Παναθηναϊκός – Μπότεφ Πλόβντιφ: Τα εύκολα… δύσκολα έκαναν οι Πράσινοι που πήραν τη νίκη με 2-1 κόντρα στη βουλγαρική ομάδα, με γκολ από τους Γερεμέγεφ και Μπακασέτα με πέναλτι, όμως το τέρμα των φιλοξενούμενων με τον Κόροσεκ, μετά από λάθος του Βιλένα, δεν τους κάνει να μένουν… ήσυχοι ενόψει της ρεβάνς. Το Τριφύλλι για μεγάλο χρονικό διάστημα ήταν κυρίαρχο, χάνοντας αρκετές ευκαιρίες και για άλλα γκολ, όμως η έλλειψη ρυθμού, αλλά και τα ατομικά λάθη έκαναν τους Βούλγαρους να ξαναμπούν στο ματς και να βάλουν… φωτιά στο παιχνίδι της επόμενης Πέμπτης (1/8) στη Φιλιππούπολη. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Μπότεφ κέρδισε πέναλτι στο 85’ όμως μετά τη χρήση VAR η αρχική απόφαση δεν μέτρησε και το παιχνίδι συνεχίστηκε.

Το ματς:

Το παιχνίδι στο ΟΑΚΑ ξεκίνησε με τους Πράσινους να έχουν την κατοχή της μπάλας και να προσπαθούν να πιέσουν τους αντιπάλους τους και μάλιστα στην πρώτη τους καλή στιγμή θα καταφέρουν να βρουν δίχτυα. Πιο συγκεκριμένα στο 8’ ο Μλαντένοβιτς θα κάνει το γέμισμα, με τον Γερεμέγεφ να κερδίζει τον αντίπαλό του και να πλασάρει σωστά τον Ιγκόνεν κάνοντας το 1-0. Μάλιστα πέντε λεπτά μετά ο Σουηδός λίγο έλλειψε να κάνει το 2-0, όταν θα κάνει την προβολή μετά από πολύ ωραίο γύρισμα του Βαγιαννίδη, αλλά η μπάλα θα περάσει άουτ. Οι παίκτες του Αλόνσο συνέχισαν να έχουν την κατοχή της μπάλας και να ελέγχουν τον ρυθμό της αναμέτρησης, προσπαθώντας δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις για να πετύχουν και δεύτερο τέρμα.

Στο 22’ ο Βαγιαννίδης θα βρει και πάλι από δεξιά, πολύ ωραία τον Γερεμέγεφ μέσα στην περιοχή, αλλά ο Σουηδός δεν θα καταφέρει να σουτάρει προς την εστία, με την μπάλα να περνάει άουτ. Η πρώτη καλή στιγμή για τους Βούλγαρους θα έρθει στο 28’ όταν ο Κόντε θα κάνει ένα δυνατό σουτ, όμως ο Ντραγκόφσκι θα είναι σε ετοιμότητα και θα μπλοκάρει την μπάλα. Στο 37’ οι Πράσινοι θα έχουν ακόμα μια μεγάλη ευκαιρία για να βρουν για δεύτερη φορά δίχτυα, όταν ο Τζούρισιτς θα κάνει το γύρισμα, με τον Βιλένα να σουτάρει, αλλά τους αμυντικούς των φιλοξενούμενων να διώχνουν πάνω στην γραμμή. Στο 43’ το Τριφύλλι θα κερδίσει πέναλτι, όταν ο Τζούρισιτς θα ανατραπεί μέσα στην περιοχή από τον Τα, με τον Μπακασέτα να αναλαμβάνει την εκτέλεση και να ευστοχεί κάνοντας το 2-0.

Το δεύτερο μέρος θα ξεκινήσεις στον ίδιο ρυθμό με τους Πράσινους να έχουν και πάλι την κατοχή της μπάλας και να αναζητούν και τρίτο γκολ, πιέζοντας ψηλά την άμυνα των αντιπάλων τους. Στο 53’ οι παίκτες του Αλόνσο θα έχουν ακόμα μια πολύ σημαντική ευκαιρία, με τον Βαγιαννίδη να κάνει ωραία κίνηση και να σουτάρει μέσα από την περιοχή, αλλά τον Ιγκόνεν να αποκρούει δύσκολα. Τρία λεπτά μετά θα έρθει μεγάλη ευκαιρία για τους φιλοξενούμενους, όταν ο Μπαλογιάννης εκτέλεσε κόρνερ η μπάλα έσκασε στην περιοχή, βρήκε στα σώματα και πήγε δίπλα από το δοκάρι του Ντραγκόφσκι.

Στο 60’ ο Παναθηναϊκός θα βρει για τρίτη φορά δίχτυα, όταν ο Τζούρισιτς θα πλασάρει σωστά, όμως ο τέρμα δεν θα μετρήσει ως οφσάιντ, μιας και στην αρχή τη φάσης ο Γερεμέφ ήταν εκτεθειμένος. Το παιχνίδι θα αλλάξει τροπή στο 70’ όταν ο Βιλένα θα κάνει ένα τραγικό λάθος, με τον Κόροσετς να κλέβει, να παίζει το ένα – δύο με τον Σέκουλιτς και ο Κόροσετς σε κενή εστία να κάνει το 2-1. Επτά λεπτά μετά οι Πράσινοι θα «ακουμπήσουν» το τρίτο γκολ, με τον Τζούρισιτς να κάνει ένα εντυπωσιακό σκαφτό πλασέ, αλλά την μπάλα να σταματάει στο οριζόντιο δοκάρι. Στο 83’ ο Γεντβάι θα είναι αυτός που θα κάνει λάθος στη μεσαία γραμμή, με τον Ουκάκι να φεύγει στην κόντρα, να προσπαθεί να περάσει τον Ντραγκόφσκι και να βρίσκεται στο έδαφος, με τον διαιτητή να δίνει πέναλτι. Η φάση τελικά θα ελεγχθεί και από το VAR κάτι που θα κάνει τελικά την απόφαση να μην παραμείνει και το παιχνίδι, σωστά, να συνεχιστεί. Στα τελευταία λεπτά η κατάσταση δεν άλλαξε, με αποτέλεσμα το 2-1 να μείνει τελικά μέχρι το φινάλε.

Σκόρερ: 8’ Γερεμέγεφ, 44’ Μπακασέτας (πεν) – 70΄Κόροσετς

Παναθηναϊκός: Ντραγκόφσκι, Βαγιαννίδης, Σένκεφελντ (89' Ίνγκασον), Γέντβαϊ, Μλαντένοβιτς, Αράο, Βιλένα (73’ Μαξίμοβιτς), Μπακασέτας, Μαντσίνι (73’ Λημνιός), Τζούριτσιτς (89' Βέρμπιτς), Γερεμέγεφ (78’ Σπόραρ).

Μπότεφ Πλόβντιφ: Ιγκόνεν, Μίνκοφ (80’ Ντιαμπατέ), Ταμ, Κόντε, Μπαλογιάννης, Περέρα (70’ Καραμπέλιοφ), Ετό (63’ Καραμπέλιοφ), Ακέρε, Ενουατσούκου, Ποπόφ (80’ Ακέρε), Ούτζα (70’ Σέκουλιτς)