Το παιχνίδι τού Ολυμπιακού με την Μπράγκα πλησιάζει, με τους Πειραιώτες να θέλουν οπωσδήποτε τη νίκη μέσα στην έδρα τους μετά την ήττα στη Γαλλία από τη Λιόν στην πρεμιέρα των ομίλων τού Europa League.

Η ομάδα τού Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ θα βρεί απέναντί της μια οργανωμένη πορτογαλική ομάδα, που παραδοσιακά τα τελευταία χρόνια ξεχωρίζει στο πρωτάθλημα αλλά και για τις παρουσίες της στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Παράλληλα, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι υπάρχουν και γνωστά πρόσωπα στο ρόστερ και τον πάγκο της, καθώς προπονητής είναι ο Κάρλος Καρβαλιάλ και βασικά στελέχη σε 11άδα και ροτέισον οι Μπρούμα και Αντρέ Όρτα - Μάλιστα ο τελευταίος παρέμεινε στην Μπράγκα μετά από εντολή τού Καρβαλιάλ το καλοκαίρι, ενώ τον περασμένο Γενάρη είχε εισηγηθεί την έλευσή του στο Λιμάνι (πριν αποχωρήσει).

Το sportdog επικοινώνησε με τον δημοσιογράφο Δημήτρη Βασιλάκο, που αναλύει αγώνες στο πορτογαλικό ποδόσφαιρο και γνωρίζει πολύ καλά την προσεχή αντίπαλο των Πειραιωτών, προκειμένου να την περάσει από ακτίνες Χ.

"Αυτούς να προσέξει από Μπράγκα ο Μεντιλίμπαρ - Ροντινέι και Κοστίνια στα δεξιά - Μπορεί να την πιέσει ο Ολυμπιακός;"

"Έχει αλλάξει αρκετά στην επίθεσή της, έφυγαν οι δύο φορ που είχε και πήρε καινούργιους. Δεν έχει βρει ακόμα ρυθμό, άλλαξε προπονητή μετά την προετοιμασία, με τον Καρβαλιάλ να έρχεται τέλη Αυγούστου στην ομάδα. Υπάρχει κριτική, δεν κάνει πειστικές εμφανίσεις, κέρδισε με το ζόρι στην πρεμιέρα των ομίλων", ανέφερε στο αρχικό του σχόλιο ο καλός συνάδελφος.

Ποιοι παίκτες ξεχωρίζουν και χρειάζονται προσοχή;

"Σίγουρα ο Ρικάρντο Όρτα (αδερφός του Αντρέ, που επίσης είναι στο βασικό ροτέισον), ενώ παίζει και ο Μπρούμα και είναι πολύ επικίνδυνος. Αλλά έχει κάποιες απουσίες η ομάδα. Στα στόπερ ψάχνεται και αλλάζει πρόσωπα, αλλά παραμένει δημιουργική ομάδα".

Τι χρειάζεται να κάνει ο Ολυμπιακός;

"Χρειάζεται να την πιέσει, αλλά δεν ξέρω αν μπορεί ο Ολυμπιακός να το κάνει. Να την προσέξει στα άκρα, στον άξονα δεν μπορεί να του δημιουργήσει πρόβλημα. Αλλά στα αριστερά είναι πολύ δυνατή όποτε, για παράδειγμα, θα μπορούσε να αξιοποιήσει ξανά τους Ροντινέι και Κοστίνια στα δεξιά ο Μεντιλίμπαρ".

Θεωρείς ότι είναι μειονέκτημα η γνώση τού Ολυμπιακού που έχει ο Καρβαλιάλ;

"Πιο πολύ θεωρώ ότι ο Ολυμπιακός ξέρει τον Καρβαλιάλ, πώς παίζει κ.λπ., παρά το ανάποδο. Αλλά δε νομίζω ότι θα έρθει για να επιβάλλει τον ρυθμό της η Μπράγκα στο Καραϊσκάκη, ισορροπημένο και όχι επιθετικό παιχνίδι περιμένω από τους Πορτογάλους".