Την άποψη ότι κύριο μέλημα του Ολυμπιακού με τη Γουλβς θα είναι μια φορτωμένη μεσαία γραμμή και προσήλωση στα ανασταλτικά καθήκοντα, εξέφρασε ο Φάνης Αγριτέλης. 

Ο εκ των συντελεστών των Ελλήνων Υποστηρικτών του Αγγλικού Ποδοσφαίρου (eyap.gr) μίλησε στο sportdog για την κλήρωση των Πειραιωτών στους «16» του Europa League και χαρακτήρισε παίκτες βαρόμετρο τους Τσιμίκα-Φορτούνη στη νέα ελληνοαγγλική μάχη.

Παράλληλα, ανέλυσε το ποδοσφαιρικό προφίλ της Γουλβς αλλά και την εικόνα του Ντάνιελ Ποντένσε, από τη στιγμή που άφησε το λιμάνι για το Νησί. 

Πώς είδαν στη Γουλβς την κλήρωση με τον Ολυμπιακό;

"H αλήθεια είναι ότι στην Αγγλία, δεν πήραν με καλό μάτι την κλήρωση. Οι οπαδοί πιστεύουν ότι οι Λύκοι είναι το φαβορί (και είναι θεωρητικά) αλλα αναγνωρίζουν την εξαιρετική δουλειά του Μαρτίνς και θα κατέβουν υποψιασμένοι στα δυο παιχνίδια".

Ποιο είναι το ποδοσφαιρικό στυλ της Γουλβς;

"Το ποδοσφαιρικό στυλ των Λύκων είναι καθαρά εμπνευσμένο από τις μεγάλες πορτογαλικές ομάδες. Ο Νούνο Σάντο καταφέρνει να παίρνει το 100% απο τους παίκτες του. Έχει το know how και την κατάλληλη επιρροή στα αποδυτήρια. Πιέζει ασφυκτικά τον αντίπαλο, προσαρμόζει το παιχνίδι της ανάλογα με τις αδυναμίες του αντιπάλου και χτυπάει αποτελεσματικά στα αδύναμα σημεία".

Ποιοι παίκτες κατά τη γνώμη σου ξεχωρίζουν;

"Όλη η ομάδα αποτελείται απο αστέρια. Από τον Rui Patricio στα γκολποστ, μέχρι τον Jimenez στην επίθεση. Αναμφίβολα μεγάλο αστέρι και πολυβόλο είναι ο Μεξικανός επιθετικός, ο οποίος μαζι με τους Diogo Jota, Adama Traore, Leander Dendoncker, Ruben Neves και Joao Moutinho συνθέτουν φονική μεσοεπιθετική γραμμη".

Ποιο σύστημα εφαρμόζει ο προπονητής της;

"Το 3-4-3 και το 3-5-2 είναι τα αγαπημένα συστήματα του προπονητή. Τριάδα στην άμυνα αποτελούμενη συνήθως απο τους Coady, Boly και Saiss. Ακραία μπακ χαφ συνήθως επιλέγονται οι Vinagre/Otto και Adama Traore που καταπίνουν χιλιόμετρα, ενώ στην μεσαία γραμμή δεσποζουν οι Dendocker, Neves και Moutinho. Τώρα επιθετικά η δυάδα σταθερά ενας εκ των δύο πιθανότατα θα είναι ο Jimenez με παρτενέρ τον Jota. Ωστόσο δεν αποκλείεται να δούμε και τον Pedro Neto στην αιχμή του δόρατος".

Ποια είναι η εικόνα του Ποντένσε όσο αγωνίζεται στους Λύκους;

"Όσον αφορά τον Podence η εικόνα μέχρι στιγμής είναι ικανοποιητική. Βέβαια είναι νωρίς να κριθεί, ωστόσο με την Espanyol έδειξε εξαιρετικά δείγματα γραφής και προσαρμόζεται ταχύτατα στις απαιτήσεις της ομάδας. Ο απολογισμός του πρώτου εξαμήνου στο. Μolineaux θα γίνει στο τέλος της σεζόν".

Είναι βατός αντίπαλος για τον Ολυμπιακό;

"Σε καμία περίπτωση δεν είναι καλή κλήρωση. Για την ακρίβεια ήταν η χειρότερη δυνατή. Ο μέσος Έλληνας δεν γνωρίζει ακριβώς το μέγεθος της Γουλβς την τελευταία διετία, και σε καμία περίπτωση δεν είναι το φαβορί. Όσοι δε κάνουν το λάθος να συγκρίνουν τους Λύκους με τις Μπέρνλεϊ και Άρσεναλ, θα βρεθούν προ εκπλήξεως".

Πως πρέπει να την αντιμετωπίσει ο Μαρτίνς;

"Ο Ολυμπιακός αν θέλει να έχει πιθανότητες πρόκρισης πρέπει να βγάλει το 150% απο τους παίκτες του. Ο Μαρτίνς ξέρει το στυλ του συναδέλφου του και πως μπορεί να αντιμετωπιστεί. Μια φορτωμένη μεσαία γραμμή και προσήλωση στα ανασταλτικά καθήκοντα θα πρέπει να είναι το κύριο μέλημα. Από εκεί και πέρα, βαρόμετρο θα είναι σίγουρα ο Τσιμίκας, επίσης ο Φορτουνης θα διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην διάσπαση της άμυνας, αλλά κατά τη γνώμη μου όλα θα κριθούν από το πόσο καλά θα μπλοκάρει ο Μαρτίνς την μεσαία γραμμή του Santo".

Ο Μαρτίνς είχε αποκλείσει τον Φορτούνη στη ρεβάνς με την Άρσεναλ...

"Τώρα όμως δεν θα τον κόψει. Τον χρειάζεται στον τρόπο λειτουργίας. Ξέρει να διασπά δύσκολες και περίτεχνες άμυνες. Γιατί οι αμυντικοί της Wolves είναι τρομεροί με την μπάλα στα πόδια".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: "Κόλαση" με Φορτούνη στο λιμάνι - "Τσάμπα" λεφτά - "Ξύλο" με Βαλμπουενά - Τα... γκρεμίζει όλα;