ΠΑΟΚ: Το ντέρμπι με την ΑΕΚ ανήκει ήδη στο παρελθόν για τον ΠΑΟΚ και πλέον οι πρωταθλητές γυρίζουν το… κουμπί ενόψει του «τελικού» αύριο με την Βικτόρια Πλζεν στην Τούμπα για την 3η αγωνιστική του League Phase του Europa League, όπου η νίκη ειναι επιτακτική ανάγκη, αν θέλει ο Δικέφαλος να έχει ρεαλιστικές ελπίδες πρόκρισης στην επόμενη φάση της διοργάνωσης…

Ο Ντέγιαν Λόβρεν
Intime

Μπορεί το μοτίβο που άρχισε από πέρσι από τον Ραζβάν Λουτσέσκου «game by game» να μην αλλάζει επ’ουδενί ούτε και φέτος, φάνηκε πως στο ντέρμπι με την ΑΕΚ η γενικότερη διαχείρηση από την πλευρά της τεχνικής ηγεσίας ειχε και… ευρωπαϊκό χαρακτήρα. Δεν είναι μόνο όμως το ματς με τους Τσέχους, αλλά και αυτό το σερί των επτά αγώνων σε διάστημα 21 ημερών αρχής γενομένης από το ντέρμπι Δικεφάλων στην Νέα Φιλαδέλφεια.

Αναγκαστικά χωρίς Λόβρεν και Μουργκ

Πιο χαρακτηριστικά και σε επίπεδο προσώπων είναι η περίπτωση Ντέγιαν Λόβρεν. Ο Κροάτης κεντρικός αμυντικός δεν συγκαταλέγεται στην ευρωπαϊκή λίστα και δεδομένης της ποιότητας αλλά και της κλάσης του, θα μπορούσε εύκολα να «βγάλει» ένα ντέρμπι υψηλών απαιτήσεων, όπως αυτό κόντρα στην ΑΕΚ και τώρα δεν θα έχει δικαίωμα συμμετοχής, με τον Λουτσέσκου να έχει επιλέξει για τις δυο θέσεις στα στόπερ, μεταξύ του Κόλεϊ, του Κεντζιόρα και του Μιχαηλίδη.

Πέρα από το γεγονός όμως ότι ο άλλοτε αρχηγός της Λίβερπουλ είναι μια λύση σιγουριάς στην άμυνα είναι ηλίου φαεινότερο πως ο Ραζβάν Λουτσέσκου ήθελε να είναι «δίκαιος» απέναντι στους ποδοσφαιριστές του, κινούμενος κόντρα στην ΑΕΚ με τους παίκτες που δούλεψαν μαζί του σε όλο το διάστημα της διακοπής και για αυτό η ενδεκάδα του δεν είχε ούτε έναν παίκτη που έλειψε σε υποχρεώσεις με τις εθνικές ομάδες.

Οι Κωνσταντέλιας, Καμαρά, Κόλεϊ και Ντεσπόντοφ που έχασαν τις περισσότερες προπονήσεις τις προηγούμενων ημερώ λόγω των εθνικών ομάδων, έμειναν στον πάγκο, με τον Ρουμάνο τεχνικό να δίνει φανέλα βασικού τόσο στον Λόβρεν, σε Σβαμπ – Οζντόεφ στα χαφ, όσο και στον Τόμας Μουργκ σε θέση επιτελικού μέσου. Είναι μια από τις ποδοσφαιρικές αρχές του Ραζβάν Λουτσέσκου να υπολογίζει μεν την επιβάρυνση και την κούραση των διεθνών του αλλά από την άλλη θέλει να «επιβραβεύσει» και όσους βρίσκονται και δουλεύουν καθημερινά μαζί του, δίνοντάς τους την ευκαιρία να βρεθούν σε πρώτο πλάνο με την επανέναρξη του πρωταθλήματος.

Γιόνι αντί Μπάμπα στα αριστερά, ετοιμάζεται ο Μπράντον…

Οι επιλογές που έγιναν στο ματς με την ΑΕΚ δείχνουν ξεκάθαρα πως ο ΠΑΟΚ θα προβεί σε αλλαγές στο κομβικό ματς με την Βικτόρια Πλζεν προκειμένου να συνδυάσει το τερπνόν μετά του ωφελίμου. Δηλαδή και να έχει μια συνοχή ως σύνολο μέσα στον αγωνιστικό χώρο, αλλά και να παρουσιάσει μια ομάδα με φρεσκάδα και τρεξίματα.

Σε πρώτο πλάνο είναι ο Μπάμπα Ράχμαν, ο οποίος θα βρεθεί σε καθεστώς διαχείρισης το επόμενο διάστημα δεδομένου πως έγινε αναγκαστική αλλαγή στην OPAP Arena μετά από το σφίξιμο που ένιωσε στον προσαγωγό. Το πιο πιθανό σενάριο, για να μπορέσει ο Γκανέζος αμυντικός να παίξει με τον ΟΦΗ στην Τούμπα την Κυριακή, είναι αύριο απέναντι στους Τσέχους να παίξει ξανά (όπως στην Νέα Φιλαδέλφεια και τον Βόλο) ο Γιόνι Ότο. Σε αυτό το ενδεχόμενο, σημαίνει πως ο Ζοάν Σάστρε θα επιστρέψει στην ενδεκάδα και στα δεξιά της άμυνας παίρνοντας την θέση του συμπατριώτη του.

Ο Ομάρ Κόλεϊ διεκδικεί φανέλα βασικού στο κέντρο της άμυνας και στο πλευρό του Κεντζιόρα, έχοντας δείξει εξαιρετικά δείγματα μέχρι τώρα με καλές τοποθετήσεις και ψυχραιμία στις μεταβιβάσεις του. Όπως αντίστοιχα και ο Καμαρά που αγωνίστηκε αλλαγή κόντρα στην ΑΕΚ προβάρει φανέλα βασικού, αφού στο ντέρμπι της Κυριακής δεν ήταν στο 100% με μόλις 2,5 προπονήσεις στα πόδια του.

Ακόμα δεν ειναι σίγουρο ποιος θα ειναι ο παρτενέρ του Καμαρά κάτι που πιθανότατα θα ξεκαθαρίσει στην σημερινή δοκιμή, με πιθανότερο παρτενέρ του τον Μαγκομέντ Οζντόεφ που βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση.

Σε ότι αφορά την τριάδα μεσοεπιθετικά όλα δείχνουν επιστροφή Κωνσταντέλια που μοιάζει ακόμα πιθανή αφού ο Μουργκ ειναι εκτός ευρωπαϊκής λίστας, ενώ σημαντικές ειναι οι πιθανότητες να πάρει φανέλα βασικού ο Κιρίλ Ντεσπόντοφ, με τον Λουτσέσκου να ψάχνει τροπο για να τον… ενεργοποιήσει σε επίπεδο γκολ και ασίστ.

Στον αυριανό «τελικό» με την Βικτόρια Πλζεν δεν θα πρέπει να αποτελέσει έκπληξη πιθανή συμμετοχή του Μπράντον Τόμας στην ενδεκάδα, με τον Ισπανό να παίζει για σχεδόν μισή ώρα με την ΑΕΚ και να δείχνει ότι παίζει… σαν να μην πέρασε μια μέρα από τον τραυματισμό του.

Πηγή: sfina.gr

Ο Μπράντον Τόμας
Intime