Η ισοπαλία που πήρε ο Ολυμπιακός από την Καραμπάγκ στο Αζερμπαϊτζάν (0-0), άφησε μία μικρή χαραμάδα πρόκρισης στο  Conference League για τους Ερυθρόλευκους.

Συγκεκριμένα αν η Ναντ την επόμενη αγωνιστική δεν κερδίσει τους Αζέρους στην έδρα τους και την τελευταία αγωνιστική οι Πειραιώτες επικρατήσουν των Γάλλων στο Φάληρο, τότε θα είναι εκείνοι που θα τερματίσουν στην τρίτη θέση. Αν λοιπόν η ομάδα του Μίτσελ τα καταφέρει, θα κληθεί να αντιμετωπίσει τους δεύτερους των ομίλων του Conference. Το Sportdog σας παρουσιάζει ποιοι είναι οι πιθανότεροι αντίπαλοι του Ολυμπιακού ανά όμιλο.

Αναλυτικά:

Group A
Από τον πρώτο όμιλο η Μπασάκσεχιρ και η Φιορεντίνα μοιάζουν να έχουν σημαντικό προβάδισμα πρόκρισης, καθώς οι μεν Τούρκοι έχουν 10 βαθμούς ενώ οι δε Ιταλοί 7. Η Μπασάκσεχιρ δεν χάνει με τίποτα την πρόκριση, αλλά η πρώτη θέση με τη Φιορεντίνα θα κριθεί στο μας της Τοσκάνης.

Group B
Στον δεύτερο όμιλο η Γουέστ Χαμ έχει εξασφαλίσει ήδη ουσιαστικά την πρώτη θέση, κάτι που σημαίνει πως το δεύτερο εισιτήριο θα παιχτεί ανάμεσα σε Σίλκεμποργκ και Άντερλεχτ. Οι Δανοί βρίσκονται στη 2η θέση με 6 βαθμούς και στο +2 από την Άντερλεχτ και μάλιστα υποδέχονται τους Βέλγους στην έδρα τους, για την τελευταία αγωνιστική της φάσης των ομίλων.

Group C
Από τον τρίτο όμιλο η Βιγιαρεάλ έχει καπαρώσει άνετα την πρωτιά, επομένως ο Ολυμπιακός αποκλείεται να τη συναντήσει στους "32" του Conference League. Χάποελ Μπερ Σεβά και Λεχ Πόζναν παραμένουν από την άλλη στο... κόλπο της πρόκρισης, έχοντας 5 και 3 βαθμούς αντίστοιχα, με μεγάλο αουτσάιντερ την τελευταία (και με 1 βαθμό) Αούστρια Βιέννης.

Group D
Ακόμα πιο περίπλοκα είναι τα πράγματα στον τέταρτο όμιλο. Η Παρτιζάν βρίσκεται στην κορυφή με 8 βαθμούς, ωστόσο από κοντά έχει τους Σέρβους η δεύτερη Νις με 5, την ώρα που Κολωνία και Σλοβάτσκο έχουν από 4 βαθμούς αμφότερες. Εδώ, εν προκειμένω, τα πάντα παραμένουν ανοιχτά.

Group E
Στον πέμπτο όμιλο η Άλκμααρ έχει τον πρώτο λόγο για πρόκριση ως πρωτοπόρος, καθώς ήδη έχει μαζέψει 9 βαθμούς. Η Ντνίπρο βρίσκεται στη 2η θέση με μόλις 2 βαθμούς λιγότερους (σ.σ. 7), με τον Απόλλωνα Λεμεσού να παλεύει μέχρι τελευταία στιγμή για την υπέρβαση και την πρόκριση στους "32" (σ.σ. οι Κύπριοι είναι στους 4 βαθμούς). 

Group F
Στον έκτο όμιλο η Τζουργκάρντεν με τους 10 βαθμούς είναι σίγουρα πρώτη, άρα αυτόματα την αποφεύγει ο Ολυμπιακός δεδομένα. Το δεύτερο εισιτήριο εδώ θα παιχτεί ανάμεσα σε Μόλντε και Γάνδη, οι οποίες έχουν 7 και 4 βαθμούς αντίστοιχα.

Group G - Group H
Πιο ανοιχτός από κάθε άλλον είναι ο έβδομος όμιλος. Κλουζ και Σίβασπορ έχουν από 7 βαθμούς η κάθε μία, ενώ πιο κάτω με τρεις λιγότερους βρίσκονται αντίστοιχα η Μπαλκάνι και η Σλάβια Πράγας. Ίδια κατάσταση και στον όγδοο και τελευταίο όμιλο του Conference, εκεί όπου η Βασιλεία έχει 7 βαθμούς, η Πιουνίκ 6, η Σλόβαν 5 και η Ζάλγκιρις Βίλνιους 4.