Στο δρόμο όμως απ το γραφείο για το σπίτι μετα το τέλος της εκπομπής στο ραδιόφωνο μου ρθε στο μυαλό ο Βαλβέρδε.

Δε θα φιλοτεχνησω την αγιογραφια του αν και θα μπορούσα να το κάνω. Πολύ περισσότερο μετά απ αυτά που έμαθα ότι εισηγούνται διάφοροι στον Μαρινάκη. Τέλος πάντων αυτο είναι αλλουνού παπά ευαγγέλιο.

Σκεπτόμουν λοιπόν ότι ο Βαλβέρδε (πρέπει να )νοιώθει μια χαρα στον Ολυμπιακό. Και μαλιστα μια χαρα χωρίς καμμιά τρομάρα!!! Διότι πιστεύω ότι στον Ολυμπιακό μεγαλώνει και ωριμάζει ως προπονητής με τρόπο πολυ καλύτερο απ όσο αυτο θα του συνέβαινε στη Βιγιαρεάλ για παράδειγμα. Ο Βασκος φυσικά είναι πολυτέλεια για το Ελληνικο πρώταθλημα. Γι αυτό και παιρνει τα λεφτά που παίρνει απ τον Ολυμπιακό. Και δεν αντιλεγω ακόμη ότι ο Βαλβερδε ανεβάζει το επίπεδο όλου του ποδοσφαιρικού μας προϊόντος. Όμως κερδίζει κι εκείνος. Και κερδίζει (πέρα απ τα χρήματα που είναι πολλα όπως και να το κάνουμε για τις εποχές που ζούμε) σε εμπειρίες. Σε τροπους να κάνει διάγνωση της όποιας ασθένειας και να τη θεραπεύει έχοντας στα χέρια του πολυ καλα "ιατρικά" εργαλεία. Ο Βαλβερδε στον Ολυμπιακό κερδίζει αντιλαμβανόμενος τι σημαίνει πρωταθλητής. Τι σημαίνει πίεση στον πρωταθλητή. Κι έτσι εκπαιδεύεται να βρίσκει λύσεις.

Ο Βαλβέρδε εμπλουτίζει τ οπλοστάσιο του στη διαχείριση των κρίσεων. Κι όλ' αυτα θα του είναι πολυ-πολυ χρήσιμα όταν αποφασίσει να κάνει το μεγαλο άλμα και να παει στη Μπαρτσελόνα η σε ομάδα "παγκόσμιων απαιτήσεων. "Το σχολείο,η αν θέλετε το....φροντιστήριο του Ολυμπιακού δύσκολα θα το ξαναβρεί. Και μάλιστα μέσα σε συνθήκες γαλαντομιας μη συμβατές με την εποχη. Κι ο κόουτς Ερνεστο επειδή και ξύπνιος είναι και καλο παιδί, δεν αφήνει την ευκαιρία να παει χαμένη. Την εκμεταλεύεται και ευχαριστεί και τον Θεό του ποδοσφαίρου για την καλη του μοίρα...

Πηγή: pamesports.gr