Την 5η ήττα της στους ομίλους του Εuropa League γνώρισε η ΑΕΚ! Η ομάδα του Δικέφαλου αετού ηττήθηκε 2-1 από την Άντερλεχτ και πλέον το ματς με την Στουρμ στο Γκρατς είναι η τελευταία της ευκαιρία για να πάρει έστω ένα τρίποντο.

Το ματς δεν ξεκίνησε με τις καλύτερες προϋποθέσεις για την ΑΕΚ, η οποία παρατάχθηκε με 11άδα ανάγκης λόγω της απουσίας των βασικών μονάδων. Η Ένωση έμεινε πίσω στο σκορ από το 4ο λεπτό! Ο Κανού έφυγε από αριστερά από τον Κοντοέ, έκανε παράλληλη, συρτή σέντρα, ο Σουάρες δεν πρόλαβε, όμως ο Ζιλέ με δεξί πλασέ στον ουρανό των δικτύων του Κωνσταντόπουλου έδωσε προβάδισμα στους Βέλγους!

Οι φιλοξενούμενοι πήραν για λίγα λεπτά τον έλεγχο του αγώνα, οι παίκτες της Ένωσης όμως κατάφεραν να ισορροπήσουν τον ρυθμό και να φτάσουν με αξιώσεις μπροστά στην εστία του Προτό. Η πρώτη απόπειρα ήταν στο 11' όταν ύστερα από κούρσα του Σιαλμά και ατομική ενέργεια του Γκερέιρο η μπάλα έφυγε άουτ από σουτ του Βραζιλιάνου. Στο 19' οι ''κιτρινόμαυροι'' κατάφεραν να φέρουν το ματς στα ίσια με τον Σιαλμά (1-1).

Μέχρι το 30' η ΑΕΚ έδειχνε να αντέχει, παρά τα νέα... καρδιοχτύπια και τις ευκαιρίες της ομάδας των Βρυξελλών (23', 24', 30'). Οι μικροί που είχε ρίξει στη μάχη ο Κωστένογλου παρουσίαζαν θετική εικόνα, με καλύτερο τον Κλωναρίδη, ο οποίος προσπάθησε να δημιουργήσει αρκετά προβλήματα στους Βέλγους από αριστερά. Ωστόσο με τη συμπλήρωση του 35' η Άντερλεχτ πήρε εκ νέου το προβάδισμα(1-2)! Και μάλιστα με τον σκόρερ του πρώτου τέρματος των φιλοξενούμενων, τον Ζιλέ. Στο 40' ο Κωνσταντόπουλος είπε όχι στο σουτ του Σουάρες και έτσι το 1-2 έμεινε ως σκορ ημιχρόνου.

Στο δεύτερο μέρος ο Κωστένογλου θέλησε να γυρίσει το ματς και έκανε δύο γρήγορες αλλαγές, αντικαθιστώντας τον Μπερνς και τον Χέλγκασον με τον Μπέλεκ και τον Βάργκας! Η τύχη όμως δεν ήταν με το μέρος της ΑΕΚ αφού στο 63' ο Κολομβιανός βγήκε αναγκαστικά δίνοντας τη θέση του στον Λεονάρντο.

Η Ένωση πάντως δεν πτοήθηκε και στο 66' έκανε την πρώτη της ευκαιρία στο δεύτερο ημίχρονο. Ο Λεονάρντο έβγαλε καταπληκτική πάσα στον Σιαλμά, ο οποίος σούταρε μόνος απέναντι από τον Προτό αλλά η μπάλα βγήκε άουτ! Δύο λεπτά αργότερα ο τερματοφύλακας της Άντερλεχτ απέκρουσε το σουτ του Λεονάρντο, ενώ θετική ήταν η επέμβαση του Κωνσταντόπουλου στο τετ α τετ με τον Γιοβάνοβιτς στο 69'.

Η ευκαιρία του αγώνα ήταν αυτή του 79' για την ομάδα του Δικέφαλου αετού με τον Λεονάρντο να αποτυγχάνει την ισοφάριση! Ο Βραζιλιάνος βγήκε τετ α τετ με τον Προτό, σούταρε αλλά με παρέμβαση του τερματοφυλακα της Άντερλεχτ, η μπάλα έφυγε κόρνερ. Αυτή ήταν και η τελευταία αξιόλογη προσπάθεια των ''κιτρινόμαυρων'' στο παιχνίδι, ενώ οι Βέλγοι θα μπορούσαν να είχαν ανεβάσει το δείκτη του σκορ αν το σουτ του Ντε Σουτέρ δεν έβρισκε το δοκάρι στου Κωνσταντόπουλου στο 88'. Έτσι παρέμεινε το 1-2 μέχρι το τέλος.

Πλέον η ΑΕΚ παρέμεινε στην τελευταία θέση του ομίλου με 0 βαθμούς και την επόμενη αγωνιστική θα ταξιδέψει στο Γκρατς με σκοπό να πάρει έστω μία νίκη στη διοργάνωση.
 

90'+3' Λήξη αγώνα

90' Κίτρινη στον Λεονάρντο.

