Μια απολαυστική απάντηση έδωσε ο Ραζβάν Λουτσέσκου σε ερώτηση που του έγινε για την προ ημερών ατάκα του Ιβάν Σαββίδη περί καλύτερης ομάδας του ΠΑΟΚ την τελευταία 12ετία.

«Ο κ.Σαββίδης το έκανε για να βάλει μεγάλη πίεση σε εμένα και να αυξήσει την αυτοπεποίθηση στο γκρουπ. Δεν είναι εύκολο να λέμε ότι είναι η καλύτερη ομάδα, διότι έχουμε παίκτες που δεν έχουν αγωνιστεί για μήνες και πρέπει να γίνουν κομμάτι του συνόλου. Δεν γίνονται όλα σε μία νύχτα. Θα πρέπει να είναι συνολική η βελτίωση», ήταν η απάντηση του Λουτσέσκου, που στη συνέχεια μίλησε και για το ματς με τη Στεάουα.

Intime/ΠΑΠΑΝΙΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου:

Για το γεγονός πως δεν είναι σύνηθες για τον ΠΑΟΚ να χάνει δύο σερί ματς: «Δεν ξέρω τι να πω. Αυτά τα πράγματα είναι φυσιολογικά στο ποδόσφαιρο, μπορεί να χάσεις και να κερδίσεις. Το πιο σημαντικό είναι να έχεις μεγάλη επιθυμία να αντιδράσεις. Σίγουρα, ξέρουμε να εκτιμούμε όταν τα πράγματα πηγαίνουν καλά. Είναι λογικό να υπάρχει αναστάτωση, όταν δεν έρχονται τα αποτελέσματα. Είμαστε ομάδα που δεν της αρέσει να χάνει. Δεν μας αρέσουν ούτε οι ισοπαλίες. Τη Δευτέρα που κάναμε την ανάλυση του παιχνιδιού, τονίσαμε ότι ακόμη και στις μεγάλες ομάδες υπάρχουν περίοδοι που τα πράγματα δεν θα πηγαίνουν καλά. Και πέρσι συνέβη αυτό, με την Μπριζ, τον Ολυμπιακό και τη Λαμία. Στο τέλος της σεζόν κάναμε κάτι φανταστικό. Αυτές είναι καταστάσεις που συμβαίνουν. Οι άνθρωποι που δουλεύουν στα media, μένουν στο αποτέλεσμα. Είναι κι αυτό, αλλά έχει σημασία να βλέπουμε τη μεγαλύτερη εικόνα, τι είναι λογικό και τι όχι».

Για το αν αισθάνεται έξτρα πίεση, επειδή είναι δημοφιλής σε Ελλάδα και Ρουμανία: «Δεν ξέρω τι να πω. Είναι ένα παιχνίδι, για εμένα είναι κάτι φυσικό. Υπάρχει διαφορά αν παίζουμε με τη Στεάουα ή τον Ολυμπιακό ή τη Γαλατασαράι; Δουλέψαμε την ανάλυση, όπως θα κάναμε με κάθε αντίπαλο. Είμαστε στην αρχή της σεζόν. Θα πρέπει να είμαστε ισορροπημένοι. Δουλεύουμε για να φτιάξουμε μία ομάδα με χημεία.

Έγιναν πολλές αλλαγές μέσα στη διάρκεια του καλοκαιριού. Δημιουργήσαμε χημεία μέσα στην ομάδα και στη συνέχεια ήρθαν κι άλλοι ποδοσφαιριστές κι έπρεπε να δουλέψουμε από την αρχή. Υπάρχουν παίκτες που προσαρμόζονται εύκολα κι άλλοι όχι, που θέλουν χρόνο για να γνωρίσουν τους συμπαίκτες τους, τον τρόπο παιχνιδιού και τη φιλοσοφία. Το μόνο που πρέπει να κάνουμε είναι να δουλέψουμε, γιατί είμαστε στην αρχή αυτής της διαδικασίας. Το μόνο “κρίμα” είναι ότι δεν μπορέσαμε να πάρουμε αυτό που θέλαμε σε κάποια παιχνίδια. Σε όλες αυτές τις συνθήκες πρέπει να είμαστε ισορροπημένοι και να έχουμε υπομονή από παιχνίδι σε παιχνίδι».

Για τη διαχείριση επιβαρυμένων παικτών όπως ο Κεντζιόρα ή ο Μπάμπα: «Υπάρχουν παίκτες που μπορούν να διαχειριστούν τον χρόνο συμμετοχής τους. Υπάρχουν top-level ομάδες που θέλουν να κρατούν 4-5 παίκτες σταθερά, ακόμη και σε μία διαδικασία διαδοχικών αγώνων. Υπάρχουν παίκτες καθοριστικοί, που ανεβάζουν και ρίχνουν τους ρυθμούς και μιλάω για παίκτες όπως ο Κεντζιόρα, ο Μπάμπα κι ο Τάισον, που έχουν αυτή την ποιότητα και εμπειρία. Υπάρχει μία συγκεκριμένη διαδικασία που πρέπει να ακολουθηθεί.

Ο Σορετίρε είναι ένας παίκτης με ταλέντο, είναι το μέλλον της ομάδας, αλλά ο περισσότερος κόσμος τον βλέπει όταν έχει την μπάλα. Εγώ τον βλέπω κάθε μέρα και πρέπει να τον βάλω σε μία διαδικασία. Ήρθε από μία ομάδα άλλη και θα πρέπει να τον εντάξω σε μία συγκεκριμένη διαδικασία, που απαιτεί χρόνο. Ο Τζόναθαν Γκόμες ήρθε από ένα τελείως άλλο περιβάλλον επίσης. Τα πράγματα εδώ είναι πολύ έντονα όταν υπάρχουν αρνητικά αποτελέσματα. Είναι κι αυτός ένας παίκτης που θα πρέπει να δούμε το πώς θα αντιδράσει σε όλο αυτό και πότε θα είναι στην καλύτερη κατάσταση για να αντικαταστήσει τον Μπάμπα, που είναι από τους καλύτερους παίκτες της ομάδας.

Χθες είχα μία κουβέντα που αφορούσε τους επιθετικούς κι ανέφερα τη σεζόν 2018-19 που είχαμε τον Σφιντέρσκι, που ήταν παίκτες της Κ21 της Πολωνίας τότε και τον Τσούμπα. Χρειάστηκαν και οι δύο χρόνο, ο Τσούμπα 5-6 μήνες και ο Σφιντέρσκι ένα αντίστοιχο διάστημα. Αναφέρομαι σε αυτό το διάστημα γιατί η ομάδα συνήθως φέρνει τους παίκτες λίγο πιο αργά. Είναι μία γενικότερη διαδικασία την οποία θα πρέπει να περάσουν αυτά τα παιδιά».