Άνετος, ωραίος, αποτελεσματικός και έδωσε ραντεβού με τον Άγιαξ… Ο Παναθηναϊκός πραγματοποίησε την Πέμπτη (1/8) εξαιρετική εμφάνιση στο Πλόβντιβ, συντρίβοντας με 4-0 την Μπότεφ και σε συνδυασμό με το 2-1 στο ΟΑΚΑ πήρε πανηγυρικά το εισιτήριο για τον 3ο προκριματικό γύρο του Εuropa League, περιμένοντας τις σπουδαίες αναμετρήσεις με τους Ολλανδούς, οι οποίοι απέκλεισαν επίσης με δεύτερη νίκη τη Βοϊβοντίνα (3-1 επί σερβικού εδάφους κι ενώ είχαν νικήσει δύσκολα στο πρώτο ματς του 2ου προκριματικού με 1-0).

O Φίλιπ Τζούριτσιτς ήταν ο mvp, καθώς πέτυχε ένα γκολ και είχε συμμετοχή σε άλλα δύο, από κοντά και o Aλεξάντερ Γερεμέγεφ που βρήκε δίχτυα δις, με την ομάδα του Ντιέγκο Αλόνσο να κυριαρχεί και να αφήνει υποσχέσεις για τη συνέχεια της σεζόν, ενώ ορεξάτος ήταν ο Τετέ στο ημίωρο -και κάτι- ντεμπούτο του με τους κυπελλούχους Ελλάδας.

Το καλύτερο ξεκίνημα...

To παιχνίδι ξεκίνησε ιδανικά για το «τριφύλλι», καθώς στο 6’ ο Γερεμέγεφ με κοντινό πλασέ ολοκλήρωσε την υποδειγματική συνεργασία των δύο Σέρβων από αριστερά, με τον Τζούριτσιτς να κάνει την υπέροχη κάθετη πάσα στον Μλαντένοβιτς, ο οποίος «σέρβιρε» γκολ-πάρε βάλε στον Σουηδό φορ για το 0-1.

Στο 20’ ο Μπακασέτας προσπάθησε από πλάγια θέση δεξιά να φτάσει σε ένα δεύτερο γκολ για τον ΠΑΟ με απευθείας εκτέλεση φάουλ, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ, ενώ μια πρώτη απειλή αισθάνθηκε ο Ντραγκόφσκι στο 22’, εξουδετερώνοντας το σουτ του Νουατσούκβου από πλάγια δεξιά.

Στο 27’ οι γηπεδούχοι άγγιξαν την ισοφάριση, καθώς ο Μίνκοφ ανενόχλητος σούταρε ελάχιστα έξω από την περιοχή και δεξιά, με την μπάλα να σταματά στο οριζόντιο δοκάρι και σε ένα μικρό χρονικό διάστημα που ο Παναθηναϊκός δεν είχε ηρεμία στο παιχνίδι του, δίνοντας πολλούς χώρους στην Μπότεφ.

Στο 34’, ωστόσο, έγινε το 0-2, με τον Τζούριτσιτς να πιάνει το δυνατό σουτ από θέση μέσα δεξιά, για να προσπαθήσει να διώξει με το κεφάλι ο Ούτζα, αλλά το μόνο που κατάφερε ήταν να μην αφήσει κανένα περιθώριο αντίδρασης στον Μπέρνατ και η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα.

Πέντε λεπτά αργότερα ήταν η σειρά του Μπακασέτα να σημαδέψει το οριζόντιο δοκάρι με ένα από τα γνωστά του δυνατά μακρινά σουτ, για να φτάσει στο 0-3 ο Τζούριτσιτς στο 45’+2 σκοράροντας σε κενή εστία μετά το λάθος του Ντιαμπατέ, την κεφαλιά-πάσα του Γερεμέγεφ στον Μαντσίνι και την ασίστ του Αργεντινού εξτρέμ στον Τζούριτσιτς.

Γρήγορο γκολ και πάλι...

Το β’ ημίχρονο ξεκίνησε ξανά με γρήγορο γκολ για την ελληνική ομάδα, έστω και με τη συνδρομή του VAR, καθώς στο 50’ μετά την ωραία πάσα του Κώτσιρα στην πλάτη της άμυνας της Μπότεφ ο Γερεμέγεφ ευστόχησε με πλασέ κι ενώ η φάση ελέγχθηκε για οφσάιντ.

Στο 58’ ο Ντραγκόφσκι έδειξε τα αντανακλαστικά του σε ένα καλό σουτ του Μίνκοφ από θέση έξω δεξιά, ενώ στο 61’ ο Μαντσίνι βρέθηκε κοντά στο 0-5 κάνοντας το πλασέ, με την μπάλα να κοντράρει και τον Μπέρνατ να διώχνει δύσκολα.

Στο αμέσως επόμενο λεπτό ο Τετέ έκανε το ντεμπούτο του ως παίκτης των «πράσινων» αντικαθιστώντας τον Μαντσίνι, ο Αλόνσο -που είχε ήδη ρίξει στο παιχνίδι από το 46’ τον Μαξίμοβιτς στη θέση του Γεντβάι- ξεκούρασε σταδιακά και τους Τζούριτσιτς και Τσέριν, ενώ στο 73’ ο Γερεμέγεφ βρέθηκε κοντά στο χατ τρικ, πλασάροντας από ιδανική θέση και υποχρεώνοντας σε δύσκολη απόκρουση τον Μπέρνατ.

Ο Τετέ στο 76’ φάνηκε απειλητικός με ένα συρτό σουτ και με την μπάλα να περνά δίπλα από το αριστερό δοκάρι, με τον Μπέρνατ στο 86’ να νικά στο τετ α τετ τον Λημνιό μετά τη φοβερή κάθετη πάσα του Τετέ.

Στις τελευταίες σημαντικές φάσεις του παιχνιδιού ο Σπόραρ στο 90’+3 δεν κατάφερε να εκμεταλλευθεί το λάθος στην άμυνα των γηπεδούχων, ενώ στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων δεν τα κατάφερε στο τετ α τετ με τον Μπέρνατ μετά από νέα έξοχη πάσα του Τετέ, για να διατηρηθεί το 0-4 έως το σφύριγμα της λήξης.

ΜΠΟΤΕΦ (Nτούσαν Κέρκεζ): Μπέρνατ, Κόντε, Μπαλογιάννης (59’ Ιορντάνοφ, 64’ λ. τρ. Καράμπελιοφ), Ταμ, Ντιαμπατέ (46’ Ακέρε), Ετό, Περέρα, Μίνκοφ, Νουατσούκβου, Ποπόφ (46’ Kόροσετς), Ούτζα (44’ λ. τρ. Σέκουλιτς).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ντιέγκο Αλόνσο): Ντραγκόφσκι, Κώτσιρας, Μλαντένοβιτς, Ίνγκασον, Γεντβάι (46’ Μαξίμοβιτς), Αράο, Τσέριν (73’ Ζέκα), Μαντσίνι (62’ Τετέ), Τζούριτσιτς (73’ Λημνιός), Μπακασέτας, Γερεμέγεφ (79’ Σπόραρ).