Ο πρώην διεθνής αμυντικός αντιμετώπισε στο παρελθόν την Γαλατά με τη φανέλα του Πανιώνιου, τον Νοέμβριο του 2007, σε αγώνα του τότε UEFA CUP και μίλησε για την εμπειρία του στη μάχη με την τουρκική ομάδα και το τι πρέπει να κάνει αύριο ο ΠΑΟΚ στο κατάμεστο «RAMS Park».

Διαβάστε αναλυτικά όσα δήλωσε στον αέρα του Metropolis 95.5: «Και να θέλω δεν μπορώ να το ξεχάσω εκείνο το ματς με τη Γαλατά, χωρίς να είναι βέβαια μια ευχάριστη ανάμνηση. Είχα μία κακιά στιγμή με την αποβολή μου (σ.σ. δεύτερη κίτρινη κάρτα) για διαμαρτυρία στο πέναλτι που δόθηκε υπέρ της Γαλατά. Αν υπήρχε VAR βέβαια τότε είμαι σίγουρος ότι δεν θα δινόταν! Είχαμε αποκλειστεί με βαρύ σκορ στην έδρα μας (σ.σ. 0-3) από την Γαλατά, ο Πανιώνιος τότε ήταν μια νεανική ομάδα. Πλέον οι ελληνικές ομάδες έχουν δυναμώσει και ο ΠΑΟΚ μπορεί αύριο να την κοιτάξει στα ίσια», σχολίασε αρχικά.

Για να αναφερθεί στην παρουσία μεγάλων αστέρων στο ρόστερ της Γαλατάσαραϊ, όπως ο Βίκτορ Οσίμεν, με τη χρηματιστηριακή του αξία να ξεπερνάει ολόκληρο το μπάτζετ του ΠΑΟΚ. «Τα νούμερα δεν παίζουν ποδόσφαιρο. Ακόμη κι αν ένας παίκτης αμείβεται με τόσα χρήματα δεν παίζει μόνος του, χρειάζεται για να αποδώσει σωστά να έχει την υποστήριξη των συμπαικτών του. Μπορεί να κάνει τη διαφορά, αλλά όχι μόνος του».

Όσο για το τι πρέπει να κάνει αύριο ο ΠΑΟΚ στην Κωνσταντινούπολη, ο Γρηγόρης Μάκος απάντησε: «Ο ΠΑΟΚ είναι μια δεμένη ομάδα. Εχει βάσεις, είναι ομάδα του προπονητή, μια καλοκουρδισμένη μηχανή και δεν έχει να φοβηθεί κάτι στην Τουρκία. Αρκεί να μην παρασυρθεί από ενθουσιασμό, να είναι συγκεντρωμένοι οι ποδοσφαιριστές στο πλάνο και έτσι μπορεί να φέρει το ματς στα μέτρα του για να βγει κερδισμένος από αυτή τη μάχη στην Τουρκία. Οι ελληνικές ομάδες στην Ευρώπη πλέον μεταμορφώνονται, το έχουμε δει σε πολλά παιχνίδια τους τα τελευταία χρόνια και σε αυτό παίζει ρόλο νομίζω και η κατάκτηση του Europa Conference League από τον Ολυμπιακό».

Για το γεγονός ότι το γήπεδο της Γαλατά θα είναι αύριο κατάμεστο, αλλά και το αν επηρεάζει η αντιπαλότητα Ελλάδας-Τουρκίας, σχολίασε:  «Η Γαλατά έχει ένα μικρό αβαντάζ λόγω έδρας, αλλά ο ΠΑΟΚ δεν έχει να φοβηθεί κάτι και σίγουρα δεν πρέπει να μπει φοβικά στο ματς. Εχει τους παίκτες-κλειδιά που μπορεί να κάνουν τη διαφορά, όπως είναι ο Τάισον και ο Σβαμπ . Πρέπει να ξεπεράσουμε κάποια στιγμή την έχθρα Ελλάδας-Τουρκίας, να μην δίνουμε τόση βάση τουλάχιστον σε αυτό το κομμάτι γιατί έτσι χάνουμε το νόημα ενός ποδοσφαιρικού αγώνα. Ασφαλώς οι παίκτες πρέπει να γνωρίζουν την αντιπαλότητα αλλά μέχρι εκεί, άλλωστε πλέον οι ελληνικές ομάδες έχουν πολλούς ξένους ποδοσφαιριστές Το γεγονός ότι το γήπεδο θα είναι γεμάτο είναι εξαιρετικό συναίσθημα για κάθε ποδοσφαιριστή. Είναι ό,τι πιο ωραίο να παίζεις σε γεμάτο από ενθουσιασμό και παλμό γήπεδο και μερικές φορές αυτό λειτουργεί υπέρ του αντιπάλου».