Πλησιάζει σιγά σιγά η ώρα που θα δούμε τις ελληνικές ομάδες να αγωνίζονται στην Ευρώπη, μιας και φτάσαμε πλέον στα μέσα Ιουλίου! Αυτός είναι και ο λόγος που το sportdog.gr σας υπενθυμίζει το πότε ξεκινούν τις υποχρεώσεις τους οι Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ, Άρης και Παναθηναϊκός

Υπενθυμίζεται πως ο πρωταθλητής Ολυμπιακός θα αγωνιστεί στα προκριματικά του Champions League, ενώ ο ΠΑΟΚ, ο Παναθηναϊκός και ο Άρης θα παλέψουν για μια θέση στο Conference League. Πάντως, οι πράσινοι λόγο του ότι κατέκτησαν το Κύπελλο Ελλάδος «κέρδισαν» ένα γύρο, μιας και θα παίξουν στην επόμενη φάση από ΠΑΟΚ και Άρη.

Ας δούμε, όμως, αναλυτικά πότε παίζουν οι ελληνικές ομάδες στην Ευρώπη.

Πότε ξεκινάει στην Ευρώπη ο Ολυμπιακός

Ο Ολυμπιακός ξεκινάει το φετινό ευρωπαϊκό του ταξίδι στο Champions League από τον β’ προκριματικό γύρο της διοργάνωσης, εκεί όπου θα αντιμετωπίσει τη Μακάμπι Χάιφα. Οι πρωταθλητές Ελλάδος θα δώσουν το πρώτο τους παιχνίδι στις 20 Ιουλίου στο Ισραήλ και το δεύτερο στις 27 του ίδιου μήνα στο «Γ. Καραϊσκάκης». Από εκεί και πέρα, ο τρίτος γύρος θα διεξαχθεί στις 2-3/8 και 9-10/8, ενώ τα πλέι οφ θα διεξαχθούν στις 23-24 Αυγούστου. Δείτε εδώ αναλυτικά την κλήρωση του β’ προκριματικού γύρου του Champions League.



Πότε ξεκινάει στην Ευρώπη ο ΠΑΟΚ

Από τον β’ προκριματικό γύρο του Conference League ξεκινάει ο ΠΑΟΚ! Το πρώτο παιχνίδια του «Δικεφάλου του Βορρά» κόντρα στη Λέφσκι Σόφιας θα διεξαχθεί στις 21 Ιουλίου, ενώ η ρεβάνς είναι προγραμματισμένη μια εβδομάδα αργότερα.

Πότε ξεκινάει στην Ευρώπη ο ‘Αρης

Όπως και ο ΠΑΟΚ, ο Άρης θα ξεκινήσει τις υποχρεώσεις του στον β’ προκριματικό γύρο του Conference League. Η ομάδα του Μπούργος έπεσε πάνω στην Γκόμελ και θα δώσει το πρώτο παιχνίδι στο «Κλεάνθης Βικελίδης» στις 21 Ιουλίου, ενώ η ρεβάνς θα διεξαχθεί πάλι στην έδρα του στις 27 του ίδιου μήνα, αλλά χωρίς κόσμο.

Πότε ξεκινάει στην Ευρώπη ο Παναθηναϊκός

Από τη στιγμή που κατέκτησε το κύπελλο Ελλάδος, το Τριφύλλι κερδίζει ένα γύρο. Για την ακρίβεια θα παίξει τα πρώτα του ματς στις 4 και 11 Αυγούστου, από τον γ’ προκριματικό γύρο του Conference League. Η κλήρωση για την εν λόγω φάση θα διεξαχθεί στις 18 Ιουλίου, ενώ αν οι «πράσινοι» καταφέρουν να περάσουν στα play-offs της διοργάνωσης θα αγωνιστούν ξανά στις 18 και 25 Αυγούστου (σσ. εδώ η κλήρωση έχει οριστεί για την 1η Αυγούστου).