Εκνευρισμός για το θέμα τού Προεδρικού Διατάγματος που δεν έχει ακόμα εκδοθεί για να ξεκλειδώσει τη δημιουργία του νέου γηπέδου του ΠΑΟΚ, στην Τούμπα, υπάρχει στον σύλλογο.

Το sportdog επικοινώνησε με τον Θοδωρή Χαστά, δημοσιογράφο από τη Θεσσαλονίκη που γνωρίζει άριστα το ρεπορτάζ των Ασπρόμαυρων, προκειμένου να μάθουμε περισσότερα πράγματα για τη Νέα Τούμπα, αλλά και όλα τα υπόλοιπα θέματα της επικαιρότητας του συλλόγου. 

Διαβάστε όσα μας είπε ο καλός συνάδελφος και θα πάρετε τις κατάλληλες απαντήσεις.

"Εκνευρισμένοι στον ΠΑΟΚ - Δεν υπήρχαν οι όροι του Δικέφαλου - Δημόσια έκφραση δυσαρέσκειας"

"Δεν είναι σημερινό το θέμα με το γήπεδο, όπως ξέρεις είναι πολύ καιρό που απασχολεί, στον ΠΑΟΚ είναι πολύ εκνευρισμένοι από τον τρόπο που χειρίζεται το θέμα η Πολιτεία. Η χρήση του Καυτανζογλείου που περίμεναν τόσο καιρό να συμψηφιστούν τα οικονομικά του ενοικίου με τα έργα βελτίωσης, δεν προχώρησε ποτέ. Αποτέλεσμα είναι ότι ο ΠΑΟΚ το παράτησε. Τώρα είναι το θέμα τού Προεδρικού Διατάγματος, γιατί ο ΠΑΟΚ έχει προχωρήσει σε επαφές με εταιρείες για να δώσει το έργο αλλά δεν μπορεί να κάνει τίποτα χωρίς το Προεδρικό Διάταγμα. Μέλη της κυβέρνησης υποσχέθηκαν ότι θα έρθει το ΠΔ το 2021, πέρασε ο Δεκέμβρης, ήρθε ο Γενάρης, πάει και ο Φλεβάρης τώρα. Δεν μπορεί να τρέξει τίποτα από τον ΠΑΟΚ, αλλά σε κάθε σύσκεψη που γίνεται από την πλευρά τής ΠΑΕ πάντα το θέμα κολλάει στο ΠΔ", ανέφερε στο αρχικό του σχόλιο, στο sportdog, ο Θ. Χαστάς.

Υπάρχει κάποιο νέο, ανανεωμένο χρονοδιάγραμμα για αυτά που περιμένουμε στο θέμα του γηπέδου;

"Χρονοδιάγραμμα δεν μπορεί να βγει χωρίς το Προεδρικό Διάταγμα, αν και ήταν στα σκαριά για να δημοσιευτεί αλλά όχι με τους όρους που ήθελε ο ΠΑΟΚ. Έπρεπε να γίνουν διορθώσεις ώστε όταν δημοσιευτεί να είναι ακριβώς όπως πρέπει, για να μην υπάρξουν προβλήματα. Δεν μπορούν να κάνουν κάτι άλλο στον ΠΑΟΚ πέρα από το να περιμένουν, αναγκαστικά είναι σε αναμονή. Υπάρχουν ανακοινώσεις, υπάρχει έκφραση δημόσια της δυσαρέσκεια του συλλόγου, του εκνευρισμού του ΠΑΟΚ για αυτή την κατάσταση. Αναμένουμε να υλοποιηθούν οι υποσχέσεις".

 

"Παρακαλάει για να πληρώσει ο Σαββίδης - Δεν μπορεί να πάρει πρωτάθλημα από Ολυμπιακό - Βοήθεια από τη διαιτησία"

 

Από την πλευρά Σαββίδη τι βγαίνει προς τα έξω;

 

"Είναι φοβερό είναι ότι έχει προαναγγείλει έργο 100 εκατ. ευρώ με δικά του κεφάλαια, με δική του πρωτοβουλία θα φτιάξει την περιοχή, θα δώσει θέσεις εργασίας, θα αναβαθμίσει την πόλη, και κοιτάζουν το άλογο στα δόντια. Παρακαλάει για να πληρώσει ο ίδιος ένα έργο που οι υπόλοιπες ομάδες το κάνουν με τα λεφτά του κράτους".

