Αυτό σημαίνει ότι είτε-σαν πρώτες- θα βρεθούν στις «16» και στην κλήρωση στις 23 Φεβρουαρίου, είτε -σαν δεύτερες- στα play-offs (με τις  τρίτες ομάδες από το Europa League) και στην κλήρωση στις 18/12.

Ο ΠΑΟΚ θα είναι πρώτος εάν νικήσει στη Φρανκφούρτη, η ισοπαλία αφήνει το θέμα ανοικτό για την τελευταία αγωνιστική.

Η Άστον Βίλα θα επιδιώξει μία ρεβάνς υποδεχόμενη την Λέγκια Βαρσοβίας, η Φιορεντίνα δείχνει -λόγω έδρας- προβάδισμα στον 6ο όμιλο, όπου τρεις ομάδες προσπαθούν να...χωρέσουν σε δύο θέσεις, ενώ η Ντιναμό Ζάγκρεμπ θα επιχειρήσει στα δύο τελευταία βήματα να βρεθεί από την τελευταία θέση στην πρόκριση.

 Με στόχο την κορυφή

Δεν λείπουν τα κίνητρα για τις ομάδες να τερματίσουν στην κορυφή του ομίλου τους, αποφεύγοντας έτσι μια δυνητικά ακανθώδη συνάντηση στα play-offs του γύρου νοκ άουτ με μία από τις ομάδες που θα  «μετακομίσουν» από το Europa League.

Ως εκ τούτου, ενώ ΠΑΟΚ και Άϊντραχτ Φρανκφούρτης έχοντας ήδη εξασφαλίσει το πέρασμά τους στα νοκ άουτ, έχουν όμως να παίξουν και για κάτι άλλο όταν συναντηθούν στη Γερμανία.

Η ελληνική ομάδα βρίσκεται στην πρώτη θέση χάρη στη νίκη της με 2-1 στο «αντίστροφο» αγώνα του Οκτωβρίου, ένα ματς που έληξε επίσης 2-1 όσον αφορά τις κόκκινες κάρτες μετά από μια δραματική απόσυρση.