Ολυμπιακός - Άρσεναλ: Ο Ολυμπιακός ηττήθηκε με 3-1 από την Άρσεναλ στο Φάληρο και πλέον η πρόκριση ισοδυναμεί με... θαύμα, αφού χρειάζεται τρία γκολ στο Λονδίνο. Κι όμως, οι οπαδοί του έχουν κάθε δικαίωμα να αισθάνονται ότι τους... πούλησαν λεπτομέρειες, αφού η εμφάνιση της ομάδας τους δεν ήταν καθόλου άσχημη.

Οι Ερυθρόλευκοι ήταν εξαιρετικά διαβασμένοι και δεν τα πήγαν καθόλου άσχημα στο αμυντικό κομμάτι, παρά το γεγονός ότι παρατάχθηκαν με... έναν στόπερ. Σεμέδο και Παπαδόπουλος δεν ήταν διαθέσιμοι, αλλά ο Πέδρο Μαρτίνς γνώριζε από πριν για τις δύο μεγάλες απουσίες και είχε χρόνο να προετοιμαστεί. Το ίδιο έκανε και για την περίπτωση του Μπα,έχοντας προνοήσει το τελευταίο διάστημα να δοκιμάσει τον Εμβιλά στο κέντρο της άμυνας. Έτσι, όταν ο Σενεγαλέζος έμεινε εκτός λίγο πριν τη σέντρα, ο Γάλλος κάλυψε επάξια το κενό του, κάνοντας μια ικανοποιητικότατη εμφάνιση δίπλα στον εξαιρετικό Σωκράτη Παπασταθόπουλο, που ήταν ο κορυφαίος του Ολυμπιακού.

Ατομικά λάθη, ατυχία και μια αμφιλεγόμενη απόφαση των διαιτητών πλήρωσε ο Ολυμπιακός κόντρα στην Άρσεναλ. Το αστείο γκολ που δέχθηκε ο Σα για το 1-0 χάλασε την προσπάθεια των συμπαικτών του και ειδικά των Παπασταθόπουλου και Εμβιλά. Οι οποίοι πέρασαν δύσκολα μέχρι να βρουν πατήματα στο πρώτο δεκάλεπτο, αλλά στη συνέχεια τα πήγαν περίφημα κόντρα στον Ομπαμεγιάνγκ, έναν εκ των κορυφαίων στράικερ παγκοσμίως. Το 1-1 του Ελ Αραμπί ήταν απόλυτα δίκαιο βάσει της εικόνας του ματς, για να έρθει το 1-2 από το... πουθενά, με ένα γκολ του Γκάμπριελ που έκανε έξαλλους τους Ερυθρόλευκους, οι οποίοι φωνάζουν για επιθετικό φάουλ. Σουτ εκτός περιοχής και το τρίτο της Άρσεναλ, με τον Ολυμπιακό να δέχεται ελάχιστες κλασικές ευκαιρίες, κι όμως να φεύγει με τρία γκολ στην πλάτη. Έτσι είναι η μπάλα...

Τα ατομικά λάθη, ωστόσο, δεν περιορίζονται στο γκολ που δέχθηκε ο -πολύ πεσμένος τον τελευταίο καιρό- Σα. Μην ξεχνάμε ότι το τέρμα αυτό ξεκινά από λάθος πάσα του Ρέαμπτσιουκ που... πούλησε φθηνά την μπάλα σε ένα κρίσιμο σημείο. Το ίδιο σοβαρά ήταν και τα λάθη από Μπρούμα στο 21' και Μασούρα στο 40', όχι στην άμυνα αλλά στην επίθεση. Αμφότεροι είχαν την ευκαιρία να δώσουν έτοιμο γκολ στον Ελ Αραμπί, όμως επέλεξαν να σουτάρουν και δεν δικαιώθηκαν. Θα είχε αλλάξει εντελώς η ροή του ματς με ένα γκολ του Ολυμπιακού στο πρώτο ημίχρονο.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι ο Ολυμπιακός πέτυχε το μοναδικό γκολ του και είχε τις μεγαλύτερες ευκαιρίες του σε φάσεις που έκανε την Άρσεναλ να μοιάζει με μικρή ομάδα. Ο Μαρτίνς διάβασε την τεράστια αδυναμία των Λονδρέζων στο χτίσιμο παιχνιδιού και τόλμησε να ζητήσει από τους παίκτες του να πιέζουν με μεγάλη ένταση μέχρι την αντίπαλη περιοχή. Οι Πειραιώτες έκλεψαν την μπάλα 5-6 φορές και καπως έτσι ο Μαρτίνς εξέθεσε την εμμονή του Αρτέτα να ρισκάρει τις κοντινές πάσες έξω από την περιοχή της ομάδας του. Και αν Μπρούμα και Μασούρας είχαν το καθαρό μυαλό να πασάρουν, πιθανότατα ο Ολυμπιακός θα είχε τρία γκολ και όχι ένα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Το μοναδικό μεγάλο λάθος Μαρτίνς - Ποιοι Σα και Μασούρας, αυτόν… έκραξε - "Έκρηξη" Τοροσίδη!