 

Στον ΠΑΟΚ φαίνεται ότι υπήρχε η αισιοδοξία για το πρωτάθλημα το τελευταίο διάστημα, αλλά πάλι η διαφορά έφτασε στο +11.

 

"Δεν ήταν κάτι που μπορούσε να είναι εφικτό από τη στιγμή που ο Ολυμπιακός είχε διαφορά 10 πόντων, γιατί δύσκολα χάνει βαθμούς με τον έναν ή τον άλλον τρόπο. Ο ΠΑΟΚ δείχνει ότι βρίσκεται σε ανοδική πορεία, αλλά αν δεν χάνει βαθμούς ο Ολυμπιακός δεν γίνεται τίποτα. Αυτό δεν γίνεται είτε γιατί δείχνει χαρακτήρα και ποιότητα (τώρα με τον Βαλμπουενά) είτε γιατί παίρνει τη βοήθεια από αποφάσεις διαιτητικές όπως με τον Βόλο (υπήρξε ξεκάθαρο πέναλτι που δεν έδωσε ο Μανούχος)".

 

"Η σχέση Λουτσέσκου-Μπότο - Βαρίδι στον ΠΑΟΚ ο... - Για αυτό έκανε διαχείριση με Άρη ο Λουτσέσκου"

 

Νέο πρόσωπο στον ΠΑΟΚ, ο Ζοσέ Μπότο, που ήδη έχει κάποια πρώτα δείγματα γραφής.

 

"Είναι μικρό διάστημα στην ομάδα αλλά τα πρώτα δείγματα είναι ενθαρρυντικά. Το θέμα είναι ότι και άλλοι τεχνικοί διευθυντές έχουν έρθει, αλλά θα πρέπει να μείνει και να παρουσιάσει έργο. Έχει την εμπειρία και το βιογραφικό για να τα καταφέρει. Στην πρώτη συνέντευξη Τύπου έδωσε στίγμα για το τι θέλει να κάνει, ποια θέματα υπάρχουν λειτουργικά στην ομάδα. Τα αγωνιστικά τα συζητάει με τον Λουτσέκου που έχουν πολύ καλή σχέση, Σημαντικές οι δύο πρώτες μεταγραφικές κινήσεις, σημαντική ήταν και η πώληση του Εσίτι που ήταν βαρίδι για τον ΠΑΟΚ, αλλά και τα λεφτά που πήρε για τον Σφιντέρσκι. Υπάρχουν και πολλά συμβόλαια που λήγουν, χρειάζεται ποσοτικά, ποιοτικά αλλά και ηλικιακά να ανανεωθεί το ρόστερ".

 

Τέλος, πες μου δύο λόγια για τη ρεβάνς με τη Μίντιλαντ.

 

"Όλα στον ΠΑΟΚ περιστρέφονται γύρω από τη Μίντιλαντ. Φάνηκε και στο παιχνίδι με τον Άρη ότι ο Λουτσέσκου έκανε διαχείριση του αγώνα, ενόψει της Μίντιλαντ άφησε πολλούς παίκτες εκτός, έκανε δοκιμές, είχε εκπλήξεις η 11άδα με μοναδικό στόχο την πρόκριση που θέλει να πετύχει. Στον ΠΑΟΚ το θεωρούν πολύ σημαντικό να είναι τον Μάρτη σε ευρωπαϊκούς αγώνες. Δεν είναι ανέφικτο, η Μίντιλαντ δεν έδειξε κάτι ιδιαίτερο στο πρώτο ματς, ο συγκεντρωμένος ΠΑΟΚ με τη βοήθεια του κόσμου που θα έχει αυτή τη φορά στην Τούμπα, μπορεί να τα καταφέρει".

 


*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Απαράδεκτο αυτό που έγινε με Βιεϊρίνια - Κροκοδείλια δάκρυα στον Άρη - "Καμπανάκι" για Λουτσέσκου