ΠΑΟΚ - Γρανάδα: Το καλό της υπόθεσης για τον ΠΑΟΚ είναι ότι αφενός δεν είχε κάποιο τραυματισμό και αφετέρου ενίσχυσε το ευρωπαϊκό προφίλ του. Δεν βγήκε τελευταίος στον όμιλο, δεν ξεφτιλίστηκε, πήρε βαθμούς απέναντι σε σοβαρές ομάδες. Και την πάτησε απ' την Ομόνοια...

Εντάξει, κλασική αφέλεια του Δικέφαλου, το έχουμε ξαναπεί είναι μεγάλη ομάδα στην Ελλάδα, αλλά στην Ευρώπη έχει ακόμη πολλά ψωμιά να καταναλώσει για να την υπολογίζουν.

Από εκεί και πέρα; Από εκεί και πέρα δοκιμές και σχέδια επί χάρτου. Μάθαμε, ας πούμε, ότι στην αποστολή βρίσκονταν 7 παίκτες από τις ακαδημίες του ΠΑΟΚ, πράγμα άκρως ικανοποιητικό για το πορτοφόλι του Ιβάν που έχει χώσει ένα σκασμό λεφτά για τους πιτσιρικάδες τόσα χρόνια τώρα.

Δεύτερη δοκιμή, η παρουσία του Κούτσια από την αρχή, σε θέση μάλλον αταίριαστη προς το ταλέντο του. Σέντερ φορ είναι το παιδί, δεν είναι εξτρέμ, όσο και να ντούμπλαρε αποτελεσματικά τον Λύρατζη όλη την ώρα που έπαιξε ως πιστός στρατιώτης. Οπότε θα ήταν μάλλον δύσκολο να αντικαταστήσει είτε τον νούμερο ένα παίκτη του ΠΑΟΚ, Αντρίγια Ζίφκοβιτς, είτε τον σατανόγατο Τζόλη που ντύνει, στολίζει, νοικοκυρεύει όπως έλεγε και η παλιά διαφήμιση.

Φάνηκε αυτό σε δύο πολύ χαρακτηριστικές κούρσες που έκαναν ο Τζόλης και ο Ζίφκοβιτς ο πρώτος στο 41ο λεπτό και ο δεύτερος στο 51ο, εκεί λάμπει ο παίκτης που λειτουργεί μέσα κι έξω απ' την περιοχή.

Δεν πειράζει, θα τον ξαναδούμε τον Κούτσια, κανείς παίκτης δεν χάθηκε στα δεκαεπτά του και ο Γκαρσία είμαι απολύτως σίγουρος ότι δεν θέλει να βλάψει τον μελλοντικό του σέντερ φορ.
Τον όχι και πολύ μελλοντικό του δηλαδή, μιας και τόσο ο Σφιντέρσκι, όσο και, κυρίως, ο Τσόλακ δεν την έχουν καπαρώσει τη θέση.

Αυτός ο Κροάτης, ρε φίλε, ο κύριος Περίπου είναι. Σαν μπιφτέκι που του λείπει το κρεμμύδι, σαν ντάκος που του λείπει η μυζήθρα, σαν παστίτσιο που του λείπει η μπασεμέλ.

Φιλότιμο παιδί, την ιδρώνει τη φανέλα, το σκάβει το χώμα και λοιπόν; Αυτό θέλεις απ' το σέντερ φορ;



Και κάτι ακόμη:
Τον έχουμε δει ποτέ να πυροβολάει από μέση απόσταση; Ένα σουτ ρε γαμώτι από τα όρια της περιοχής, έτσι να το τολμήσει, να μάθουμε τι ψάρια πιάνει το πόδι του...

Ούτε ο Τσόλακ, ούτε ο Σφιντέρσκι. Τουλάχιστον ο δεύτερος, έχει την ταχύτητά του να τον βοηθάει λίγο παραπάνω. Αλλά και πάλι, φτερά δεν του δίνει!

Αυτά όμως για την επίθεση και πάμε να δούμε λίγο και την άμυνα. Αυτή τη φορά ο Κρέσπο πρόσεχε διπλά και αν εξαιρέσει κανείς μια φάση στο 13ο λεπτό, δεν του φύγανε εύκολα οι Ισπανοί.

Ο Λύρατζης από την άλλη, νερόβραστος ήταν, σαν φακές διαίτης άνευ λάδι. Αλλά τουλάχιστον κράταγε τη θέση του, σε αντίθεση με τον μεγεμελέ Ουαγκέ που ξεχνιόταν μπροστά από το πρώτο λεπτό που μπήκε. Ευτυχώς που και οι Ισπανοί παίζανε με πολλές αλλαγές, γιατί η τρύπα έχασκε...

Τέλος, η μεγάλη μου αγάπη, ο Εσίτι έκανε το καλύτερό του παιχνίδι στον ΠΑΟΚ, πράγμα που σημαίνει ότι ήταν επιεικώς μέτριος. Γιατί τον έβαλε ο Γκαρσία δεν ξέρω, ίσως πίστεψε ότι θα βρεθεί κάποιο κορόιδο να θαυμάσει τα πλούσια σωματικά προσόντα του και να τον αγοράσει. Χλωμό, αλλά η ελπίδα πεθαίνει πάντοτε τελευταία!

Υ.Γ.: Γκρινιάζατε πουλάκια μου για τον Πέλκα, αλλά σήμερα ο Μουργκ ήταν πιο εξαφανισμένος κι από τον Φραν της Ρούλας Βροχοπούλου...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: "Ρουκέτα" στην Τούμπα με τον παικταρά -Τεράστια αποτυχία αν τον χάσει τζάμπα - Θα είναι... έγκλημα!