Ευχαριστημένος από την απόδοση των παικτών του στο Άμστερνταμ ήταν ο Ντιέγκο Αλόνσο, παρά τον αποκλεισμό που ήρθε στην διαδικασία των πέναλτι.

Αναλυτικά τα όσα ανέφερε στην συνέντευξη Τύπου:

«Είμαστε περήφανοι για αυτά που έκαναν οι παίκτες. Περηφάνια είναι η σωστή λέξη. Ήρθαμε να παίξουμε απέναντι σε τοπ αντίπαλο, σε μια τρομερή έδρα. Είχαμε προσωπικότητα. Λυπούμαστε που δεν θα συνεχίσουμε. Αφιερώνουμε την προσπάθεια μας στους φιλάθλους μας. Μακάρι να μπορούμε από παιχνίδι σε παιχνίδι να έχουμε βελτίωση.

Τώρα είναι το ματς της Κυριακής. Όλα τα παιχνίδια είναι σημαντικά. Όλα. Λυπούμαστε που δεν θα έχει κόσμο. Είμαστε πεπεισμένοι πως οι φίλαθλοι θα μας ακολουθούν και θα είναι δίπλα μας. Όπου και αν παίζουμε αυτός είναι ο δρόμος που πρέπει να ακολουθήσουμε».

Αμέσως μετά το παιχνίδι ο Ντιέγκο Αλόνσο είχε δηλώσει στην Cosmote TV:

«Αναμφισβήτητα ήταν ένα μεγάλο παιχνίδι, αναμφίβολα αξίζαμε να περάσουμε στην επόμενη φάση. Το ποδόσφαιρο δεν ήταν δίκαιο μαζί μας σήμερα και μας χρωστάει. Γι αυτό θα συνεχίσουμε να πολεμάμε για να πάρουμε αυτό που μας αξίζει. Για μας αυτή τη στιγμή είναι σημαντικό το παιχνίδι της Κυριακής, η νοοτροπία είναι να πηγαίνουμε παιχνίδι με παιχνίδι, μετά θα κοιτάξουμε τα ματς με τη Λανς. 

Κρατάω την προσωπικότητα που βγάζει η ομάδα, στο γήπεδο του Άγιαξ απέναντι σε μια τέτοια ομάδα δείξαμε τι μπορούμε να κάνουμε και τι αξίζουμε. Σίγουρα υπάρχουν πράγματα για να βελτιωθούν και να πάμε καλύτερα. Είμαι όμως πολύ περήφανος για το παιχνίδι που έκαναν οι παίκτες μου, έβγαλαν καρδιά, προσωπικότητα και νοοτροπία νικητή».