Απολαυστική 4άρα επιφύλαξε ο ΠΑΟΚ στην αναμέτρηση με τη Σάμροκ Ρόβερες για τα πλέι οφ του Europa League. Η ομάδα της Θεσσαλονικής ήταν καταιγιστική και θα μπορούσε να είχε σημειώσει περισσότερα τέρματα, δεδομένων των ευκαιριών που είχε, του ακυρωθέντος γκολ του Μπάμπα αλλά και του χαμένου πέναλτι του Τσάλοφ.

Δείτε τα highlights της αναμέτρησης παραπάνω

Η εξέλιξη του ματς...

Ο ΠΑΟΚ μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και προσπάθησε να επιβάλλει τον ρυθμό του, έχοντας την κατοχή της μπάλας για το μεγαλύτερο διάστημα του πρώτου ημιχρόνου, το οποίο ήταν το κλειδί για να φέρει το ματς στα μέτρα του. Οι Θεσσαλονικείς κατάφεραν να φτιάξουν δυνατές ευκαιρίες με πρώτη αυτή του Κωνσταντέλια στο 8' που κόντραρε πάνω στον Γκρέις. Τέσσερα λεπτά αργότερα ήρθε μεγάλη ευκαιρία, όταν ο Ζίβκοβιτς σέντραρε από δεξιά και το γυριστό σουτ του Μπράντον Τόμας απομακρύνθηκε σε κόρνερ με καταπληκτική επέμβαση του Πολς που κατάφερε να βγάλει τη μπάλα, παρότι έσκασε στο χορτάρι, με τον τερματοφύλακα να έχει απάντηση και σε προσπάθεια του Κετζιόρα στο10'.

Ακυρώθηκε γκολ του Μπάμπα και προηγήθηκε με αυτογκόλ

Σταδιακά οι Ιρλανδοί ισορρόπησαν και κράτησαν τον ΠΑΟΚ μακρυά από την εστία τους, με αποτέλεσμα οι γηπεδούχοι να δυσκολεύονται και να έχουν απλά μια απειλή σε σουτ του Ζίβκοβιτς, μετά από αντεπίθεση στο 20' που στερήθηκε τύχης. Τρία λεπτά αργότερα οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να απειλήσουν για πρώτη φορά, σε ένα κόρνερ που κέρδισαν, στο οποίο απέδειξαν πόσο επικίνδυνοι μπορούν να γίνουν στις στατικές φάσεις. Ο Χοαρ που ήταν ξεχασμένος και παρεβλήθηκε στο ύψος του πρώτου δεκαριού κατά την εκτέλεση έστειλε τη μπάλα λίγο πάνω από τα δοκάρια του Κοτάρσκι.

Στο 41' ο ΠΑΟΚ βρήκε δίχτυα με τον Μπάμπα, ο Αλβανός διαιτητής όμως (Ενέα Γιόρτζι) ενέδωσε σε διαμαρτυρίες και ήλεγξε τη φάση, βλέποντας πραγματικά ένα αστείο φάουλ του Γιόνι Ότο στην αρχή. Έτσι πήρε πίσω το γκολ, αλλά αυτό που έχασαν οι Θεσσαλονικείς το κέρδισαν με διαφορετικό τρόπο και δη με την αυτογκολάρα, ο οποίος πάνω στην προσπάθειά του να διώξει τη μπάλα με το κεφάλι, την κάρφωσε στο αριστερό παραθυράκι του Πολς που έμεινε εμβρόνητος.

Γκολάρα Τάισον – Αποβολή Χόναχαν

Ο ΠΑΟΚ είχε πάρει τεράστια ψυχολογία και αυτό αποδείχτηκε στο δεύτερο μέρος, όπου μπήκε χωρίς άγχος και με φοβερή διάθεση. Δεν πέρασαν 2 λεπτά από την είσοδο στο γήπεδο και οι Θεσσαλονικείς βρήκαν και άλλο γκολ με τον Τάισον να κάνει το 2-0, ενώ 4 λεπτά αργότερα έχασε μοναδική συνεργασία να σημειώσει και δεύτερο γκολ. Τα πράγματα διευκολύνθηκαν περισσότερο για τους γηπεδούχους στο 52', όταν ο Χόναχαν έκανε κάτι πολύ επιπόλαιο, δίνοντας αγκωνιά στον Σβάμπ με τον Γιόρτζι να τον κιτρινίζει για δεύτερη φορά, στέλνοντάς τον στα αποδυτήρια, κάτι που ήταν εξέλιξη αρνητική για την ιρλανδική ομάδα που έπαιξε με δέκα παίκτες.

Παρότι έχασε τον Τόμας που έγινε αναγκαστική αλλαγή στο 64', ο ΠΑΟΚ κατάφερε να επωφεληθεί με την είσοδο του Τσάλοφ. Γιατί από πίεση του Ρώσου, οι γηπεδούχοι έκλεψαν τη μπάλα με τον Κωνσταντέλια να πλασάρει άψογα μέσα στην περιοχή για το 3-0. Στη συνέχεια όμως ο ρυθμός έπεσε λόγω των αλλαγών, με αποτέλεσμα το παιχνίδι να χάσει ρυθμό. Έτσι και αλλιώς οι γηπεδούχοι έδειχναν να έχουν τη δυνατότητα να πάνε σβηστά μέχρι τέλους, μιας και το σκορ τους έδινε ισχυρό προβάδισμα πρόκρισης για τη ρεβάνς στο Δουβλίνο.

Στις καθυστερήσεις ο Ντεσπότοφ κέρδισε πέναλτι. Ο Κουλιεράκης ζήτησε να το εκτελέσει και είχε τις ευλογίες του Λουτσέσκου. Ο Μπάμπα όμως έδειξε τον Τσάλοφ, προφανώς προκειμένου να βάλει το πρώτο του γκολ και να πάρει ψυχολογία και ο Έλληνας αμυντικός που αποθεώθηκε από τον κόσμο στο τελευταίο του ματς στην Τούμπα, υποχώρησε. Ο Ρώσος όμως αστόχησε από τα 11 βήματα, στην τελευταία φάση του αγώνα όμως ο Μπάμπα κατάφερε να σκοράρει και να πάρει πίσω το αίμα του πίσω για το ακυρωμένο γκολ, πετυχαίνοντας το τελικό 4-0, το οποίο δίνει στον ΠΑΟΚ αέρα ενόψει του επαναληπτικού.