Ολυμπιακός - Άρσεναλ: Ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει την Άρσεναλ στην πρώτη αναμέτρηση των “16” του Europa League και το δίλημμα του Πέδρο Μαρτίνς είναι Φορτούνης ή Βαλμπουενά;

Στο παιχνίδι με τη Λαμία η εικόνα του Έλληνα μεσοεπιθετικού ήταν ικανοποιητικότατη! Βοήθησε το παιχνίδι της ομάδας του, πιέζοντας ψηλά. Εφτιαξε το γκολ του Μπρούμα και σημείωσε και προσωπικό τέρμα, στέλνοντας μήνυμα στον προπονητή του για τον αγώνα με τους Λονδρέζου.

Μάλιστα η κίνηση του Μαρτίνς να τον αποσύρει στον πάγκο μαρτύρισε τις σκέψεις του προπονητή των Πειραιωτών. Ο 28χρονος διεθνής άσος προηγείται στο μυαλό του Πορτογάλου τεχνικού έναντι του Γάλλου συμπαίκτη του, τον οποίο ο κόουτς των ερυθρόλευκων εμπιστεύεται πολύ.

Έχει και αυτός μεγάλες πιθανότητες να ξεκινήσει στο αρχικό σχήμα. Εξάλλου ο Πορτογάλος τεχνικός στην αναμέτρηση της 25ης αγωνιστικής ξεκίνησε αμφότερους στην ίδια ενδεκάδα.

Ποια είναι όμως η απάντηση στο δίλημμα Φορτούνης vs Βαλμπουενά;

Εξαρτάται τι θέλει να παίξει ο Μαρτίνς. Αν επιλέξει με σχήμα τριών αμυντικών χαφ, τότε θα παίξει ο Γάλλος, γιατί στηρίζει καλύτερα το 4-3-3. Αν θέλει να παίξει με δύο ανασταλτικούς μέσους στο 4-2-3-1, τότε θα επιλέξει το συμπατριώτη μας.

Προς τη δεύτερη επιλογή κλίνει κατά πάσα πιθανότητα ο κόουτς του Ολυμπιακού. Και αυτό γιατί η ομάδα του δεν έχει τα φουλ μπακ που είχε πέρσι με Τσιμίκα και Ελαμπντελαουί. Αυτό δίνει πιο περιορισμένη κινητικότητα από τις πλευρές.

Οπότε σε αυτήν την περίπτωση η παρουσία του Φορτούνη, πίσω από από τον φορ είναι επιβεβλημένη, ώστε να φτιάχνει παιχνίδι, να δημιουργεί χώρους, να σουτάρει και να επωφελείται από χαμένες μπάλες που μπορούν να δημιουργήσουν απειλές για την ομάδα του Πειραιά. Ο Βαλμπουενά είναι ιδανική περίπτωση να χρησιμοποιηθεί μετά το 60' δίνοντας στην ομάδα του την απαραίτητη φρεσκάδα, ταχύτητα και έκρηξη που θα αναζωογονήσουν το παιχνίδι της.

Όσον αφορά τα στατιστικά τους. Ο Φορτούνης φέτος έχει επιστρέψει δριμύτερος και σφόδρα ορεξάτος. Μετρά 7 γκολ και 11 ασίστ σε 34 ματς, ενώ ο Βαλμπουενά 2 γκολ και 8 ασίστ σε 26.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: "Μην ξενερώσουν τον Σλούκα, λάθος με Μπαρτζώκα - Στην Α1 ο Ολυμπιακός - Ο Σπανούλης πρέπει να..."