Ολυμπιακός - Άρσεναλ: "Πασαρέλα" κάθε ευρωπαϊκό παιχνίδι του Ολυμπιακού, δεν θα μπορούσε το χθεσινό, κόντρα μάλιστα σε μια από τις κορυφαίες εκπροσώπους της Πρέμιερσιπ, να μη συνοδεύεται με ανάλογη κατάσταση στις εξέδρες και την παρουσία πολλών εκπροσώπων ευρωπαϊκών ομάδων.
Επιβεβαιωμένα λοιπόν, απεσταλμένους στο "Καραϊσκάκης" είχαν οι Λέστερ, Γουέστ Χαμ, Σέφιλντ Γιουνάιτεντ, Αστον Βίλα, Νιουκάστλ, Λιόν, Μονακό, Λιλ, Ιντερ, Μίλαν, Νάπολι και Ρόμα. Προφανώς δεν ήρθαν όλοι για ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού, αυτονόητο πως και οι αντίστοιχοι της Αρσεναλ συγκεντρώνουν (πολλά και πιθανώς τα περισσότερα) βλέμματα, αλλά σίγουρα το τσεκάρισμα έγινε και για "ερυθρόλευκους".
Τι λοιπόν έβγαλε ο… έλεγχος; Ξεκινώντας από τον Τσιμίκα. Θετικό ότι δεν εκτέθηκε (παρότι στην πλευρά του έβγαινε στα 3/4 του παιχνιδιού ο Ομπαμεγιάνγκ), δεν ήταν ανάλογα επιθετικός με άλλα παιχνίδια, όμως και πάλι το πρόσημό του, θετικό ήταν, αν και δεν προσέθεσε κάτι το… εξαιρετικό στα όσα ήδη είναι γνωστά για τον διεθνή αριστερό μπακ σε διεθνές επίπεδο.
Ο Σεμέδο ήταν καλός, στις μεταβιβάσεις του θετικός, πρώτος στην μπάλα, καλός στον αέρα, αλλά και αυτός έχει ευθύνη (έστω και αν προσπαθεί να καλύψει το κενό που έχει δημιουργηθεί) στη φάση του γκολ, ενώ δεν ήταν τόσο… ηγετικός όσο θα περίμενε κανείς για να ξεχωρίσει και να κάνει τη διαφορά.
Ο Ομάρ είχε πολλά ανεβοκατεβάσματα, ήταν πιο επιθετικός απ’ ότι ο (συνήθως) Τσιμίκας, οι επιλογές του στο τελευταίο τρίτο του γηπέδου ήταν καλύτερες από άλλα παιχνίδια, χρεώνεται όμως τη φάση του γκολ, που χάνει τον Ομπαμεγιάνγκ στη γραμμή του πλαγίου και γενικά, τα μεγαλύτερα προβλήματα ανασταλτικά ο Ολυμπιακός από την πλευρά του τα είχε. Δεν κέρδισε πόντους.
Ο Καμαρά είχε σύνθετο ρόλο, τόσο ενόσω ο Ολυμπιακός αγωνίζονταν με 4-3-3 όσο και όταν γύρισε σε 4-2-3-1. Έτρεξε πολύ, κάλυψε χώρους, όλα αυτά όμως είναι γνωστά στους scouts. Όπως φυσικά και η δημιουργική του αδυναμία και οι επιλογές/αποφάσεις του στο επιθετικό σκέλος του παιχνιδιού.