ΠΑΟΚ: Κακή επιλογή αποδείχτηκε για τον Λουτσέσκου η απόφαση να βάλει τον Κρέσπο στο δεξιό άκρο της άμυνας, καθώς ο Ισπανός άσος κινήθηκε στη μετριότητα - ΄Ισως και πιο κάτω από τη μετριότητα.

 

Κανείς, βέβαια, δεν είχε πολλές απαιτήσεις από την παρουσία του Κρέσπο, αν και είναι απορίας άξιο να υπάρχουν στην ομάδα τρεις δεξιοί μπακ (Τέιλορ, Ροντρίγκο, Λύρατζης) και τελικά παίζει ένας στόπερ που, στο κάτω-κάτω, δεν ξέρει τη θέση και εκ των προτέρων υπάρχουν ελάχιστες προσδοκίες από αυτή την επιλογή.

 

Αξιοσημείωτο είναι ότι δεν έκανε απόκρουση ο Πασχαλάκης στο παιχνίδι του Δικέφαλου με την Κοπεγχάγη, την ώρα μάλιστα που ο αντίπαλος τερματοφύλακας έβγαλε τα άπιαστα, και αυτό είναι το πιο χαρακτηριστικό από το χθεσινό παιχνίδι. Γιατί ναι μεν ο Έλληνας τερματοφύλακας έχει πολύ καλές εμφανίσεις στα εκτός έδρας παιχνίδια, αλλά στα εντός έδρας παρουσιάζει άλλη εικόνα...

 

Επίσης, δεν πρέπει να παραβλέπουμε ότι υπάρχει θέμα και στην επίθεση: Σε 32 τελικές, συνολικά, στα δύο ματς με την Κοπεγχάγη, ο ΠΑΟΚ έδειξε μεγάλη ασυνέπεια στο πώς σκοράρει. Κι αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο Δικέφαλος δεν μπορεί να πάρει όσα αξίζει από τους επιθετικούς του.

 

Τόσο ο Σφιντέρσκι όσο και Άκπομ δεν έχουν χαρίσει νίκες στον σύλλογο αν και είναι οι παίκτες που πληρώνονται για να κάνουν ακριβώς αυτό: Να σκοράρουν για να ξεκλειδώνουν παιχνίδια! Κι αυτό είναι κάτι που προβληματίζει τους ανθρώπους του συλλόγου, καθώς δεν έχουν πάρει σεντερφορίσια γκολ, που θα χαρίσουν τις νίκες στην ομάδα ακόμα και όταν δεν δημιουργεί πλήθος φάσεων. Πολύ περισσότερο όταν δημιουργεί πλήθος φάσεων που δεν γίνονται γκολ...

 

Τώρα το μυαλό όλων στον Δικέφαλο βρίσκεται στο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό, με παίκτες που τα έδωσαν όλα και έχασαν ενέργεια (για παράδειγμα ο Μπίσεσβαρ έχει παίξει πέντε διαδοχικά ματς ως βασικός και, ήδη, από το ματς με την Κοπεγχάγη έδειξε ότι χρειάζεται ανάσες), αλλά και ψυχολογικά επηρεασμένοι. Ακόμα και ο Λουτσέσκου ήταν πολύ προβληματισμένος μετά την ήττα από την Κοπεγχάγη, κυρίως από τον τρόπο που δέχεται γκολ η ομάδα του.


*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ντεφορμέ ο Λουτσέσκου - Επίδειξη ξυλοκοπτικής η Κοπεγχάγη - "Τραινάκι του τρόμου" ο Πασχαλάκης