Γαλατασαράι – ΠΑΟΚ: Κρίμα κι… άδικο για τον Δικέφαλο του Βορρά που γνώρισε την ήττα με 3-1 από την τουρκική ομάδα στην Κωνσταντινούπολη, μετά από αυτογκόλ του Μπάμπα και γκολ τψν Αγκούν, Ικάρντι ενώ είχε ισοφαρίσει το σκορ ο Κωνσταντέλιας. Οι ποδοσφαιριστές του Λουτσέσκου ήταν άκρως ανταγωνιστικοί απέναντι στην Τσιμπ Μπομ, πίεσαν και έχασαν σπουδαίες ευκαιρίες να σκοράρουν, με μεγαλύτερη αυτή του Κωνσταντέλια στο τέλος του πρώτου μέρους, χωρίς όμως να καταφέρουν να βρουν δίχτυα. Πλέον οι πρωταθλητές στρέφουν την προσοχή τους στο ντέρμπι της Κυριακής (29/9) με τον Άρη για την Super League, ενώ το επόμενο παιχνίδι τους στο Europa League είναι με την Στεάουα Βουκουρεστίου, στις 3 Οκτωβρίου, στην Τούμπα.

Το ματς:

Με το πόδι στο… γκάζι ξεκίνησε την αναμέτρηση η τουρκική ομάδα καθώς πριν συμπληρωθεί το πρώτο λεπτό είχε την πρώτη καλή στιγμή της. Μετά από ωραία σέντρα στην πλάτη των αμυντικών του ΠΑΟΚ, ο Οσιμέν πήρε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα πέρασε λίγο πάνω από τα δοκάρια του Κοτάρσκι. Ο Δικέφαλος του Βορρά θα απαντήσει, τρία λεπτά μετά με τον Κωνσταντέλια να κάνει το σουτ, έξω από την περιοχή, όμως την μπάλα να φεύγει άουτ. Δύο λεπτά μετά οι παίκτες του Λουτσέσκου θα χάσουν τεράστια ευκαιρία να σκοράρουν, όταν ο Κωνσταντέλιας θα βγει στην αντεπίθεση, αλλά θα αργήσει να πασάρει στον Τσάλοφ, με τον Ρώσο να βρίσκει ωραία τον Ζίβκοβιτς, όμως το σουτ του τελευταίου από πλάγια θέση θα το αποκρούσει με τα πόδια ο Γκιουβέντ. Η φάση δόθηκε οφσάιντ, όμως στο ριπλέι φάνηκε ότι ο Έλληνας διεθνής ήταν σε κανονική θέση, κάτι που σημαίνει ότι αν τελικά ο Ζίβκοβιτς είχε βρει δίχτυα, το γκολ θα είχε μετρήσει.

Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να έχουν την κατοχή της μπάλας, όμως αυτός που έδειχνε πιο επικίνδυνος ήταν ο ΠΑΟΚ, ο οποίος «χτυπούσε» στους άδειους χώρους στην πλάτη της άμυνας της τουρκικής ομάδας. Μάλιστα όσο ο χρόνος περνούσε, ο Δικέφαλος του Βορρά εμφανιζόταν και καλύτερος, διατηρώντας την κατοχή και προσπαθώντας να δημιουργήσει φάσεις στην εστία της τουρκικής ομάδας. Οι πρωταθλητές Ελλάδας θα απειλήσουν και πάλι στο 24’ όταν ο Καμαρά θα κάνει ένα σουτ έξω από την περιοχή, αλλά ο Γκιουβέντς θα μπλοκάρει. Δύο λεπτά μετά η Γαλατά θα χάσει μεγάλη ευκαιρία όταν μετά από λάθος του Ότο, ο Οσίμεν θα πάρει τη μπάλα και θα πλασάρει, αλλά ο Κοτάρσκι θα αποκρούσει, ενώ ο Κροάτης θα πει «όχι» ένα λεπτό μετά σε δυνατό σουτ του Σάρα. 

