50', ένα στο 53' και άλλο ένα στο 88'! Στο άλλο ματς του ομίλου Ντιναμό Κιέβου και Στόουκ έμειναν στο 1-1.

«Φορτσάτη» η Παρί

Με τον καλύτερο τρόπο ξεκίνησε τις υποχρεώσεις της στο Γιουρόπα Λιγκ η Παρί Σεν Ζερμέν, η οποία στην πρεμιέρα του πρώτο ομίλου νίκησε εντός έδρας 3-1 την Ζάλτσμπουργκ. Οι Γάλλοι μάλιστα προηγήθηκαν 3-0 στο 67' και το μόνο που μπόρεσαν να κάνουν οι Αυστριακοί ήταν να μειώσουν στο 87' με τον Σεκάγια. Στο άλλο ματς του ομίλου, η Μπιλμπάο πήρε ένα πολύ σημαντικό «διπλό», με το 2-1 στην έδρα της Σλόβαν Μπρατισλάβα και έγινε φαβορί για τις δύο θέσεις που δίνουν πρόκριση.

Αναλυτικά:

1ος όμιλος

ΠΑΟΚ - Τότεναμ 0-0

Σάμροκ Ρόβερς - Ρουμπίν Καζάν 0-3 (2' Μάρτινς, 50' Νομπόα, 60' Καραντενίζ)

2ος όμιλος

Ανόβερο - Σταντάρ Λιέγης 0-0

Κοπεγχάγη - Βόρσκλα Πολτάβα 1-0 (54' Νόρντστραντ)

3ος όμιλος

Χαποέλ Τελ Αβίβ - Ραπίντ Βουκουρεστίου 0-1 (55' Χερέα)

Αϊντχόφεν - Λέγκια 1-0 (21' Μέρτενς)

4ος όμιλος

Ζυρίχη - Σπόρτινγκ 0-2 (4' Εμιλιάνο Ινσούα, 21' Φαν Βόλφσβινκελ)

Λάτσιο - Βασλούι 2-2 (35' πέν. Σισέ, 71' Σκούλι / 59' και 63' πέν. Ουέσλεϊ)

5ος όμιλος

Ντιναμό Κιέβου - Στόουκ 1-1 (91' Βουκόεβιτς / 55' Κάμερον Τζερόμ)

Μπεσικτάς - Μακάμπι Τελ Αβίβ 5-1 (3' και 28' Ούγκο Αλμέιδα, 50' Μεχμέτ Αουρέλιο, 53' Εγκεμέν Κορκμάζ, 88' Εντού / 49' Κεχάτ)

6ος όμιλος

Σλόβαν Μπρατισλάβα - Μπιλμπάο 1-2 (34' Γκουεντέ / 13' Σουσαέτα, 40' Μουνιαΐν)

Παρί Σεν-Ζερμέν - Ζάλτσμπουργκ 3-1 (35' πέν. Νενέ, 44' Μποντμέρ, 67' Μενέζ / 87' Σεκάγκια)