Και φαίνεται ότι οι Βρετανοί συνάδελφοι συμφωνούν. Για να δούμε πώς το αντιμετώπισαν: Η «Daily Mirror» κάνει λόγο για «απόδραση των Σπερς με έναν βαθμό». Η «The Sun»... μίλησε για «παιδιά θαύματα του Χάρι (Ρέντναπ)».

Η «Daily Express» έγραψε ότι «οι νεαροί κέρδισαν σπιρούνια», η «Daily Star» για την «υπερηφάνεια του Ρέντναπ, αφού οι πιτσιρικάδες έκαναν δουλειά» και η πάντα προσγειωμένη «The Guardian», ότι «η Τότεναμ διατήρησε την ψυχραιμία της και πήρε την ισοπαλία από τον ΠΑΟΚ στο Europa League».

Δηλαδή, όλες, μα όλες οι εφημερίδες, έκαναν λόγο για κέρδος της Τότεναμ των πολλών δεκάδων εκατομμυρίων λόγω της νεανικής κυρίως σύνθεσης που παρέταξε ο Ρέντναπ στο «καμίνι» της Τούμπας, όπως τουλάχιστον το χαρακτήρισε.
Υπό άλλες συνθήκες, η επιλογή του Ρέντναπ να παρατάξει μία ενδεκάδα γεμάτη 20χρονους θα σήκωνε θύελλα διαμαρτυριών.

Αλλά στις επιλογές του, η πλειονότητα των οπαδών της Τότεναμ τον στηρίζει. Αν διαβάσει κανείς τα μηνύματα στα social media ανακαλύπτει ότι ο ψόγος προς τον προπονητή, δεν αφορά τη χρησιμοποίηση των πιτσιρικάδων, αλλά στο ότι δεν τους χρησιμοποιούσε νωρίτερα στη θέση ακριβοπληρωμένων... παλτών.

Διαβάζω ένα τυχαίο: «Τα τελευταία δύο χρόνια, ο Ρέντναπ υποτίθεται ότι προωθεί νεαρούς, αλλά την τελευταία στιγμή παίζει λες και είναι υποχρεωμένος να τους βάζει, ο Παβλιουτσένκο, ο Ντος Σάντος και ο Κράνιτσαρ.

Στα δύο τελευταία χρόνια και οι τρεις είναι... απελπισία! Απόψε (σ.σ.: μετά το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ) Παβλιουτσένκο και Ντος Σάντος ήταν οι χειρότεροι παίκτες της ομάδας, ενώ ο Κράνιτσαρ είναι ο χειρότερος του πρωταθλήματος. Παρακαλώ, ας ακούσει ο Χάρι ότι ο «Σούπερ Παβ» πλέον απλά δεν υπάρχει κι αντί του Ντος Σάντος έχει πολλούς και καλύτερους πιτσιρικάδες να βάλει.

Ο Τομ Κάρολ ας πούμε έχει μία ευκαιρία να γίνει ο μελλοντικός σταρ. Γιατί να του αφαιρέσουμε αυτήν τη δυνατότητα;».
Σημειωτέον ότι η Τότεναμ είναι η ομάδα που συνετρίβη εντός έδρας από τη Μάντσεστερ Σίτι με 5-1 πριν από δέκα πέντε ημέρες.

Εν τούτοις, ο Ρέντνανπ απολαμβάνει της εμπιστοσύνης του κοινού της ομάδας το οποίο τον προτρέπει απλώς να εμπιστευτεί τους θαυματουργούς μικρούς που είδαμε στην Τούμπα. Το έκανε, μολονότι γνώριζε από το σκάουτινγκ ότι η ατμόσφαιρα της Τούμπας, σε συνδυασμό με τη σοβαρή ομάδα που έτσι κι αλλιώς θα παρέτασσε ο Μπόλονι, κινδύνευε να μετατρέψει ένα ευρωπαϊκό παιχνίδι σε Βατερλό για εκείνον και τους πιτσιρικάδες του. Τον έσωσε ο 38χρονος Κάρλο Κουτντιτσίνι, ο Σέρβος διαιτητής και η τύχη στο τέλος με το δοκάρι του Ιβιτς.

Το ότι θα αντιμετωπίσει τη Ρούμπιν Καζάν σε διαδοχικά παιχνίδια από τα οποία θα κριθεί εν πολλοίς η πρόκριση στην επόμενη φάση, τον υποχρεώνει να δώσει σ’ αυτά μεγαλύτερη σημασία. Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι πολλοί από τους μικρούς που αγωνίστηκαν στην Τούμπα δεν θα ξαναπάρουν ευκαιρία σε παιχνίδια που «καίνε».

Το συμπέρασμα από την εμφάνιση του ΠΑΟΚ απέναντι σ’ αυτήν την Τότεναμ, σε συνδυασμό με τα όσα είπε ο Ρέντναπ, είναι ότι –στην Ευρώπη τουλάχιστον– ο Μπόλονι και η ομάδα του έχει κερδίσει τον σεβασμό. Τη στιγμή που στην ΑΕΚ, τα «Τοτέμ» της, Λυμπερόπουλος και Δέλλας, επιδίδονται σε εξακοντισμό κατά του Χιμένεθ και η αμαχητί παραίτηση από παιχνίδια που υποκειμενικά κι αντικειμενικά δίνουν αίγλη και προσθέτουν κύρος, ο ΠΑΟΚ συντηρεί το μέγεθός του εκτός τειχών ύστερα από μια εξαιρετική περσινή πορεία.

Κι απέναντι σε ομάδες με την αρχοντιά της Τότεναμ κατόρθωσε να πλασαριστεί ως φαβορί. Αυτή είναι μια τεράστια προίκα την οποία κέρδισε και οφείλει να διατηρήσει ως κόρη οφθαλμού στην ευρωπαϊκή εμπειρία του.

Πηγή: exedrasports.gr