Το εισιτήριο για τη League Phase του Εuropa League σφράγισε την Πέμπτη (29/8) ο ΠΑΟΚ, επικρατώντας και στην Ιρλανδία της Σάμροκ Ρόβερς με 2-0.

Έτσι, σε συνδυασμό με το 4-0 της Τούμπας στο πρώτο μεταξύ τους παιχνίδι για τα play off οι πρωταθλητές περιμένουν την κλήρωση της Παρασκευής (30/8) για να μάθουν τους αντιπάλους τους, σε ένα παιχνίδι που είχαν εύκολο έργο και ανέβασαν την απόδοσή τους στην επανάληψη για να έρθουν και τα γκολ.

Σε ό,τι αφορά την εξέλιξη του αγώνα, ο ΠΑΟΚ έψαξε ένα γρήγορο γκολ και στο 5’ ο Ντεσπόντοφ έκανε το διαγώνιο σουτ από θέση μέσα δεξιά, για να διώξει με τα πόδια ο Πελς.

Ο γκολκίπερ των Ιρλανδών έκανε διαδοχικές σπουδαίες αποκρούσεις στο 10’ σε σουτ των Ζίβκοβιτς και Οζντόεφ, με τους «ασπρόμαυρους» να έχουν σταθερά την κατοχή της μπάλας, αλλά σταδιακά έπεσε ο ρυθμός τους.

Oι γηπεδούχοι ήταν όλοι πίσω από τη σέντρα, ο «Δικέφαλος του Βορρά» προσπαθούσε να μπει με αξιώσεις στην αντίπαλη περιοχή, με τον Πελς να δείχνει τα αντανακλαστικά του και στην καλή απευθείας εκτέλεση φάουλ του Ντεσπόντοφ στο 36’.

Εντέλει, το α’ ημίχρονο ολοκληρώθηκε στο 0-0 και ο Λουτσέσκου… μουρμούραγε στον πάγκο, γιατί δεν ήταν ικανοποιημένος από την εικόνα των παικτών του.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με πιο δραστήρια τη Σάμροκ και τον Κοτάρσκι στο 53’ να υποχρεώνεται σε δύσκολη απόκρουση στην απευθείας εκτέλεση φάουλ του Κάβανα από δεξιά, για να χάσει σημαντική ευκαιρία ο Τισουντάλι στο 58’, στέλνοντας ψηλά άουτ την μπάλα με πλασέ από το ύψος του πέναλτι.

Τελικά, στο 64’ ήρθε το γκολ για τον ΠΑΟΚ, με τον Ζίβκοβιτς να νικιέται στο κοντινό σουτ από δεξιά από τον Πελς, αλλά γύρισε την μπάλα σε δεύτερο χρόνο στον Οζντόεφ, που ακολουθούσε τη φάση και με σουτ έγραψε το 0-1.

Στο 71’ ο Λουτσέσκου έκανε τέσσερις μαζεμένες αλλαγές, αφού πλέον το ματς θύμιζε φιλικό προετοιμασίας, με Κωνσταντέλια, Τάισον, Τσάλοφ και Σβαμπ να παίρνουν τις θέσεις των Ζίβκοβιτς, Μουργκ, Τισουντάλι και Οζντόεφ, για να πετύχει το 0-2 ο Ντεσπόντοφ στο 75’.

Πήρε την πάσα του Σβαμπ ο Βούλγαρος εξτρέμ και πλάσαρε από πλάγια δεξιά, για να αιφνιδιαστεί σε αυτή την περίπτωση ο Πελς και οι Θεσσαλονικείς «κλείδωσαν» τη νέα νίκη ενάντια στη Σάμροκ.

Ο Τσάλοφ στο 86’ με πλασέ από αριστερά της περιοχής πλησίασε στο 0-3, αλλά ο Πελς το απέτρεψε, ενώ το ίδιο έπραξε και στο τετ α τετ με τον Ντεσπόντοφ στο 90’, με τον Κωνσταντέλια να έχει βοηθήσει πολύ ερχόμενος από τον πάγκο.

Εντέλει, το 0-2 δεν άλλαξε έως το σφύριγμα της λήξης και… τώρα αρχίζουν τα σπουδαία για τους «ασπρόμαυρους» στο Εuropa League.

Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Λιθουανός Ρούμσας με βοηθούς τους συμπατριώτες του, Ράντιους και Σουζιεντέλις. Στο VAR ήταν οι Ολλανδοί Φαν Μπέκελ και Καμπούις.

Κίτρινες: 34’ Τάουελ - 52’ Μιχαηλίδης

ΣΑΜΡΟΚ ΡΟΒΕΡΣ (Στίβεν Μπράντλεϊ): Πελς, Κλίρι, Λόπες, Κάβανα (65’ Γκρέις), Τάουελ, ΜακΊνεφ, Ο’ Νιλ (65’ Νούναν), Ο’ Σάλιβαν, Μπερνς (65’ Φαρούτζια), Μπάιρν (65’ Μαντρόιου), ΜακΝάλτι (65’ Μπερκ).

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Koτάρσκι, Ότο, Μπάμπα (76’ Ράφα Σοάρες), Κεντζιόρα, Μιχαηλίδης, Καμαρά, Οζντόεφ (71’ Σβαμπ), Ντεσπόντοφ, Ζίβκοβιτς (71’ Κωνσταντέλιας), Μουργκ (71’ Τάισον), Τισουντάλι (71’ Τσάλοφ).