Η μεγαλύτερη ευκαιρία για την τουρκική ομάδα θα έρθει λίγο πριν το τέλος του πρώτου ημιχρόνου, όταν στο 42’ μετά από πολύ ωραία μπαλιά, ο Αγκούν θα πιάσει το απευθείας σουτ, από πλάγια θέση, αλλά η προσπάθειά του θα περάσει στην εξωτερική πλευρά του τέρματος του Κοτάρασκι, ενώ την ίδια κατάληξη θα έχει και μια κεφαλιά του Οσίμεν, δύο λεπτά μετά. Στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων ο ΠΑΟΚ θα χάσε ανεπανάληπτη ευκαιρία να ανοίξει το σκορ! Μετά από φοβερή κάθετη πάσα, ο Κωνσταντέλιας θα βρει απέναντι από τον Γκιουβέντς, όμως το πλασέ του Έλληνα ποδοσφαιριστή δεν θα είναι το ιδανικό και ο τερματοφύλακας της Τσιμπ Μπομ θα το αποκρούσει διατηρώντας το «μηδέν».

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους η Γαλατά θα χάσει μεγάλη ευκαιρία να σκοράρει όταν στο 47’ μετά από βαθιά μπαλιά του Μπαρντακσί, ο Γιλμάζ θα μπει στην περιοχή, αλλά την προσπάθειά του θα την διώξει σε κόρνερ ο Κοτάρσκι. Αυτό που όμως δεν συνέβη εκεί, έγινε στη συνέχεια της φάσης μιας και μετά την εκτέλεση του κόρνερ, ο Οσίμεν θα πάρει την κεφαλιά, με την μπάλα να χτυπάει στα πόδια του Μπάμπα και να καταλήγει στα δίχτυα. Οι γηπεδούχοι μετά το γκολ θα προσπαθήσουν να πιέσουν και να επωφεληθούν από το σοκ των παικτών Λουτσέσκου, χωρίς όμως να καταφέρουν να απειλήσουν την εστία του Κοτάρσκι. Στο 62’ ο ΠΑΟΚ θα βγει στην κόντρα με τρεις ποδοσφαιριστές και πολύ καλές προϋποθέσεις, όμως ο Κωνσταντέλιας δεν θα κάνει καλή πάσα στον Τσάλοφ, κάτι που θα φέρει τεράστια χαμένη ευκαιρία για τη Γαλατά με τον Κοτάρσκι να λέει ξανά «όχι» και μάλιστα δύο φορές σε ποδοσφαιριστές των γηπεδούχων.

Τελικά ο ΠΑΟΚ θα καταφέρει να πάρει αυτό που δικαιούταν από το παιχνίδι μέχρι στιγμής, μιας και στο 67’ θα καταφέρει να ισοφαρίσει. Ο Ζίβκοβιτς βρήκε τον Ότο, αυτός γύρισε, ο τερματοφύλακας της Γαλατά έδιωξε και ο Κωνσταντέλιας ανενόχλητος ευστόχησε κάνοντας το 1-1 για τον Δικέφαλο του Βορρά. Η τουρκική ομάδα μετά την ισοφάριση θα ανεβάσει και πάλι τον ρυθμό της και στο 76’ θα πάρει ξανά το προβάδισμα. Μετά από σέντρα και κεφαλιά του Οσίμεν ο Αγκούν με πολύ δυνατό σουτ μέσα από την περιοχή θα κάνει το 2-1. Ο Δικέφαλος του Βορρά θα προσπαθήσει να βγάλει αντίδραση, αλλά η κούραση θα κάνει τους ποδοσφαιριστές του Λουτσέσκου παρά την πίεση τα τελευταία λεπτά, να μην έχουν την κλασσική ευκαιρία, με αποτέλεσμα ο Ικάρντι στο 90+5' μετά από γύρισμα του Ντεμιρπάι να κάνει με δυνατό σουτ το τελικό 3-1

Σκόρερ: 48’ Μπάμπα (αυτ), 76’ Αγκούν, 90+5' Ικάρντι - 67’ Κωνσταντέλιας

Γαλατασαράι: Γκιουβέντς, Αϊχάν (84' Γέλερ), Σάντσες, Μπαρντάκσι, Γιάκομπς, Σάρα, Τορέιρα, Γιλμάζ (88' Μπατσουαγί), Ακγκούν (88' Κουτλού), Μέρτενς (78’ Ντεμιρμπάι), Οσιμέν (78’ Ικάρντι).

ΠΑΟΚ: Κοτάρσκι, Κεντζιόρα, Κόλι, Μπάμπα, Γιόνι, Οζντόεφ (77’ Σβαμπ), Καμαρά (82' Μπακαγιόκο), Τάισον, Κωνσταντέλιας (77’ Ντεσπόντοφ), Ζίβκοβιρς, Τσάλοφ (70’ Τισουντάλι)