88' Δοκάρι για την Άντερλεχτ ύστερα από σουτ του Ντε Σουτέρ.

87' Κεφαλιά του Μπέλεκ άουτ.

84' Σουτ του Κλιέσταν άουτ.

83' Αλλαγή για την Άντερλεχτ: Μέσα ο Ντε Σουτέρ, έξω ο Σουάρες.

79' Απίστευτη χαμένη ευκαιρία για την ΑΕΚ! Ο Λεονάρντο βγήκε τετ α τετ με τον Προτό, σούταρε αλλά με παρέμβαση του τερματοφυλακα της Άντερλεχτ, η μπάλα έφυγε κόρνερ.

78' Διαγώνιο σουτ του Ζιλέ άουτ.

71' -Αλλαγή για την Άντερλεχτ. Έξω ο Μάρετσεκ, μέσα ο Φερνάντο.

69' Ο Κωνστνατόπουλος αποκρούει σε κόρνερ ύστερα από τετ α τετ με τον Γιοβάνοβιτς.

68' Εξαιρετική ατομική προσπάθεια του Λεονάρντο, ο οποίος μπήκε στην  περιοχή της Άντερλεχτ από αριστέρα, έπιασε το σουτ παράλληλα με την τελική γραμμή, ο Προτό ακούμπησε λιγάκι την μπάλα, η οποία βρήκε στο δοκάρι και έφυγε κόρνερ!

66' Πρώτη καλή στιγμή για την ΑΕΚ στο δεύτερο ημίχρονο. Ο Λεονάρντο έβγαλε καταπληκτική πάσα στον Σιαλμά, ο οποίος σούταρε μόνος απέναντι από τον Προτό αλλά η μπάλα βγήκε άουτ!

63' -Αλλαγή για την ΑΕΚ: Ο Βάργκας δίνει τη θέση του αναγκαστικά στον Λεονάρντο. Ο Κολομβιανός τραυματίστηκε και δεν μπορούσε να συνεχίσει.

59' Κίτρινη στον Κοντοέ.

54' -Αλλαγή για την Άντερλεχτ: Οντόι παίρνει τη θέση του Σαφάρι για τους Βέλγους.

46΄ Έναρξη δευτέρου μέρους.

-Αλλαγές για την ΑΕΚ: Μπέλεκ και Βάργκας αντί των Μπερνς και Χέλγκασον αντίθετα.

45' Λήξη ημιχρόνου

40' Σώζει ο Κωνσταντόπουλος, μετά από σκαστό σουτ του Σουάρες ύστερα από σέντρα του Ζιλέ από δεξιά.

35' Γκολ για την Άντερλεχτ: Ο Ζιλέ πετυχαίνει το 1-2.

30' Σουτ του Γιοβάνοβιτς ύστερα από ωραία ατομική προσπάθεια, αποκρούει ο Κωνσταντόπουλος

24' Καλή στιγμή για την Άντερλεχτ ο Βασιλέφσκι πιάνει το διαγώνιο σουτ απέναντι από τον Dimi αλλά η μπάλα έφυγε για λίγο άουτ.

23' Σουτ του Γιοβάνοβιτς, μπλοκάρει με δεύτερη προσπάθεια ο Κωνσταντόπουλος.

19' Γκολ για την ΑΕΚ: Ο Σιαλμάς μειώνει σε 1-1! Ύστερα από γύρισμα του Μπερνς από δεξιά, η μπάλα κόντραρε στα σώματα, έφτασε στον Σιαλμά, ο οποίος με αριστερό πλασέ ισοφάρισε!

13' Εκτέλεση φάουλ από τον Βασιλέφσκι, ο Κωνσταντόπουλους απέκρουσε με το σώμα.

11' Καλή στιγμή για την ΑΕΚ, ο Σιαλμάς έκανε αρχικά την κούρσα και στην εξέλιξη της φάσης ο Γκερέιρο έκανε ωραία ενέργεια, όμως το αριστερό σουτ του έφυγε άουτ.

4' Γκολ για την Άντερλεχτ: Ο Ζιλέτ με κοντινό πλασέ ανοίγει το σκορ. Ο Κανού έφυγε από αριστερά από τον Κοντοέ, έκανε παράλληλη, συρτή σέντρα, ο Σουάρες δεν πρόλαβε, όμως ο Ζιλέ με δεξί πλασέ στον ουρανό των δικτύων του Κωνσταντόπουλου έδωσε προβάδισμα στους Βέλγους! 1-0.

1' Έναρξη αγώνα

ΑΕΚ (Κωστένογλου): Κωνσταντόπουλος, Κοντοές, Χέλγκασον, Μανωλάς, Κάλα, Εγγλέζου, Γκερέιρο, Μάκος, Μπερνς, Κλωναρίδης, Σιαλμάς

Άντερλεχτ (Γιάκομπς): Πρότο, Σαφαρί, Γιουχάζ, Βασιλέφσκι, Ζιλέ, Κουγιατέ, Μαρεσέκ, Κλιέσταν, Σουάρεζ, Κανού, Γιοβάνοβιτς