Facebook Pixel Νύχτα ρεκόρ για Ομπαμεγίανγκ και πρόκριση Μαρσέιγ με ανατροπή!
Ποδόσφαιρο
| 2024-02-23 00:52:00

Πρόκριση Μαρσέιγ με ανατροπή! Αποκλεισμός σοκ για Γαλατά - Πέρασε στα πέναλτι η Ρόμα (ΒΙΝΤΕΟ)

Sportdog Team
Πρόκριση Μαρσέιγ με ανατροπή! Αποκλεισμός σοκ για Γαλατά - Πέρασε στα πέναλτι η Ρόμα (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Πιερ-Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ «έγραψε Ιστορία» στη νίκη πρόκριση της Μαρσέιγ επί της Σαχτάρ Ντόνετσκ με 3-1 στο «Βελοντρόμ» (πρώτο ματς 2-2).

Europa League: Ο Πιερ-Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ «έγραψε Ιστορία» στη νίκη πρόκριση της Μαρσέιγ επί της Σαχτάρ Ντόνετσκ με 3-1 στο «Βελοντρόμ» (πρώτο ματς 2-2). Άνοιξε το σκορ για τη γαλλική ομάδα στο 23΄ και με το γκολ αυτό έφτασε τα 31 στο Europa League-Κύπελλο UEFA, «πιάνοντας» στην κορυφή των σκόρερ της διοργάνωσης τον Χένρικ Λάρσον.

Μετά το 3-1 επί ελβετικού εδάφους η πρωτοπόρος του πορτογαλικού πρωταθλήματος Σπόρτινγκ Λισαβόνας έπαιξε όσο ακριβώς χρειαζόταν στο «Χοσέ Αλβαλάδε» απέναντι στη Γιουνγκ Μπόις και με το τελικό 1-1) προκρίθηκε χωρίς κόπο στους «16» της διοργάνωσης.

Η Σπάρτα Πράγας εκμεταλλεύτηκε την αριθμητική της υπεροχή απέναντι στην Γαλατασαράι (αποβλήθηκε στο 70΄ ο Αϊχάν) και με τρία γκολ μετά το 75΄ συνέτριψε με 4-1 τους Τούρκους καλύπτοντας το σκορ του πρώτου αγώνα της Κωνσταντινούπολης, όπου είχε ηττηθεί με 3-2 παίρνοντας με θριαμβευτικό τρόπο το «εισιτήριο» για την επόμενη φάση του θεσμού.

Φράιμπουργκ και Καραμπάγκ «επιβίωσαν» από τα «θρίλερ» με Λανς και Μπράγκα και πανηγύρισαν στην παράταση τεράστιες προκρίσεις στους «16» του Europa League με 3-2 και 2-3 αντίστοιχα.

Η Λανς «πάγωσε» στο πρώτο 45λεπτο το «Europa Park» παίρνοντας προβάδισμα με 2-0 εις βάρος της Φράιμπουργκ, ωστόσο, στο τέλος χαμογέλασαν οι Γερμανοί. Με δύο γκολ του Σάλαϊ στο δεύτερο μέρος οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στην παράταση (0-0 το πρώτο ματς), όπου ο Γκρέγκοριτς (είχε μπει νωρίτερα ως αλλαγή) σφράγισε τη μεγάλη ανατροπή των γηπεδούχων στο 99΄.

Ιστορική πρόκριση στη συνέχεια της διοργάνωσης πήρε η Καραμπάγκ, παρότι από το 58΄ αγωνιζόταν με 10 παίκτες (Καφαρκιουλίγεφ) και στη συνέχεια βρέθηκε να χάνει με 2-0 μέσα στην έδρα της. 

Η Μπράγκα είχε ισοφαρίσει το σκορ του πρώτου αγώνα (είχε ηττηθεί στην Πορτογαλία με 2-4), ωστόσο, στο επιπλέον μισάωρο η ομάδα του Αζερμπαϊτζάν «βρήκε» δύο γκολ, το δεύτερο που την έστειλε στους «16» στο 120΄+2 για το τελικό 2-3.

Ο Μπεναζμέν Μπουριζό (Ρεν) έκανε ό,τι περνούσε από το χέρι του (χατ τρικ), αλλά το 3-0 του πρώτου αγώνα υπέρ της Μίλαν αποδείχθηκε υπεραρκετό για τους «ροσονέρι» να βρεθούν στους «16» του Europa League, παρά την αποψινή τους ήττα επί γαλλικού εδάφους με 3-2.

Το 2-1 στο «Ντα Λουζ» επί της Τουλούζ αρκούσε στην Μπενφίκα για να βρεθεί στους «16» του Europa League, μετά το αποψινό 0-0 στην έδρα της γαλλικής ομάδας, η οποία πάλεψε για να κάνει την έκπληξη αλλά δεν τα κατάφερε.

Τέλος η Ρόμα κατάφερε να πάρει την πρόκριση κόντρα στη Φέγενορντ, επικρατώντας με 4-2 στα πέναλτι, με την κανονική διάρκεια αλλά και την παράταση του αγώνα να ολοκληρώνεται στο 1-1, με γκολ των Πελεγκρίνι και Χιμένες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 3 εκατομμύρια οι Αγγελόπουλοι σε Πίτερς - Ο επόμενος που υπογράφει - Νέα υπέρβαση για Μάικ Τζέιμς!

 
 
 
 
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags