Ήταν καλύτερος, αλλά ο αντίπαλος είχε σχέδιο! Ο ΠΑΟΚ ηττήθηκε 1-0 από τη Στεάουα Βουκουρεστίου για τη 2η αγωνιστική της League Phase του Europa League, ύστερα από ένα παιχνίδι, στο οποίο είχε δύο δοκάρια, με Ντεσπότοφ και Μιχαηλίδη. Μάλιστα οι Ρουμάνοι που έκαναν από το πρώτο λεπτό καθυστερήσεις έμειναν με δέκα παίκτες στο δεύτερο ημίχρονο. Πρωταγωνιστής για τους φιλοξενούμενους ο Ταρνοβάνου που πραγματοποίησε καθοριστικές επεμβάσεις.

Έτσι η ελληνική ομάδα έμεινε για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι χωρίς βαθμούς. Την 3η αγωνιστική της διοργάνωσης ο ΠΑΟΚ φιλοξενεί τη Βικτόρια Πλζεν.

Δοκάρι με Ντεσπότοφ

Ο ΠΑΟΚ μπήκε δυνατά στο ματς και κατάφερε να περιορίσει τη Στεάουα σε παθητικό ρόλο, η οποία δέχτηκε αρκετή πίεση από την αρχή. Στο 9' οι Θεσσαλονικείς απείλησαν για πρώτη φορά με τον Ντεσπότοφ να βρίσκει με σέντρα τον Μπαμπα, η κεφαλιά του οποίου αποκρούστηκε σε κόρνερ από τον Ταρνοβάνου. Στη συνέχεια οι Ρουμάνοι κράτησαν εκτός περιοχής τους “ασπρόμαυρους” που επεχείρησαν κάποια μακρινά σουτ με τον Τάισον (10', 14').

Ο ΠΑΟΚ κρατούσε τον έλεγχο και την κατοχή, η οποία ήταν συντριπτική στα μέσα του πρώτου ημιχρόνου (60-40). Οι Ρουμάνοι όμως προσπαθούσαν να παγώσουν τον ρυθμό και πολλές φορές είδαμε παίκτες τους να ροκανίζουν τον χρόνο μένοντας αρκετή ώρα στο χορτάρι. Έκαναν καθυστερήσεις δηλαδή. Στο 28' σημειώθηκε η μεγάλη στιγμή για τους γηπεδούχους, όταν η μπάλα στρώθηκε στον Ντεσπότοφ, το σουτ του οποίου από δύσκολη γωνία σταμάτησε στο δοκάρι, σε μία φάση που οι γηπεδούχοι φώναξαν για πέναλτι για μαρκάρισμα πάνω στον Τάισον.

Τους τσάντισε και τους χτύπησε

Η Στεάουα φάνηκε επιθετικά για πρώτη φορά στο 30', όχι όμως από οργανωμένη ευκαιρία, αλλά από στατική φάση. Ο Κοτάρσκι όμως είχε απάντηση στην εκτέλεση φάουλ του Σουτ. Εννιά λεπτά αργότερα ο ΠΑΟΚ έχασε άλλη μια πολύ καλή ευκαιρία, όταν ο Κωνσταντέλιας έβγαλε με κάθετη τετ α τετ τον Τάισον, αλλά ο Ταρνοβάνου βγήκε νικητής στη μονομαχία. Στις καθυστερήσεις οι Ρουμάνοι που όπως προαναφέρθηκε είχαν καταφέρει να κόψουν ρυθμό και να δημιουργήσουν εκνευρισμό στους “ασπρόμαυρους” χτύπησαν. Ο Ολάρου κέρδισε σε μονομαχία τον Μιχαηλίδη πάσαρε στον Μπιρλιγκέα που πλάσαρε από κοντά για το 0-1.

Με δέκα η Στεάουα

Στο δεύτερο μέρος ο ΠΑΟΚ ευνοήθηκε από μία συγκυρία που αφορά την αποβολή του Ολάρου στο 55! Αυτή η εξέλιξη βοήθησε τους γηπεδούχους να αυξήσουν τις καλές τους στιγμές, μετά το 60', με Σάστρε και Κωνσταντέλια να έχουν δύο πολύ καλά σουτ που στερήθηκαν τύχης, ενώ στο 61' χάθηκε τεράστια ευκαιρία για την ισοφάριση. Ο Ντεσπότοφ σέντραρε για τον Οζντόεφ που πήρε την κεφαλιά, αλλά ο Ταρνοβάνου είχε και πάλι την απάντηση, διώχνοντας σε κόρνερ.

Ο Λουτσέσκου στη συνέχεια έκανε τις διορθωτικές του κινήσεις, ρίχνοντας στο παιχνίδι Μπακαγιόκο, Ζίβκοβιτς και Τισουντάλι, ενώ λίγο αργότερα μπήκε στο ματς και ο Σβαμπ. Βέβαια ο Σέρβος αγωνίστηκε ως δεξί μπακ (κάτι που κάνει και στην Εθνική του) και όχι εξτρέμ όπως τον είχαμε συνηθίσει. Οι άλλαγές όμως δεν βοήθησαν καθόλου αφού οι Ρουμάνοι παρά το αριθμητικό τους μειονέκτημα αμύνονταν σθεναρά και κράτησαν μακριά τους παίκτες του ΠΑΟΚ.

Ανήμπορος και κακότυχος

Ο ΠΑΟΚ απείλησε ξανά στο 85', με μια αδύναμη κεφαλιά του Μπακαγιόκο που δεν δυσκόλεψε στο ελάχιστο τον Ταρνοβάνου. Στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων ο ίδιος παίκτης ξανά βρέθηκε σε παρόμοια θέση, αλλά και πάλι η προσπάθειά του ήταν εύκολη λεία για τον Ρουμάνο τερματοφύλακα. Στο έκτο λεπτό των καθυστερήσεων ύστερα από γέμισμα από κόρνερ και παρεμβολή του Μιχαηλίδη με την πλάτη η μπάλα βρήκε στο δοκάρι και πάλι στη συνέχεια ο Ταρνοβάνου έδιωξε σε κόρνερ.

Ήταν όμως ξεκάθαρο, ότι οι γηπεδούχοι περισσότερα περισσότερο με γεμίσματα να δημιουργήσουν προϋποθέσεις για την ισοφάριση παρά με οργανωμένες ενέργειες και αυτό πλήρωσαν, αφού παρότι είχαν 10 λεπτά καθυστερήσεις δεν κατάφερα να κάνουν το 1-1 με τη Στεάουα να φεύγει με το διπλό από την Τούμπα.