Δεν πετάει στα σύννεφα ο τεχνικός του Ολυμπιακού μετά την πρόκριση στους "16" του Γιουρόπα Λιγκ. Ο Βάσκος είναι προσγειωμένος γιατί ξέρει ότι αν μεταδώσει στους παίκτες του το άγχος για μεγάλα πράγματα στον θεσμό στο τέλος δεν θα καταφέρει τίποτα.

Η Μέταλιστ απέδειξε, άλλωστε, στα παιχνίδια με την Σάλτσμπουργκ ότι δεν είναι καμία ομάδα παίξε - γέλασε και θέλει μεγάλη προσοχή. Αυτό τόνισε, άλλωστε, ο Βαλβέρδε στους δημοσιογράφους μετά το προχθεσινό παιχνίδι στο "Καραϊσκάκη".

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Για το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός πήρε δύο νίκες επί της Ρουμπίν, ενώ η Μπαρτσελόνα είχε χρειαστεί τρία ματς: "Η Ρουμπίν Καζάν είναι πολύ καλή ομάδα. Είναι πολύ σταθερή και μας δυσκόλεψε αρκετά στις δύο αναμετρήσεις".

Για το αν η Ρούμπιν ήταν η καλύτερη ομάδα τακτικά που πέρασε από το Φάληρο: "Ήταν καλή ομάδα και πειθαρχημένη. Έκανε καλό παιχνίδι τακτικά, όπως και η Μαρσέιγ, αλλά και οι υπόλοιπες ομάδες που αντιμετωπίσαμε στο Champions League. Άλλωστε, στην Ευρώπη δεν υπάρχει εύκολος αντίπαλος. Θα θέλαμε κόντρα στην Ρουμπίν να κάνουμε περισσότερες τελικές προσπάθειες".

Για τα παιχνίδι με την Μέταλιστ: "Αυτό που πρέπει να κάνουμε τώρα είναι να μελετήσουμε την Μέταλιστ, η οποία είναι δύσκολη ομάδα, κάτι που φάνηκε και από τα παιχνίδια με την Σάλτσμπουργκ, όπου πέρασε πετυχαίνοντας οκτώ τέρματα".

Τέλος, ερωτηθείς αν έχει το ίδιο προαίσθημα όπως όταν ήταν στην Εσπανιόλ που είχε αναφέρει στις αναμετρήσεις με την Μπενφίκα στους "8" του Γιουρόπα Λιγκ πως είχε καλό προαίσθημα, απάντησε:

"Αυτό είχε γίνει όταν είχαμε περάσει στους «8» του θεσμού. Τώρα περάσαμε στους «16» και δεν υπάρχει κανένας τελικός στο μυαλό μας. Πρέπει πρώτα να αντιμετωπίσουμε την Μέταλιστ. Είναι ωραίο που ο κόσμος έχει φιλοδοξίες. Έχουμε όμως πολύ δρόμο μπροστά μας και μία πρόκριση που πρέπει να πάρουμε. Δεν θα είναι εύκολα τα παιχνίδια με τους Ουκρανούς".