Ο Ολλανδός επιθετικός θα παρακολουθήσει από την κερκίδα το παιχνίδι της 2ης αγωνιστικής των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ, καθώς ο Τομ Φαν Βέερτ δεν βρίσκεται μέσα στην ευρωπαϊκή λίστα του Ματίας Αλμέιδα.

Ο 33χρονος φορ μίλησε σε συμπατριώτες του δημοσιογράφους για το αποψινό παιχνίδι της ΑΕΚ με τον Άγιαξ στη Νέα Φιλαδέλφεια και επίστησε την προσοχή στον Αίαντα.

«Κατάγομαι από το Βόρειο Μπράμπαντ, αλλά πάντα είχα κάτι με τον Άγιαξ. Πράγματα της ομάδας βρίσκονταν στο δωμάτιό μου και είχα κι ένα κάλυμμα Άγιαξ στο κρεβάτι μου. Πήγαινα συχνά στο γήπεδο για τα παιχνίδια. Ήμουν ένας κανονικός οπαδός. Αργότερα τα αισθήματά του για τον Άγιαξ μειώθηκαν. Αναδείχτηκα πρώτος σκόρερ στο ελληνικό πρωτάθλημα με 17 γκολ. Τότε σκέφτηκα, ίσως αποτελέσει σκαλοπάτι. Υπήρξε ενδιαφέρον από τη Ρωσία, αλλά για λόγους αρχής δεν ήθελα να πάω εκεί. Οταν ήρθε η πρόταση της ΑΕΚ, δεν χρειάστηκε να το σκεφτώ πολύ. Νικήσαμε τη Μπράιτον αν και δεν το δείχναμε τότε ότι μπορούσαμε. Τώρα βρισκόμαστε σε καλύτερη κατάσταση. Νομίζω ότι αν είχαμε την περσινή απόδοση τις πρώτες εβδομάδες, θα μπορούσαμε να νικήσουμε την Αντβέρπ και να μπούμε στους ομίλους του Champions League. Νομίζω ότι ο Άγιαξ θα εντυπωσιαστεί από την ατμόσφαιρα. Αν πιάσουμε το επίπεδο απόδοσής μας, όπως συχνά κάνουμε στα σημαντικά παιχνίδια, θα είναι ένα δύσκολο παιχνίδι για τον Άγιαξ. Βέβαια, κι εμείς θα πρέπει να προσέξουμε τους επιθετικούς του», ανέφερε χαρακτηριστικά.