Facebook Pixel Παναθηναϊκός - Ιβάν Γιοβάνοβιτς: Ευθύνη και Γιοβάνοβιτς ο αποκλεισμός του ΠΑΟ - Τα 4+1 λάθη του κόουτς - Μονόδρομος η κατάκτηση του τίτλου
Ποδόσφαιρο
| 2023-12-15 10:00:00

Ευθύνη και Γιοβάνοβιτς ο αποκλεισμός του ΠΑΟ - Τα 4+1 λάθη του κόουτς - Μονόδρομος η κατάκτηση του τίτλου

του Βαγγέλη Καράμαλη
Ευθύνη και Γιοβάνοβιτς ο αποκλεισμός του ΠΑΟ - Τα 4+1 λάθη του κόουτς - Μονόδρομος η κατάκτηση του τίτλου

Οι λάθος επιλογές παικτών και οι αλλαγές που αργούν! Ο Σέρβος προπονητής δεν διαχειρίστηκε καλά τα ευρωπαϊκά παιχνίδια του Τριφυλλιού και η επιστροφή στην Ευρώπη δεν εξελίχθηκε όπως περίμεναν όλοι στην ομάδα. Τι "χρεώνεται" ο κόουτς και τι συνέβη το βράδυ της Πέμπτης στη Λεωφόρο
 

Με τον χειρότερο τρόπο ολοκληρώθηκε η ευρωπαϊκή πορεία του Παναθηναϊκού, καθώς οι Πράσινοι παρότι ξεκίνησαν ιδανικό στον όμιλο του Europa League με μία εμφατική νίκη απέναντι στη Βιγιαρεάλ στο ΟΑΚΑ, το βράδυ της Πέμπτης έχασαν με 2-1 στη Λεωφόρο από τη Μακάμπι και τερμάτισαν στην τελευταία θέση χάνοντας και το εισιτήριο για ο Conference League.

Προφανώς και πρόκειται για μία μεγάλη αποτυχία, καθώς η φετινή ομάδα του Τριφυλλιού έχει αναβαθμιστεί ποιοτικά σε σχέση με πέρυσι, ενώ ο Γιάννης Αλαφούζος έχει κάνει σημαντικές επενδύσεις, αφού στόχος ήταν τόσο η κατάκτηση του Double στην Ελλάδα (και παραμένει προφανώς, ειδικά τώρα) όσο και η παρουσία στην Ευρώπη και το 2024.

Οι Πράσινοι όμως μετά το καλό ξεκίνημα απέναντι στο «Κίτρινο Υποβρύχιο» άρχισαν να… βάζουν νερά και τελικά βυθίστηκαν. Η ήττα-μαχαιριά από τους Ισραηλινούς αφήνει πικρή γεύση για την επιστροφή της ομάδας στα ευρωπαϊκά γήπεδα και σίγουρα εάν δεν επιτευχθεί ο μεγάλος στόχος που είναι η κατάκτηση της Super League, θα βαρύνει πολύ το κλίμα στο Κορωπί. Γιατί προφανώς σε μία ομάδα, με αυτή την ποιότητα και αυτό το μπάτζετ, που κυνηγούσε στην δεύτερη αγωνιστική του ομίλου την πρόκριση στο Europa League και τερματίζει τελευταία με 4 βαθμούς και τέσσερις συνεχόμενες κάτι δεν πήγε καθόλου καλά.

Οι παίκτες έχουν σημαντικές ευθύνες και πολλοί από αυτούς βρέθηκαν σε τραγικές βραδιές, χθες για παράδειγμα χάθηκαν τα… άχαστα, στην άμυνα έγιναν πολλά λάθη και ο Αράο ήταν εκτός αγώνα, ενώ στη Γαλλία ήταν ο Μπρινιόλι που είχε κάνει μία τραγική γκάφα. Ευθύνες όμως έχει και ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς. Ο Σέρβος προπονητής προφανέστατα κι έχει καταφέρει να αλλάξει επίπεδο τα δύο τελευταία χρόνια τον σύλλογο, πέτυχε να τον κάνει ξανά ανταγωνιστικό και να τον «επαναφέρει» στην Ευρώπη, όμως η διαχείρισή του στο φετινό Europa League ήταν απογοητευτική.

Στο παιχνίδι λοιπόν με τη Μακάμπι, ο Σέρβος κόουτς πήρε ρίσκα και τα πλήρωσε. Αποφάσισε να δώσει γάντια βασικού στον Λοντίγκιν και να μην εμπιστευτεί τον Μπρινιόλι (που όντως έχει κάνει δύο μεγάλες γκάφες και… χρεώνεται τις ήττες με Ρεν και Άρη) που παρά τον μικροτραυματισμό του θα μπορούσε να παίξει και να δώσει ηρεμία στην άμυνα, που έλειπε από αυτό το ματς. Επίσης, εντύπωση προκάλεσε η επιλογή του Χουάνκαρ, αλλά και ο Γεντβάι στην άμυνα. Τη δεδομένη στιγμή είναι ο μοναδικός στόπερ που μπορεί να παίζει δίπλα στον Σένκεφελντ, όμως δεν πείθει και ίσως η επιλογή (του κάκιστου χθες στο κέντρο) Αράο, να ήταν σοφότερη.

Το μεγάλο πρόβλημα όμως για τον Παναθηναϊκό, που επίσης χρεώνεται ως έναν βαθμό στον Γιοβάνοβιτς, είναι το γεγονός πως σε έναν… τελικό η ομάδα του παρουσιάστηκε ανέτοιμη, χωρίς νεύρο, χωρίς διάθεση, χωρίς δίψα για τη νίκη. Οι Πράσινοι έπαιζαν για δύο αποτελέσματα, μέσα στο γήπεδό τους και μπήκαν φοβισμένα. Δεν ξεκίνησαν καλά, ήταν απροετοίμαστοι το πλήρωσαν με το γκολ που δέχθηκαν και το οποίο τους ανάγκασε να κυνηγάνε. Το δεύτερο ημίχρονο πάντως δεν έμοιαζε σε τίποτα με το πρώτο, οι παίκτες του Τριφυλλιού μπήκαν αποφασισμένοι και… πάτησαν τον αντίπαλό τους, ωστόσο ο Σέρβος και πάλι άργησε υπερβολικά να κάνει αλλαγές. Θα έπρεπε να είχε αλλάξει παίκτες από την ανάπαυλα, όμως ήταν φανερό πως δεν ήθελε να ρισκάρει. Άργησε να βγάλει τον Αράο (ή έστω να τον βάλει στόπερ και να περάσει τον Πέρεθ για να έχει ακόμα έναν παίκτη να κυκλοφορεί σωστά την μπάλα), δε έδωσε παραπάνω χρόνο στον Μαντσίνι και σε ματς που έψαχνε γκολ, πέρασε τον ακριβοπληρωμένο Σπόραρ αλλαγή στο 89’!!!


*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Καμία ατυχία για ΠΑΟ, το πρωτάθλημα θα κρίνει τη χρονιά - Κατώτερος ο Αράο - Μεταγραφή που αλλάζει πολλά!

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags