Europa League: Ήταν το αουτσάιντερ μετά τον πρώτο αγώνα στην Αγγλία, όμως η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ απέδειξε για ακόμα μια φορά ότι φέτος είναι για... μεγάλα πράγματα. Οι παίκτες του Σόλσκιερ έπαιξαν με την... πλάτη στον τοίχο στην Ιταλία και χάρη σε ένα γκολ του Πογκμπά στο 48' νίκησαν με 0-1 και πέρασαν στα προημιτελικά της διοργάνωσης αφήνοντας την Μίλαν να περιμένει άλλο έναν χρόνο για να επανέλθει στις ευρωπαϊκές διακρίσεις. 

Στον αγώνα που έγινε στην Γλασκόβη οι Ρέιντζερς με κεκτημένη ταχύτητα από την κατάκτηση του πρωταθλήματος, αλλά και έχοντας... προίκα το 1-1 από τον πρώτο αγώνα της Πράγας φάνταζαν το μεγάλο φαβορί απέναντι στη Σλάβια. Οι Τσέχοι όμως είχαν άλλη άποψη και με γκολ του Ολαγιάνκα στο 14', αλλά και του Στάνκιου στο 74' κατάφεραν και πέτυχαν μια τεράστια νίκη - πρόκριση κερδίζοντας με 0-2. Αξίζει να σημειωθεί ότι η ομάδα του Στίβεν Τζέραρντ έπαιζε με 9 πάικτες λόγω αποβολών των Ρούφε στο 61' και Μπάλογκουν στο 73'.

Στο Βιγιαρεάλ η τοπική ομάδα αντιμετώπισε την Ντιναμό Κιέβου με το 2-0 υπέρ της από τον πρώτο αγώνα. Οι Ισπανοί δεν δυσκολεύτηκαν και με δύο τέρματα του Μορένο (13',36') πήραν και τη δεύτερη νίκη με το ίδιο σκορ. Ακριβώς το ίδιο είχαμε και στην αναμέτρηση της Γιούνγκ Μπόις με τον Άγιαξ. Οι Ολλανδοί ταξίδεψαν στην  Ελβετία με... παρακαταθήκη το 2-0 του πρώτου γύρου και χάρη στα γκολ των Νέρες (20') και Τάντιτς (49') με πέναλτι πήραν τη νίκη με 2-0 και πέρασαν πανηγυρικά στα προημιτελικά.

Μετά την ολοκλήρωση όλων των αγώνων στη φάση της φάσης των 16 οι ομάδες που συνεχίζουν στα προημιτελικά της διοργάνωσης είναι οι Ρόμα, Άρσεναλ, Γρανάδα, Ντιναμό Ζάγκρεπ, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Σλάβια Πράγας, Βιγιαρεάλ και Άγιαξ.

Αναλυτικά οι αναμετρήσεις του Europa League:
Μίλαν - Μάντσεστερ Γ. 0-1 (Πογκμπά 48')
Ρέιντζερς - Σλάβια Πράγας 0-2 (Ολαγιάνκα 14', Στάνκιου 74')
Βιγιαρεάλ - Ντιναμό Κιέβου 2-0 (Μορένο 13',36')
Γιούνγκ Μπόις - Άγιαξ 0-2 (Νέρες 20', Τάντιτς 49' πεν)